bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۲۸۳۷۹

امام جمعه قم: برخی مسئولین کشور «آینده نگری» ندارند/ مسئولان همیشه در جلسات هستند، ولی خروجی آن‌ها معلوم نیست

امام جمعه قم: برخی مسئولین کشور «آینده نگری» ندارند/ مسئولان همیشه در جلسات هستند، ولی خروجی آن‌ها معلوم نیست

خطیب نماز جمعه قم با تأکید بر اینکه فرایند اقتصادی در کشور برای تاجران و سرمایه گذاران قابل اعتماد نیست، گفت: دستگاه‌ها باید به یکدیگر کمک کنند. مسئولان همیشه در جلسات هستند، ولی خروجی آن‌ها معلوم نیست؛ تصمیمات باید جدی، اجرایی و پیگیری شود.

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲

آیت الله حسینی بوشهری امروز در خطبه‌های نماز جمعه قم در مصلی قدس با تقدیر از مردم ایران برای حضور همگانی در صحنه‌های دینی و انقلابی، گفت: دشمن تصور نمی‌کرد که این شور و شوق عظیم مردم برای نماز عید فطر ایجاد شده بود. متروی تهران برای حضور مردم در نماز جمعه با تراکم شدید مواجه بود.

به گزارش شفقنا؛ وی افزود: دشمن متوجه شد که با یکسری کار‌ها نمی‌تواند با دین و اعتقادات مردم بازی کند. این شور و شوق وصف ناشدنی مردم در برنامه‌های دینی و عبادی و انقلابی مایه مباهات و شایسته ارج گذاری است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سالروز تخریب قبور ائمه بقیع، بیان کرد: آن‌ها تصور می‌کردند که با تخریب این گنبد و بارگاه محبت این بزرگان از دل‌ها می‌رود، ولی کورخواندند. این فاجعه، فاجعه جان گدازی بود. قبر چهار امام معصوم و قبور بسیاری از بزرگان تخریب شد، ولی در تاریخ فراموش نمی‌شود. روزی می‌رسد که شاهد شکوه و جلال این جایگاه و قبرستان بقیع باشیم.

وی گفت: روز یازدهم اردیبهشت، روز کار و کارگر است. اسلام همیشه در خصوص حق کارگران سفارش کرده است که تا عرق او خشک نشده حقوق او را پرداخت کنید. دست کارگر را بوسیدن، یک الگو برای جامعه اسلامی است. کارفرمایان بدانند که کارگران چنین جایگاهی دارند. مسئولان باید رعایت حقوق کارگران و کارفرمایان را داشته باشند. این حمایت دو جانبه ما را در عرصه تولید و رشد کشور موفق می‌دارد.

حسینی بوشهری اظهارکرد: باید تلاش کرد که تمام لوازم قانونی را برای دلگرم کردن کارگران فراهم شود.

وی با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم یادآورشد: جایگاه شهید مطهری بر کسی پوشیده نیست. با مطالعه آثار شهید مطهری می‌بینیم که یک کلمه اضافی در آثار او نیست.

وی افزود: امام در خصوص معلمان فرمودند که «شغل معلمی شغل انبیا» است. همانگونه که پیامبران الهی، نقش تعلیم و تربیت داشتند معلمان نیز وظیفه دارند که نوجوانان ما را به مسیر سعادت رهنمون کنند. معلمان باید قدر این جایگاه را بدانند و بدانند که چه مطالبی را منتقل می‌کنند. مسئولان باید کرامت معلمان را پاس دارند. کرامت معلم یعنی کرامت علم و دانش. حتی پیشرفت جامعه از مسیر علم عبور می‌کند.

حسینی بوشهری بیان کرد: باید معلمان و مسئولان جایگاه خود را بدانند و دانش آموزان از این فرصت طلایی بهره ببرند. اولیای دانش آموزان باید بدانند که فرزندان آن‌ها آینده سازان کشور هستند و روی تربیت آن‌ها حساس باشند.

وی با اشاره به شعار سال گفت: یک ماه و اندی از شعار سال توسط مقام معظم رهبری گذشته است. مهار تورم و رشد تولید یک شعار تبلیغاتی نیست بلکه یک پیام است. مقام معظم رهبری در چند سال اخیر روی بحث اقتصادی تکیه دارند. در اینجا ۹ الزام مهم برای تحقق شعار سال وجود دارد که اگر محقق شود می‌توانیم به همه فعالان این عرصه و حتی مردم نمره قبولی دهیم.

وی اظهارکرد: نخستین الزام آن است که دستگاه به یک دیگر کمک کنند. نکته دوم اینکه تصمیمات به شکل جدی پیگیری شود. مسئولان همیشه در جلسات هستند، ولی خروجی آن‌ها معلوم نیست. تصمیمات باید جدی، اجرایی و پیگیری شود.

حسینی بوشهری یادآورشد: سوم اینکه باید بخش خصوصی را به شکل جدی وارد کار کنیم. تجربه ثابت کرده که بخش دولتی در یک سری موارد خاص باید فقط ناظر به کار‌ها باشد و اگر ورود همگانی کند موفق نخواهد بود.

وی افزود: سیاست‌های پولی کشور نباید دائما تغییر کند. تاجران و سرمایه گذارن می‌گویند که ما نمی‌توانیم روی امور اقتصادی حتی یک روز هم حساب کنیم. باید کاری کنیم که مردم و سرمایه گذاران داخلی به فرایند اقتصادی کشور اعتماد کنند.

وی بیان کرد: توسعه شرکت‌های دانش بنیان لازم است، ولی این شرکت‌ها باید توسعه کیفی پیدا کنند. ویژگی بعدی، انضباط مالی و بهره وری لازم است. مساله دیگر، آینده نگری است. یکی از مشکلات مهم امروز بازار ما این است که مسئولی که میداند چه مسئولیتی دارد آینده نگری ندارد باید کاری کنیم که اقلام مورد نیاز مردم هیمشه در دسترس مردم باشد و هیچ وقتی کمبود اقلام در بازار نباشد که مردم سرگردان شوند.

وی گفت: توسعه دریامحور از دیگر ویژگی‌ها است. بسیاری از معادن ما معطل است که باید از آن‌ها هم استفاده کنیم.

وی با اشاره به انتخابات پیش رو اظهارکرد: اگر به چهار راهبرد مهم رهبری توجه شود دشمن به ما زخم زبان نمی‌زند که مردم در انتخابات شرکت نکردند یا کم شرکت می‌کنند. ایشان نسبت به حضور حداکثری مردم تاکید دارند. برگزاری صوری یک انتخابات مهم نیست بلکه مردم باید پای صندوق بیایند. باید زمینه‌ها را فراهم کرد.

حسینی بوشهری یادآورشد: مساله دوم امنیت انتخابات است و سومین نکته، مساله رقابت است. شورای نگهبان و دستگاه‌های اجرایی چارچوب‌هایی دارند که باید در نظر گرفته شود. مساله چهارم نیز سلامت انتخابات است که کسی نتواند به انتخابات ما حاشیه بزند.

وی افزود: حادثه سودان یک مساله عجیب است، زیرا هر روز آتش بس و نقض می‌شود. اینجا جنگ قدرت است و دو مجموعه که قبلا باهم بودند امروز به جان هم افتادند. مجامع بین المللی و کشور‌های اسلامی و عربی باید تلاش کنند تا جلوی این خونریزی گرفته شود. مجموعه فراوانی در این زمینه کشته و زخمی شدند. بسیاری از مردم خارطوم، شهر را ترک کرده اند، سران کشور‌های اسلامی باید تلاش کنند به این وضع خاتمه دهند.

وی بیان کرد: مساله تحولات امروز جهان امر بسیار مهمی است. باید بدانیم که ما به عنوان نظام جمهوری اسلامی در کجای این تحولات می‌خواهیم قرار بگیریم؟ آیا ما می‌خواهیم از مسیر این تحولات باز بمانیم یا به جایگاهی در شان نظام اسلامی می‌رسیم؟

وی در خطبه اول نماز جمعه نیز در باب موانع رسیدن به سعادت و دوری از شقاوت گفت: زندگی انسان‌ها در دنیا تمام می‌شود، ولی زندگی انسان در دنیای دیگر ادامه می‌افتد و البته حیات اخروی با دنیوی تفاوت فراوان دارد. انبیای الهی هیچگاه نگفتند که هیچ گاه در این دنیا از طیبات و نعمات بهره نبرید. بلکه بیان کردند که در این دنیا زندگی کنید، ولی مهم این است که چگونه زندگی کنید تا به حیات سعادتمندانه برسید.

حسینی بوشهری افزود: کسانی که در این دنیا گفتار انبیای الهی را تکذیب کردند. اگر امروزه راهنمایان و پیام آوران دین و مکتب مطلبی رابه بعضی مطرح می‌کنند، بعضی افراد می‌گویند که این امور را از خود مطرح کرده اید. این موضع نسبت به انبیای الهی نیز وجود داشته است.

وی بیان کرد: امروزه وقتی از حجاب سخن می‌گوییم می‌گویند که این مساله را از خود آورده اید. خداوند متعال در قرآن در احوال این اشقیا می‌گوید که این افراد در زمان پیامبران هم بودند و می‌گفتند که این سخنان را از خود می‌گویید. در زمان انبیا، پیامبران را مورد تمسخر قرار می‌دهند و می‌گفتند که ما درست‌تر از شما می‌فهمیم.

وی گفت: وقتی برخی از افراد لذت‌های زودگذر دنیا را تحت عنوان آزادی به دین خدا ترجیح می‌دهند در درگاه الهی مبتلا می‌شوند و باید پاسخ دهند. در مصلا‌ها و مراکز دینی و جامعه و بازار ما انسان‌های شریفی بودند که امروز نیستند و باید در آخرت از مسیر توشه‌های خود به آرامش الهی برسند.

حسینی بوشهری تصریح کرد: خداوند در سوره فرقان بیان می‌کند که ظالمان در روز قیامت از پشیمانی دستان خود را می‌گزند. ظلم انسان گاهی از مسیر ظلم به خود می‌گذرد. آن‌ها در قیامت می‌گویند که‌ای کاش سبک زندگی من همچون سبک زندگی پیامبر بود و چرا در دنیا همیشه به دنبال هوای نفس بودم.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین