خبر این اکتشاف از سوی مرکز میراث فرهنگی اوساکا در روز ۲۴ آوریل اعلام شد. این اکتشاف سومین نمونهی یک نقاب چوبی از این دوره است. کارشناسان باور دارند این دستسازه در جشنهای مهم کشاورزی که از سوی افراد قدرتمند آن دوران سازماندهی میشد، کاربرد داشته است.
به گزارش فرادید، این نقاب چوبی از چوب سدر ساخته شده، حدود ۳۰ سانتیمتر ارتفاع و ۱۸ سانتیمتر عرض دارد، دو حفره چشم دارد و در یک سمت آن نیز یک حفره وجود دارد که احتمالاً به آن نخ گره میزدند تا ماسک را روی صورت نگه دارد. این ماسک در رسوبات سیل در عمق حدودا سه متری زیر سطح زمین کنار یک سطل آب چوبی و یک شئ چوبی تقریبا سوخته به شکل بیل یافت شد.
به گفتهی محققان، حدود ۱۸۰۰ سال پیش در دورهی یایوئی (Yayoi) احتمالاً از این نقابهایی مثل این در جشنهای سالانۀ کشاورزی استفاده میشده است. در آن دوران، ژاپن به یک جامعهی کشاورزی ثابت و جاافتاده تغییر یافت و روشهای کشاورزی کره را در منطقهی کیوشو به کار گرفت. کائورو تراساوا، مدیر مرکز تحقیقات ماکیموکوگاکو در شهر ساکورایی عقیده دارد که این نقاب برای استفاده در مواقع عادی نبوده، زیرا بیش از حد سنگین است و بنابراین فقط در مواقع جشن به کار میرفته است.
(این نقاب به همراه بقایایی از دو شیء چوبی دیگر یافت شد)
تراساوا میگوید: «من باور دارم این نقاب نمایانگر روح یک «سَر» بوده که آن زمان عقیده داشتند خدایی به شکل انسان و نمایانگر قدرت اوکیمی است.» اوکیمی لقب حاکم پادشاهی یاماتو است، یک پیمان سیاسی بین خانوادههای قدرتمند متمرکز در استان نارای امروزی که از قرن سوم تا هفتم حکمرانی کردند.
این نقاب از ۲۰ آوریل تا ۷ میدر موزه فرهنگ یایوئی در ایزومی، استان اوساکا به نمایش در خواهد آمد.