دلایل زیادی وجود دارند که ما ممکن است در تغییر شغل تردید داشته باشیم، اما راههای زیادی برای مقابله با استرس ناشی از آن وجود دارد.
فرارو- زمانی که از شغل فعلی خود راضی نیستیم چه چیزی ما را از تلاش برای یافتن شغل جدید باز میدارد؟ فراتر از پیچیدگیهای بازار کار و نیاز قابل درک برای حفظ ثبات، دلایل زیادی وجود دارند که ما را وادار میسازند پیش از درخواست شغل دوبار فکر کنیم.
به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس؛ "النا آلامدا" روانشناس متخصص در امور کار و تجارت توضیح میدهد که "انسان ثبات را دوست دارد چیزی که شناخته شده و آشناست. تصمیمی که سبک زندگی مان را تغییر دهد و ما را با چیز جدیدی مواجه سازد همیشه باعث استرس و اضطراب میشود و این احساس را القا میکند که باید به امنیت بازگردیم. کاری که میتوانیم به خوبی انجام دهیم به منطقه آسایش ما تبدیل میشود. به همین دلیل است که تصمیم گیری برای تغییر شغل بسیار دشوار است".
"رافائل سان رومان" روانشناس میگوید علاوه بر مورد ذکر شده تمام موقعیتها برای آغاز یکسان نیستند. او میافزاید: "تغییر شغل توسط فرد در زمانی که او شغل دیگری دارد، یک تصمیم گیری کنترل شده است و با ترک شغل فعلی بدون هیچ جایگزینی متفاوت است".
این نوع موقعیت معمولا احساسات متفاوتی را ایجاد میکند. "برناردو روئیز" روانشناس میگوید: "نکته طبیعی احساسات مثبت است مانند هیجان شروع کاری جدید و امید به دستیابی به دستاوردهای حرفهای رضایت بخش. با این وجود، احساسات منفی نیز میتوانند بروز کنند مانند ترس از اینکه به اندازه کافی برای موقعیت جدید خوب نباشیم".
اولین قدم درخواست برای یک شغل جدید است. چیزی که به اندازه کافی ساده به نظر میرسد، اما به دلیل زمان و انرژیای که باید به جستجو و برای ارزیابی احتمالات و انتظارات شما اختصاص داده شود در حال حاضر یک چالش است. اگر شرکت به شما علاقهمند باشد، سفر دشوار فرآیندهای انتخاب آغاز خواهد شد. طبق دادههای LinkedIn یک فرآیند انتخاب به طور متوسط ۶۰ تا ۶۵ روز کاری به طول میانجامد.
"رافائل سان رومان" با اشاره به این دوره انتظار میگوید: "برخی از فرآیندها بسیار طولانی، بسیار سخت، با رفت و آمدهای زیاد، دورههای سکوتی که در آن نمیدانیم با برنامه ما چه اتفاقی افتاده همراه است.و هم چنین عواملی که بر تجربه ما تاثیر میگذارند نیز مهم خواهند بود: این که تا چه اندازه آن موقعیت را میخواهیم، تا چه اندازه به آن نیاز داریم و وضعیت فعلی مان چگونه است".
اگر همه چیز خوب پیش برود، در نهایت زمان شروع یک کار جدید فرا میرسد که معمولاً یک تجربه مثبت است. با این وجود، این بدان معنا نیست که سازگاری با تغییر آسان خواهد بود. پاسخ به این پرسش که چه مدت زمانی به طول میانجامد تا فرد با شغل جدید سازگار شود نیز نسبی میباشد.
بر اساس دادههای ارائه شده توسط "هاروارد بیزینس ریویو" ۷۲ درصد گفته اند: به طور متوسط دو تا سه ماه به طول میانجامد تا خود واقعی شان را در این محیط نشان دهند. از این گروه ۶۰ درصد در سه ماهگی و ۲۲ درصد در نه ماهگی احساس میکردند که در موقعیت شغلی شان معتبر و جاافتاده هستند.
سازگاری با یک محیط کاری جدید یک فرآیند مهم است به طوری که نتیجه مطالعهای منتشر شده در "هپی نس" به این نتیجه رسید هر چه احساس معتبر بودن کارمندان بیشتر باشد رضایت شغلی، تعهد و عملکرد آنان بیشتر است.
با توجه به این پویاییها "برناردو روئیز" اشاره میکند که مهمترین نکته سازگاری با "اکوسیستم کاری جدید" است. این موضوع شامل عناصری مانند انطباق با وظایف جدید، همکاران و روشهای کاری شرکت جدید میشود.
شاید بتوان گفت سازگاری با یک گروه اجتماعی مهمترین عامل است. "النا آلامدا" میگوید: "من فکر میکنم چالشهای حضور در یک محیط کاری جدید به نحوه ارتباط ما با همکاران ارتباط زیادی دارد. ما باید بپذیریم که به یک دوره سازگاری نیاز داریم تا یاد بگیریم شرکت جدید چگونه کار میکند و کارها چگونه انجام میشوند". او تاکید میکند که حمایت از جانب همکاران در این موارد ضروری است.
"رافائل سان رومان" میگوید: "البته روساء نیز در این میان سهم دارند. موضوع مهم، یک دوره سازگاری بین شرکت و کارکنان است. هر دو باید سهم خود را انجام دهند تا هم شرکت و هم کارکنان احساس کنند تصمیم شان برای همکاری درست بوده است".
با در نظر گرفتن این چالشها "النا آلامدا" توصیههای کلیدی در مورد چگونگی سازگاری با یک محیط کاری جدید ارائه میکند: