شاید بتوان ادعا کرد این روزها یکی از پرمصرفترین ماهیها به خصوص در شهرهای دور از دریا، قزلآلاست که معمولا آن را با نمک، فلفل و زعفران یا زردچوبه طعمدار کرده و در روغن سرخ میکنند.
در این شماره قصد داریم روش دیگر و متفاوتتری برای طعمدار کردن قزلآلا معرفی کنیم که برای آنهایی که با طعم ترشی میانه خوبی دارند، ایدهآل است.
۱. هرکدام از ماهیها را خوب پاک کرده و با چاقوی تیزی خطوط مورب سه، چهار سانتیمتری روی بدنه ماهی ببرید؛ سپس محل برشها را با پیازچه پر کرده و روی هر برش مقداری هم سویا سس بریزید. درست همین کار را در طرف دیگر ماهی هم انجام دهید و برشهای طرف دیگر ماهی را هم با پیازچه خرد شده و سویا سس پر کنید.
۲. حالا سس را آماده کنید. برای این منظور تمبر هندی را داخل کاسهای ریخته و آبجوش روی آن بریزید و با چنگال آنقدر هم بزنید تا خمیر تبدیل به مایهای شل شود موسیر، چیلی، زنجبیل و شکر قهوهای را هم به این مواد اضافه کرده و هم بزنید.
۳. روغن را در تابهای بریزید و بعد از اینکه داغ شد، ماهیها را در آن سرخ کنید. بعد از اینکه ماهیها سرخ شدند، آنها را به ظرف موردنظر منتقل کرده و سس تمبر هندی را روی آنها بریزید و بعد از تزئین با گشنیز و چیلی خرد شده سرو کنید.
۴ عدد قزلآلای ۳۵۰ گرمی
۶ عدد پیازچه بزرگ (خرد شود)
۴ ق س سویا سس
۵ ق س روغن مایع مخصوص سرخ کردن
۲ ق س گشنیز تازه خرد شده
یک عدد فلفل چیلی (برای تزئین)
مواد لازم برای سس:
۵۰ گرم خمیرتمبر هندی بدون هسته ترش
۷ ق س آب جوش
۲ عدد موسیر (خرد شود)
یک عددفلفل چیلی (ریز خرد شود)
یک تکه یک سانتیمتری زنجبیل تازه (پوست کنده و رنده کنید)
یک ق چ شکر قهوهای
چیلی نوعی فلفل قرمز بسیار تند است که در بعضی سبزیفروشیها به فروش میرسد.
شکر قهوهای را هم از فروشگاههای لوازم قنادی بخرید.
این ماهی را در فر هم میتوانید درست کنید؛ این روش سالمترهم خواهد بود.
ارزش غذایی
انرژی ۳۲۹ کیلوکالری
پروتئین ۹/۴۷ گرم
کربوهیدرات ۱/۸ گرم
کلسیم ۹۶ میلیگرم
چربی ۹/۱۱ گرم
فیبر ۲/۱ گرم
منبع: همشهری آنلاین