خبرهای ما از ایران و جهان را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید...
دادستان دزفول:
در تاریخ نهم مرداد سال ۱۴۰۰، شهید «سجاد دالمن» حین انجام وظیفه، با تیراندازی مستقیم سارق مسلح، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پس از رسیدگی موضوع در دادگاه کیفری استان و تایید حکم در دیوان عالی کشور، حکم قصاص نفس محکومعلیه صادر و باتوجه به درخواست اولیای دم بر اجرای حکم قصاص، رأی مذکور صبح امروز در ندامتگاه شهرستان دزفول اجرا شد.
مرکز آمار دیروز پس از تاخیر طولانی مدت آمار تورم اسفند و فروردین را منتشر کرد.
انتشار آماری که البته بصورت کاملا غیر حرفهای و بیفایده بود، چرا که اولا تورم ماهانه اسفند و فروردین در شرایطی با سال پایه ۱۴۰۰ منتشر شده که تورم ماههای قبل با سال پایه ۱۳۹۵ در دسترس است و بنابراین امکان مقایسه صحیح وضعیت فعلی با گذشته وجود ندارد.
با این حال با توجه به وزن سبد هزینهای با سال پایه ۱۳۹۵ و اعمال تورمهای ماهانه اقلام مختلف، تورم ماهانه اسفند و فروردین به ترتیب برابر ۴.۵ و ۳.۶ بدست میآید که با اعداد اعلامشده بر اساس سال پایه ۱۴۰۰ بسیار نزدیک است (طبیعتا با توجه به عدم دسترسی به ترکیب اقلام، محاسبه تغییرات در جزئیات هر کدام از این اقلام ممکن نبوده و محاسبه دقیقتر امکانپذیر نیست).
بر این اساس تورم نقطه به نقطه اسفند و فروردین هم به ترتیب برابر ۵۸.۲ و ۵۸.۶درصد بوده که بالاترین اعداد از زمان انتشار آمار تورم توسط مرکز آمار از سال ۱۳۹۱ است.
عرضههای دستوری حقوقیها را تکذیب میکنم. نوسانها جزئی از ذات بازار است. هیچ بازاری همیشه صعودی یا نزولی نیست. بازارگردانها در روند مثبت یا منفی باید به تعهداتشان عمل کنند.
سازمان بورس در هیچ مقطعی خودش درمورد بالارفتن یا پایینآمدنِ بازار تصمیم نگرفته است. بهطور کلی هیچ بازاری را نمیتوان بهصورت دستوری اداره کرد. عرضههای اولیه از هفتۀ آینده آغاز میشود.
سخنگوی صنعت آب:
تعرفههای آب شرب بهگونهای از ابتدای سال جاری تغییر کرده که برای کممصرفها مشوق مالی و برای پرمصرفها تا ۷۰ درصد افزایش تعرفه اعمال میشود.
تعرفه آب شرب برای مشترکانی که تا نصف الگو مصرف دارند، نسبت به سال گذشته کاهش داشته است که این اقدام مشوقی برای کممصرفها است.
برای مشترکانی که از نصف الگو تا الگو مصرف آب دارند، در سال جاری افزایش تعرفه ۱۵ درصدی خواهند داشت. برای مشترکانی که بیش از الگو مصرف آب دارند، تا ۷۰ درصد افزایش تعرفه اعمال خواهد شد.
بازار سهام سومین روز کاری هفته را همانند روز گذشته، به نحوی آغاز کرد که بیش از ۹۰ درصد از سهام بازار به سرعت در صفهای فروش قفل شدند؛ بنابراین در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۱۲۵ هزار واحدی به ۲ میلیون ۳۱۴ هزار واحد رسید و دومین ریزش تاریخی بورس را ثبت کرد. همچنین شاخص کل هم وزن نیز ریزشی ۳۷ هزار واحدی را تجربه کرد و به ارتفاع ۸۰۳ هزار واحد رسید. لازم به ذکر است که در طول تاریخ بازار سرمایه، چنین ریزشی بی سابقه است.
ارزش معاملات خرد در بازار امروز مورخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۱۱ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود. همچنین در پایان بازار امروز، حدود ۱۴.۵ هزار میلیارد تومان ارزش سفارشهای سمت فروش در تابلو معاملات میباشد (در دامنه منفی تا مثبت) و حدود ۱ هزار میلیارد تومان هم سفارش در سمت خرید وجود دارد. همچنین حقیقیها در روز جاری بیش از ۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند.
در بازار بورس امروز ۳۰ نماد در محدودهی مثبت و ۳۷۷ نماد در محدودهی منفی و در بازار فرابورس ۲۹۲ نماد در محدودهی مثبت و ۹۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.
مهر نوشت: براساس اطلاعات به دست آمده برای شقایق دهقان به دلیل کشف حجاب پرونده قضایی تشکیل شده است. شقایق دهقان در روزهای گذشته بدون حجاب در کافه کتاب یکی از انتشاراتیها حاضر شده بود.
کنعانی:
ایران در چارچوب اقدام غیرسازنده چندی پیش دولت آذربایجان درباره دیپلمات های ایرانی و در چارچوب اقدامات تعریف شده دیپلماتیک، چهار دیپلمات آذربایجانی «دو عضو سفارت این کشور در تهران و دو عضو سرکنسولگری این کشور در تبریز» را اخراج کرد.
آنچه شما اشاره کردید، بلافاصله بعد از اقدام آذربایجان از سوی ایران اتفاق افتاد.
خراسان نوشت:
سرانجام روز گذشته نرخ تورم مرکز آمار پس از وقفه ای بیش از ۴٠ روزه منتشر شد. اگرچه همین آماری هم که منتشر شد، ناقص و خیلی خلاصه است.
این در حالی است که تغییر سال پایه از ١٣٩۵ به ١۴٠٠ که پیش از این به عنوان دلیل تاخیر در اعلام این نرخ مطرح شده بود، قاعدتا نباید چنین تاخیری را ایجاد می کرد. این در حالی است که نرخ تورم بانک مرکزی نیز که توقف اعلام آن از سال ٩٧ توسط دولت سابق مورد انتقاد مسئولان دولت فعلی بود، همچنان مدتی است که منتشر نشده است.
در کنار مسئله اعلام نرخ تورم با توقف انتشار آمار قیمت مسکن تهران نیز مواجه هستیم، چنان که گزارش های ماهانه بانک مرکزی در این باره از یازدهم دی ماه به روز نشده و گزارش های ماهانه مرکز آمار در این باره نیز از ١۶ بهمن به بعد منتشر نشده است. این مسائل در کنار هم نشان می دهد که نوعی تشتت در اعلام آمارها یا شاید نوعی ترس از انتشار آمار وجود دارد.
کدخدایی:
همهپرسی در بسیاری از مواقع نهتنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلاتی را ایجاد میکند
آیا مشکل انگلیس با همهپرسی برگزیت حل شد؟
یک شهروند نسبت به یک موضوع تخصصی چقدر میتواند کارشناس باشد؟
غربیها در مقالاتشان می گویند ممکن است در یک همهپرسی گروههای سیاسی یا افراد ذینفوذ با تبلیغات و هزینه کردن پول، مردم را گمراه بکنند
روزنامه جوان نوشت:
قوه قضائیه در سخن خوب از مبارزه با فساد صحبت میکند و ما را هم به این مبارزه امیدوار کردهبود، اما برخورد عجیب و بازداشت معلمانی رنجور که دو دهه است پیگیر اجرای حکمشان هستند، پس از رسانهای شدن این موضوع، یک شاهد عملی دیگر برای رخنه کردن فساد در قوه قضائیه است.
ای کاش اقلاً سر در ساختمان ارتباطات مردمی قوه قضائیه را پایین بکشند تا این مردمان رنجوری که از تبریز به آنجا پناهنده شدهبودند، به دلیل حضور آرام و نجیب شان آن هم صرفاً با تقاضای دیدن رئیس قوه قضائیه، به شیوه دونشأن در خیابان ولیعصر (عج) بازداشت نمیشدند.
با حکم سردار رادان فرمانده کل انتظامی، سردار مهدی حاجیان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه شد. سردار سلیمان ملک زاده به سمت معاون حقوقی و امور مجلس و دولت فراجا، سردار عباس شریعتی مشاور فرماندهی کل و رئیس دفتر ویژه فراجا، سردار علی محمدی فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی منصوب شدند.
سردار کیومرث عزیزی به سمت فرمانده انتظامی غرب تهران منصوب شد و سردار علی بزرا به سمت دستیار ویژه فرمانده کل در امور بازنشتگان فراجا، سردار محمدرضا ضابط جانشین معاون انسانی فراجا و سردار جمال سلمانی فرمانده انتظامی استان ایلام شدند.
ابوترابی نماینده نجف آباد:
ماشینهای که نمایندگان گرفتند رانت بوده است و اصل این خبر صحت دارد. ۵۷ نفر علاوه بر دنا پلاس خودروها شاسی بلند نیز گرفتند.
۵۷ نماینده که برخی از آنها برای خودشان نگرفته اند و برخی برای اقوام، دوستان و آشنایان گرفته اند.
برخی برای امامان جمعه یا فرماندارشان گرفته اند و از این جهت این نمایندگان بی گناه هستند. در واقع امام جمعه گفته من ماشین ندارم و برای وی گرفته است البته پنج نماینده همبه نام خودشان خودرو گرفته اند.
اسامی نمایندگانی که خودرو دریافت کرده اند دست خود هیات رئیسه و هیات نظارت است.
آیتالله محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):
متاسفانه برخی افراد ناآگاه، کجاندیش دچار خبط شده و همسو با دشمنان و در راستای خواست آن قدم و قلم میزنند. اینان در اثر ضعف در فهم روشمند تعالیم دینی و خلط ابعاد فردی و اجتماعی مسألۀ حجاب دچار گمراهی شده و به اضلال دیگران دامن میزنند.
اینکه شخصی در درون خانه و در زندگی فردی و شخصی خود احیاناً حجاب خود را دربرابر نامحرمان رعایت نکند بُعد فردی مسأله حجاب است و هیچ نهاد یا فردی با آن مقابله قانونی نمیکند؛ ولی کسی که در جامعه و در ملأ عام اقدام به هنجارشکنی و نقض حکم الهی و قانون مصوب نظام اسلامی کند وارد بُعد اجتماعی مسأله حجاب شده است.
در اینجا، هم وظیفه قوای مختلف نظام و نهادهای مسئول نظام است که طبق قانون با او برخورد کند و هم وظیفه آحاد مردم است که تذکر لسانی دهند. این اقدام مقتضای فهم درست تعالیم مترقی اسلام و نظاممندی و قانونمندی مسئولان، مردم و امت اسلامی ماست.
وجود برخی مشکلات معیشتی، تورم و برخی دیگر از نواقص اقتصادی که باید به رفع آنها اهتمام داشت و ما هم از مسئولان خواسته و میخواهیم که به جد درصدد حل آنها باشند، نباید بهانهای شود که کسانی به جای دفاع از حکم شرعی و قانون حجاب و دفاع از کرامت و شرافت زنان ایران و بانوان مسلمان، آدرسهای غلط بدهند و هرگونه دفاع از مسأله حجاب را به حاشیه برانند و آگاهانه یا ناخودآگاه آب به آسیاب دشمن بریزند و نقشه دشمن را با نیت پاک یا ناپاک پیاده کنند.
در مقابله با بیحجابی و توطئۀ دشمنان نظام اسلامی و ملت شریف و بزرگ ایران، بویژه زنان و همچنین نهادینهسازی، فرهنگسازی و گفتمانسازی حجاب، عفاف و حجاب برتر، همۀ ما مسوول هستیم.
تسنیم نوشت: در پی حضور بدون حجاب باران کوثری در مراسم تشییع مرحوم حسام محمودی، برای وی پرونده قضایی تشکیل و به مجتمع قضایی ارشاد ارسال شده است.
15 اردیبهشت ماه باران کوثری بازیگر سینما بدون حجاب در مراسم تشییع مرحوم حسام محمودی، شرکت کرد که بلافاصله عکسهای او در فضای مجازی و برخی رسانهها منتشر شد.
بر اساس اطلاعات رسیده به خبرنگار تسنیم برای تخلف کشف حجاب این بازیگر پرونده قضایی تشکیل و به مجتمع قضایی ارشاد ارسال شده است
در روزهای گذشته شاهد کشف حجاب برخی دیگر از بازیگران خانم از جمله افسانه بایگان، فاطمه معتمدآریا، پانتهآ بهرام و کتایون ریاحی هم بودیم که برای آنها هم پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده بود.
کیهان نوشت: در حالی که مصی علینژاد برای گران فروختن خود به کارفرماهای غربی ادعا کرده بود جمهوری اسلامی میخواهد او را بدزد یا بکشد، خبرها و گزارشهای منتشره از وخامت وضعیت روحی وی حکایت میکند.
وی پس از آن که سال گذشته با برخی مقامات غربی - مانند مایک پمپئو رئیس بدنام سیا در دولت ترامپ- عکس یادگاری گرفت و تنگدستی این محافل در اپوزیسیونپروری برای ایران را به رخ کشید، تدریجا از کانون توجهات رسانههای اپوزیسیون بیرون افتاد. علت هم در سرنگونگی نمایشی بود که به نام براندازی به راه انداخته بودند.
خالیبندی فراوان، فریب برخی گروههای اپوزیسیون و بالا کشیدن بخشی از بودجههای دریافتی از دولت آمریکا در کنار انگشت نما شدن اپوزیسیون، موجب بی اعتمادی به مصی علینژاد و حاشیهنشینی و افسردگی مصی علینژاد شد.
او آخرین بار در اثر فشار روانی شدید، به داخل ساختمان خالی سازمان ملل رفت و عکسی از خود پشت تریبون و رو به صندلیهای خالی سالن گرفت و آن را منتشر کرد، کارشناسان مطلع در امور روان شناسی و روان پزشکی را به این تحلیل رساند که افسردگی سابقه دار علینژاد به حد بحرانی رسیده است. فرد در چنین مرحلهای از بههم ریختگی روانی، ممکن است به خود یا افراد پیرامون خود آسیب برساند.
روزهای سخت زاکانی در شهرداری شروع شده است و اختلافاتی که با آبستراکسیون برخی از اعضای شورای شهر تهران، عیان شده بود، حالا با اولین سوال از شهردار تهران وارد فاز جدیدی شده و ابزاری که 9 سال از آن استفاده نشده بود، حالا به کار اعضای شورای شهر تهران آمده است.
روز گذشته خبرنگار هممیهن به مدارکی دسترسی پیدا کرد که نشان میدهد؛ نرجس سلیمانی وارد مرحله طرح سوال از شهردار پایتخت شده تا علیرضا زاکانی را به دلیل عملکردش در جایگاه سختتر پاسخگو کند.
نرجس سلیمانی شرایط اسفناک اتوبوسرانی و مترو را آنقدر خوب درک کرده که حالا با کنایه میگوید، شرایط از رنگ قرمز هم گذشته و باید رنگ دیگری برای هشدار پیدا کرد.
یک ژنرال بولیویایی که به خاطر دستگیری ارنستو چه گوارا، چریک چپگرای آرژانتینی به قهرمان حکومت نظامیان راستگرای این کشور تبدیل شده بود، در سن ۸۴ سالگی درگذشته است.
گری پرادو سالمون، در سال ۱۹۶۷ فرمانده عملیات سرکوب شورش شبهنظامیان کمونیست به رهبری چه گوارا در بولیوی بود.
این عملیات مورد حمایت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیآیای بود. ژنرال پرادو توانست چه گوارا و شورشیان همراهش را در یک جنگل دور افتاده در بولیوی محاصره کند.
در زمان بازداشت چه گوارا، از گروه ۱۲۰ نفری همراه او تنها ۲۲ نفر زنده بودند. یک روز پس از بازداشت چه گوارا، افسر دیگری به نام ماریو تران او را اعدام کرد و جنازهاش در یک مکان سری دفن شد. بقایای چه گوارا در سال ۱۹۹۷ کشف و به کوبا منتقل شد.
چه گوارا که یک پزشک آرژانتینی بود، پس از همراهی با فیدل کاسترو و پیروزی انقلاب کمونیستی در کوبا در سال ۱۹۵۹، برای گسترش کمونیسم به دیگر نقاط جهان سفر کرد.
ژنرال پرادو در کتابی با عنوان «چگونه چه را دستگیر کردم» خاطراتش را از ماجرای دستگیری و مرگ چه گوارا تعریف کرده است. پرادو در سال ۱۹۸۱ به طور تصادفی هدف یک گلوله قرار گرفت و به خاطر جراحت نخاع تا آخر عمرش فلج بود.
به گفته پسر ژنرال پرادو، بازداشت چه گوارا مهم ترین دستاورد پدرش نبود. او معتقد است نقش پدرش در تبدیل ارتش بولیوی به یک نهاد دموکراتیک مطیع قانون مهمترین میراث ژنرال پرادو است.
لطف الله دژکام امام جمعه شیراز در همایش جهاد تبیین با طرح این پرسش که اگر جای اولویت اول و دوم عوض شود، یعنی جای اهم و مهم عوض شود چه به سرمان میآید ادامه داد: حجاب برای ما مهم است، اما مقام معظم رهبری تاکید دارند که اقتصاد و مهار تورم برای ما اولویت اول را دارد؛ و این، راه را برای ما روشن میکند. آنها که جای اهم و مهم را عوض میکنند یا دشمن نظاماند یا بازی خورده بازی دشمنان هستند.
دژکام با اشاره به اینکه دشمنان به این نتیجه رسیدهاند که باید پای ائمه جمعه را امروز به بحث حجاب بکشانند و موضوع اصلی جامعه را حجاب قرار دهند تا مقابل جامعه قرار گیرند، تاکید کرد: صد البته که حجاب برای ما مهم است؛ اما این مسئله اصلی نیست و مهار تورم به فرموده مقام معظم رهبری موضوع اصلی جامعه است.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس در رشته توییتی نوشته است:
متاسفانه این روزها هجمهٔ جدیدی علیه مجلس و دولت مطرح شد که وزیر سابق صمت برای پس گرفتن استیضاح، به برخی نمایندگان خودرو واگذار کرده است و به تبع آن موضوع جدیدی ذهن و روان مردم را آزرده کرد که در ادامه نکاتی درباره این موضوع مطرح میکنم.
همانطور که حراست مجلس و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مساله را بررسی و به مردم اعلام کرد، ادعای مطرح شده مبنی بر واگذاری خودرو برای پس گرفتن استیضاح وزیر کذب محض بود.
در عین حال موضوع واگذاری خودرو به صورت غیرقانونی به سازمانها و نهادها تبدیل به موضوعی جدید در افکار عمومی شد. با اینکه تسهیلات واگذاری خودرو در بسیاری از دستگاهها رویهٔ جاری است اما در این مورد اجازۀ واگذاری هیچ خودرویی از طریق ساختار و سازمان مجلس داده نشده است.
در عین حال بدلیل ادعاهای مطرحشده چه دربارهٔ مجلس و چه دیگر دستگاهها، ضروری است ابعاد این مساله و دغدغه بطور کامل مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
لذا مطابق مصوبهٔ هیات رئیسه مجلس طی نامهای به کمیسیون اصل ۹۰، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان و حراست مجلس ماموریت داده شد که موضوع واگذاری خودرو به دستگاه های مختلف از جمله مجلس را با دقت مورد رسیدگی قرار دهند و در صورتیکه هرگونه واگذاری به صورت غیرقانونی و خلاف مقررات وجود داشت مطابق با اختیارات مجلس اقدام قانونی صورت گیرد.
مرکز رسانه قوه قضائیه:
یوسف مهرداد و صدرالله فاضلیزارع، ۲ مجرم اسلامستیز و هتاک به مقدساتِ مسلمانان جهان و ارزشهای فرهنگی و اعتقادی مردم ایران که از طریق فعالیت گسترده در فضای مجازی اقدام به توهین به دین مبین اسلام، شخصیت پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار علیهمالسلام و نشر عمومی این توهینها میکردند، به دار مجازات آویخته شدند.
روزنامه هم میهن نوشت:
سجاد پادام، مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت کار برکنار شد. او چندروز پیش از برکناری درباره شرایط فاجعهبار صندوقهای بازنشستگی به صورت گزنده و در تضاد با منابع ملی هشدار داده بود؛ هشداری که اگرچه به زبانی تلخ بیان شد، اما بهزعم کارشناسان در صورت تداوم مدیریتی و اقتصادی موجود، چندان هم دور از واقعیت نیست.
سخنان پادام درباره فروش خوزستان اگرچه گزنده و در تضاد با منافع ملی کشور بود، اما هشدار او بنا به نظر کارشناسان نزدیک به واقعیت بود. با این حال دولت و وزارت کار بهجای توضیح درباره شرایط صندوقهای بازنشستگی و ارائه راهحل برای برونرفت از این مشکل دست به پاک کردن صورت مسئله زدند و مدیر هشداردهنده را از مقام خود برکنار کردند.
برکناری پادام در واقع این پیام ضمنی را بهدنبال داشت که از این پس هر کس از حلقه اطراف دولت سیزدهم دست به هشدار بزند از جمع معتمدان دولت بیرون خواهد شد؛ رفتاری که مدیران را وامیدارد تا میان عزل یا سکوت در برابر واقعیات یکی را انتخاب کنند.
روزنامه کیهان نوشت: روحانی به خوبی میداند که به عنوان یکی از نامحبوبترین و ناموفقترین سیاستمداران همه ادوار تاریخ ایران، در میان مردم، گوشی برای شنیدن حرفهایش وجود ندارد و ملت به خوبی میفهمند که هدف او از طرح چنین سرپوش گذاشتن بر فاجعهای است که آفریده، نه بیان حقیقت و واقعیت.
رئیسجمهور سابق در حالی تلاش کرده با لفاظی و بازی با کلمات کارنامه فاجعهبار دولت خود را بزک کرده و به خورد افکار عمومی دهد که مردم نتیجه ۸ سال سوءمدیریت، بیتدبیری و ناکارآمدی او را با گوشت و پوست و استخوان خود لمس کردهاند و به این زودیها فراموش نخواهند کرد.
کارنامه فاجعهبار او با لفاضی و بازی با کلمات تحریفشدنی نیست و حتما فراموش نکرده که در دوره ۸ ساله ریاست او بر دستگاه اجرایی کشور نارضایتیهای عمومی از بیکفایتی و ناکارآمدی دولتش در بین اقشار و طبقات مختلف جامعه به اوج خود رسید بود و مردم از بحرانسازیهای دولت او حتی در جزئیترین مسائل کشور به ستوه آمده بودند. او همچنین به خوبی میداند که به عنوان یکی از نامحبوبترین و ناموفقترین سیاستمداران همه ادوار تاریخ ایران، در میان مردم، گوشی برای شنیدن حرفهایش وجود ندارد و ملت به خوبی میفهمند که هدف او از طرح چنین سرپوش گذاشتن بر فاجعهای است که آفریده، نه بیان حقیقت و واقعیت.