bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۳۱۹۸۹

پیام سفر سرلشکر باقری به عمان

پیام سفر سرلشکر باقری به عمان

سفر سرلشکر باقری به مسقط و دیدار با سلطان عمان، اهمیت نمادین سفر یک مقام نظامی ایران در شرایط کنونی منطقه را نشان می‌دهد. تهران فضای شکل‌گرفته در منطقه و تنش‌زدایی میان بازیگران را فرصتی برای پیشبرد سیاست همسایگی و همچنین تحقق نظام چندقطبی می‌داند که می‌تواند همکاری‌های دوجانبه نظامی و اقتصادی با کشورهای منطقه را تقویت کند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۰۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

سفر سرلشکر باقری به مسقط و دیدار با سلطان عمان، اهمیت نمادین سفر یک مقام نظامی ایران در شرایط کنونی منطقه را نشان می‌دهد. تهران فضای شکل‌گرفته در منطقه و تنش‌زدایی میان بازیگران را فرصتی برای پیشبرد سیاست همسایگی و همچنین تحقق نظام چندقطبی می‌داند که می‌تواند همکاری‌های دوجانبه نظامی و اقتصادی با کشورهای منطقه را تقویت کند.

به گزارش دنیای اقتصاد، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه سفر خود به مسقط با سلطان عمان دیدار و گفت‌وگو کرد. سردار سرلشکر محمد باقری که از روز شنبه در صدر یک هیات بلند پایه نظامی به عمان سفر کرده، ظهر روز سه‌شنبه با هیثم بن طارق بن تیمور آل سعید دیدار و گفت‌وگو کرد. دیداری که نشان‌دهنده اهمیت سفر یک مقام نظامی ایران در شرایط کنونی منطقه به‌خصوص پدیدار شدن عصر تنش‌زدایی در خاورمیانه است که با توافق ایران و عربستان سعودی شتاب بیشتری گرفته است.

سرلشکر باقری در ابتدا با ابراز خرسندی از سفر خود به کشور دوست و برادر عمان، روابط بین دو کشور را پایدار و مثبت دانست، و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران کشور عمان را یک همسایه خوب برای ایران می‌‌‌داند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تحلیل وضعیت جهان که در آستانه ورود به یک نظم جدید است، افزود: آینده جهان نشان از یک نظم چند قطبی دارد؛ نظمی که در آن قدرت جهان از غرب به سوی آسیا در حال انتقال است و این تحولات روی منطقه ما تاثیر گذاشته و قطعا نیاز به نزدیکی روابط نظامی و برقراری امنیت در تنگه هرمز، دریای عمان و شمال غرب اقیانوس هند داریم. سرلشکر باقری تصریح کرد: سیاست‌‌‌های اصولی کشور ایران، تامین بومی امنیت در منطقه است و اقدامات مشترک ایران و عمان می‌تواند امنیت بهتری را ایجاد کند و اثبات نماید که نیازی به حضور بیگانگان در منطقه نیست.

وی با اشاره به هوشمندی سیاست‌‌‌های کشور عمان در موضوع یمن، گفت: تلاش برای ایجاد صلح عادلانه و حفظ تمامیت ارضی یمن باید ادامه داشته باشد. هیثم بن طارق بن تیمور آل سعید نیز با خوشامدگویی و خیر مقدم به سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، گفت: سلام گرم بنده را به رهبر و رئیس جمهور ایران برسانید و انشاء‌الله در آینده بسیار نزدیک به ایران سفر خواهم داشت. سلطان عمان در ادامه با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری‌‌‌های نظامی و صنعت دفاعی بین دوکشور گفت: ارتقای سطح همکاری‌‌‌ها در حوزه‌‌‌های مختلف دفاعی و نظامی بین دو نیروهای مسلح باید ارتقا پیدا کند. هیثم بن طارق بن تیمور آل سعید با تاکید بر حضور نیروی دریایی ارتش عمان جهت حضور در رزمایش‌‌‌های بین‌المللی در ایران، افزود: امنیت تنگه هرمز و دریای عمان می‌تواند توسط کشورهای منطقه تامین شود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران پیش‌تر و در دیدار با معاون نخست‌وزیر عمان در امور دفاع تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، جنگ‌‌‌های نوین، تجهیزات و... دارای تجارب زیادی است و آماده‌‌‌ایم این تجربیات را بدون هیچ چشم‌‌‌داشتی در اختیار برادران عمانی خود بگذاریم. محمد باقری روز یکشنبه نیز با دریاسالار عبدالله بن خمیس الرئیسی رئیس ستادکل نیروهای مسلح این کشور دیدار و اظهار کرد که امروز نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدیدی از تغییر موازنه قدرت از غرب به شرق دیده می‌شود و باید تاکید کرد که آینده متعلق به منطقه ما و آسیاست.آنچه سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران را برجسته می‌کند، اهمیت نمادین این سفر است که بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های منطقه داشته است، به‌ویژه با توجه به استقبالی که از سفر یک مقام نظامی ایران به منطقه خلیج‌فارس در مسقط به عمل آمده است.

در واقع پیام این سفر تنها محدود به عمان نیست، بلکه یک پیام منطقه‌ای با هدف ارسال این سیگنال است که ایران محلی برای تامین امنیت منطقه است و ادراک تهدید ایران و ایران ستیزی تصوری نادرست است و دولت‌های عربی به‌ویژه همسایگان عرب جنوب خلیج‌فارس نباید از جانب ایران احساس تهدید کنند.این مساله به‌ویژه در فضای کنونی منطقه که فرصتی برای تنش‌زدایی فراگیر میان بازیگران با منافع متضاد و متعارض فراهم آورده است، اهمیت دوچندانی دارد و تهران درصدد است تا از این فرصت هم برای پیشبرد سیاست همسایگی بهره ببرد و هم بتواند وارد توافقات دوجانبه اقتصادی و نظامی با دولت‌های عربی خلیج‌فارس شود. تاکید چند باره سرلشکر باقری بر ادبیات مربوط به نظم در حال گذار، نظام بین‌الملل چندقطبی و انتقال قدرت از غرب به شرق که تا حدی با نگاه به شرق در حال ظهور بازیگران شورای همکاری دارای سطوحی از همگرایی است، نشان می‌دهد که ایران بیش از گذشته شرایط منطقه را در راستای تحقق این انگاره خود می‌بیند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv