bato-adv
bato-adv

وزیر از کدام زن‌ها صحبت می‌کند؟

وزیر از کدام زن‌ها صحبت می‌کند؟

«زیرساخت» همان مقوله‌ای است که برای حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای فوتبال به کار می‌رود و مهیا نیست، ولی برای برنامه‌های غیرفوتبالی مهیاست و زنان نه روی سکویی جداگانه بلکه در کنار سایر اعضای خانواده می‌توانند تجربه حضور در ورزشگاه‌های فوتبال را به دست بیاورند

تاریخ انتشار: ۰۷:۱۷ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲

روزنامه شرق نوشت: رقابت‌های لیگ برتر در شرایطی رفته‌رفته به ایستگاه پایانی خود نزدیک می‌شود که مسئله ورود زنان به ورزشگاه برای تماشای این بازی‌ها لاینحل مانده است. برخلاف وعده‌های مکرر وزارت ورزش و مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال، که مشکل ورود زنان به ورزشگاه برای تماشای بازی‌های لیگ مرتفع شده، زنان همچنان پشت در مانده و بلیتی فروخته نمی‌شود. این اتفاق در شرایطی رخ داده که ابتدای همین فصل فوتبالی و بعد از نامه‌های تهدیدآمیز فیفا، مسئولان فدراسیون فوتبال در رایزنی با نهاد‌های بالاتر توانستند به صورت حداقلی هم که شده مسیر را برای ورود زنان به ورزشگاه هموار کنند. البته که آن مورد هم مشروط به عوامل متعددی بود.

اول اینکه فقط به زنانی که قصد تماشای بازی تیم‌های مورد علاقه‌شان در تهران را داشتند بلیت فروخته شد. به این معنی که فقط هواداران زن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس یا تیم‌هایی که قرار بود روبه‌روی آن‌ها در آزادی بازی کنند می‌توانستند به ورزشگاه بروند. البته بلیت‌فروشی هم به صورت کاملا محدودی ارائه شد و این‌طور نبود که تعداد زیادی از زنان علاقه‌مند بتوانند به ورزشگاه بروند. بعد از یکی دو بار حضور در ورزشگاه و انتشار تصاویری از خوشحالی آن‌ها روی سکو، جایگاه از قبل جداشده این زنان از طبقات پایینی به سکو‌های بالایی منتقل شد و به صورت محترمانه‌ای از عکاسان حاضر در ورزشگاه خواسته شد که از سکو‌هایی که زنان برای تماشای بازی روی آن مستقر شدند فیلم‌برداری نشود.

همان زمان عنوان شد این راهکار به صورت موقت در دستور کار قرار گرفته و به تدریج نه تنها تعداد تماشاگران زن بیشتر خواهد شد بلکه سازوکاری اتخاذ خواهد شد تا زنان علاقه‌مند به فوتبال در شهرستان‌ها هم بتوانند برای تشویق تیم مورد علاقه‌شان به ورزشگاه بروند. این مورد، ولی دوام زیادی نداشت؛ در واقع نه تنها ورود زنان به ورزشگاه‌های شهرستان محقق نشد بلکه جلوی ورود تماشاگران زن به ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی‌های لیگ هم گرفته شد.

از مهرماه گذشته و هم‌زمان با شروع التهابات جامعه کلا بازی‌های لیگ برتر بدون حضور تماشاگر برگزار شد، ولی بعد‌ها که این محدودیت برداشته شد، فقط بلیت‌فروشی برای تماشاگران مرد صورت گرفت و دیگر خبری از ورود زنان به ورزشگاه برای بازی‌های لیگ نبود. وقتی هم که اعتراض‌های جسته و گریخته‌ای نسبت به این مورد صورت گرفت، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران در وعده‌های تکراری و خسته‌کننده به گفتن این جمله بسنده می‌کرد که مشکل حل شده و آن‌ها قرار است از هفته آتی به ورزشگاه بیایند.

هفته آتیِ مهدی تاج هنوز نرسیده و کلا هم که دیگر دو بازی از رقابت‌های این فصل لیگ برتر بیشتر باقی نمانده است. در نتیجه بعید است که برای این مدت کوتاه هم آن‌ها توان یا علاقه‌ای برای رایزنی بیشتر برای حل این مشکل داشته باشند؛ مگر اینکه دوباره فیفا نسبت به این موضوع جبهه‌گیری تازه‌ای صورت دهد و گره ورود زنان به ورزشگاه برای تماشای بازی‌های لیگ باز شود.

در چنین شرایطی حالا به تازگی خبری منتشر شده که اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در تشکیل جلسه با کمیته فوتسال، به این نتیجه رسیده‌اند که ورود تماشاگران زن برای تماشای بازی‌های فوتسال را مهیا کنند. با این حال یک قید جالب و تکراری در دستور کار گنجانده شده که مشروط‌بودن این ماجرا را می‌رساند. در بخشی از خبر منتشرشده در مورد ورود زنان تماشاگر به سالن‌های فوتسال آمده است که «هیئت رئیسه سازمان لیگ فوتسال با تأیید مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال مقرر کردند که زیرساخت‌های سالن‌های فوتسال مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا با رفع موانع موجود و استانداردسازی سالن‌ها حضور زنان در مسابقات فوتسال امکان‌پذیر شود. بنابراین، در صورتی که سالن‌های فوتسال دارای شرایط مناسب باشند، می‌توانند میزبان تماشاگران زن در رقابت‌های مختلف از جمله لیگ برتر فوتسال که از روز بیستم تیرماه آغاز خواهد شد، باشند».

مطرح‌شدن دوباره «مهیابودن زیرساخت» باعث شده عده زیادی به دید تردید به این خبر به‌ظاهر خوشحال‌کننده نگاه کنند. «زیرساخت» همان مقوله‌ای است که برای حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای فوتبال به کار می‌رود و مهیا نیست، ولی برای برنامه‌های غیرفوتبالی مهیاست و زنان نه روی سکویی جداگانه بلکه در کنار سایر اعضای خانواده می‌توانند تجربه حضور در ورزشگاه‌های فوتبال را به دست بیاورند. پس اگر قرار به تکرار این سناریو برای رقابت‌های فوتسال باشد به نظر می‌رسد تا زمانی که زیرساخت این بخش در فوتبال حل‌وفصل نشود، ورود آن‌ها برای تماشای بازی فوتسال هم مهیا نخواهد بود.

قسمت بحث‌برانگیز این جلسه انجام آن تحت حمایت احسان اصولی، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و البته رئیس کمیته فوتسال است. درباره احسان اصولی پیش از این به قدر کافی نقد وجود داشته است، ولی بد نیست تا پای بحث ورود زنان به مجموعه تحت امر او مطرح شده، یادآوری کرد که یکی از فجایع بزرگ فوتبال ایران در سال‌های اخیر مربوط به دوره همین احسان اصولی و دست بر قضا در ماجرای ورود زنان به ورزشگاه است. او که تلاش کرده بود جایی دوباره دل مسئولان مشهدی را به دست بیاورد، یکی از بازی‌های تیم ملی ایران در مرحله انتخابی را به مشهد برد، ولی آنجا و درحالی که فدراسیون به فیفا تعهد داده بود در‌های ورزشگاه به روی زنان در بازی‌های ملی همیشه باز باشد، مانع از انجام چنین کاری شدند.

قسمت بدتر داستان متفرق‌کردن زنان با استفاده از اسپری فلفل بود! بسیاری از زنان علاقه‌مند به فوتبال با در دست داشتن بلیت بازی تیم ملی ایران به محل برگزاری بازی رسیدند، ولی یک آبروریزی عجیب رخ داد و تبدیل به داستانی ناخوشایند در رسانه‌های جهان شد. حال اینکه احسان اصولی به عنوان یکی از متهمان اصلی آن پرونده در رأس کمیته‌ای قرار گرفته که قرار است ورود زنان به سالن‌های فوتسال را هموار کند، تناقض عجیبی دارد.

مورد خبرساز دیگر، اظهارات روز گذشته حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان است. او که همواره به گونه‌ای در این موضوع صحبت می‌کند که انگار هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای زنان تماشاگر وجود ندارد، گفته مشکل ورود زنان به ورزشگاه حل شده و آن‌ها با افتخار به استادیوم تشریف می‌آورند. البته که مشخص نیست وزیر ورزش این حرف‌ها را برای خوشایند جانی اینفانتینو رئیس فیفا که قرار است دوباره به ایران بیاید زده یا خیر. او در صحبت‌هایی که با ایرنا داشته درباره اینکه گفته شده حضور زنان در ورزشگاه‌ها هدف سفر اینفانتینو به ایران است، گفته: «این مسئله حل شده است و خانم‌ها با افتخار به استادیوم تشریف می‌آورند».

واقعا مشخص نیست منظور وزیر ورزش کدام زنان است؟ زنان روسیه‌ای که می‌توانند برای تماشای بازی دوستانه تیم زنیت و سپاهان در اصفهان به ورزشگاه بروند و دختران ایرانی پشت در بمانند؟ یا همان تعداد اندکی که دوباره به دلیل هراس از برخورد قهری مسئولان فیفا در دو بازی دوستانه تیم ملی در فروردین به ورزشگاه رفتند؟ اصولا وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال هنوز به این سؤال پاسخ نداده‌اند که چطور زیرساخت برای ورود زنان خارجی در ورزشگاه مهیاست و برای زنان ایرانی نه؟ یا این سؤال را هم بی‌پاسخ گذاشته‌اند که چطور زیرساخت برای ورود زنان برای تماشای بازی تیم ملی مهیاست و برای بازی تیم‌های لیگ برتری مهیا نیست؟ این‌ها پرسش‌هایی است که شاید ورود احتمالی جانی اینفانتینو به تهران بتواند جوابی برایش پیدا کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv