چلو گوشت، یکی از قدیمیترین غذاهای اعیانی مناطق مرکزی ایران است. غذایی چرب و پرکالری و البته همچنان گران که گرمساریها به آن ته چین هم میگویند.
کویرنشینان غذاهای عجیب و غریبی دارند، یکی از آنها ته چین گرمساری است.
چلو گوشت، یکی از قدیمیترین غذاهای اعیانی مناطق مرکزی ایران است. غذایی چرب و پرکالری و البته همچنان گران که گرمساریها به آن ته چین هم میگویند. این غذا در گرمسار و ورامین یکی از نذریهای معروف است.
۱. برنج را خیس کنید و پس از نیم ساعت روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید.
۲. اسفناجها را در یک ظرف بگذارید و زیر آبکشی قرار دهید که میخواهید پلو را در آن آبکشی کنید. اسفناجها با آب برنج کمی نرم میشوند.
۳. یک سیب زمینی را ورقهای کنید و ته قابلمه بگذارید. سپس یک لایه نه چندان ضخیم از برنج (حدود شش هفت سانتی متر) را روی سیب زمینیها بریزید و سراغ گوشتها بروید. آنها را روی پلو بگذارید دنبه و سیر را هم میان گوشتها قرار دهید. سپس بقیه برنج را روی آن بریزید. پلو که تمام شد، سیب زمینی دیگر را به سه چهار تکه متوسط بدل کنید و در یک سو برنج، اسفناج را در سوی دیگر و یک تکه دنبه را میان برنج قرار دهید.
۴. برنج که دم داد، در آن را بگذارید، شعله را کم کنید و دو و نیم تا سه ساعت صبر کنید، چون گوشت خام و سیب زمینی باید با حرارت درون پلو پخته شوند و البته دنبهها باید آب شوند. پس از این مدت غذای شما آماده است.
مواد لازم:
۶ پیمانه برنج
نیم کیلو گوشت راسته گوسفندی
۵۰ گرم دنبه
۲ عدد سیب زمینی
۱۰۰ گرم اسفناج
۲ حبه سیر
نمک، ادویه
گوشت این غذا باید حتما گوسفندی باشد. چون گوشت گوساله اگر میان برنج قرار داده شود سیاه خواهد شد. همچنین اگر گوشت دنده را انتخاب کنید، غذای لذیذتری خواهید داشت.
منبع: همشهری آنلاین