هیچ چیز بدتر از یک سردرد پرتکرار و خستهکننده نیست. این را همه کسانی که به میگرن مبتلا هستند به خوبی درک میکنند. میگرن یک مشکل نورولوژیک است که به سردردهای شدید منجر میشود. مبتلایان به میگرن در هر حمله میگرنی ممکن است از چند ساعت تا چند روز را درگیر این بیماری باشند و حتی ممکن است دچار حالت تهوع هم شوند.
به صورت قطعی هیچ درمانی برای میگرن وجود ندارد، اما روشهایی وجود دارد که میتوان از شدت بیماری کم کرد یا سرکشی بیماری را مهار کرد. در این مقاله تلاش داریم چند روش ساده برای کاهش درد میگرن به شما پیشنهاد دهیم.
برای درمان میگرن چند روش مختلف وجود دارد. شما هم میتوانید با توصیه پزشکان دارو مصرف کنید و هم با رعایت یک رژیم غذایی احتمال رخ دادن آن را کم کنید. برخی روشهای درمان خانگی هم کمک میکنند تا تحمل درد در روزهایی که به دکتر یا دارو دسترسی ندارید، راحتتر شود. در ادامه ۷ تکنیک درمان خانگی میگرن را بررسی میکنیم:
زنجبیل، این ریشه تند و خوراکی میتواند درمان بسیاری از ناهنجاریهای جسمی باشد. از این رو است که توصیه میشود در هنگام میگرن هم زنجبیل بجوید. بله جویدن! اگرچه در بسیاری از توصیههای درمانی گفته میشود که دمنوش زنجبیل بخورید، اما هنگام میگرن باید زنجبیل بجوید. وقتی زنجبیل را میجوید، تولید لیپیدها در درون سلولها افزایش مییابد؛ لیپیدها میتوانند عصبهایی را که با احساس درد واکنش نشان میدهند، آرام کند. به همین راحتی میتوانید از شر درد کشنده میگرن خلاص شوید. زنجبیل از جمله گیاهان دارویی است که سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی بوده و استفاده از آن در تهیه داروهای درمانی بسیار پرکاربرد است.
ویتامینهای گروه B کمک میکنند تا دفعات تکرار میگرن کاهش یابد. همچنین دریافت این ویتامین به میزان کافی شدت این بیماری را کاهش میدهد.
بسیاری از دمنوشهای گیاهی مثل دمنوش نعنا، زنجبیل و فلفل کاین میتوانند درد میگرن را کاهش دهند. اگر هر سه مورد این گیاهان را با هم ترکیب کنید هم میتوانید دمنوشی داشته باشید که مسکن قابل توجهی است. برخی هم با ترکیب لیموترش و اسطوخودوس یک کمپرس یا مرهم درست میکنند و در موضع درد میگذارند.
یکی از راههای کاهش درد میگرن ماساژ سر و به ویژه محل درد است. برخی برای اینکه این ماساژ تاثیر بیشتری هم داشته باشد به کمک برخی از روغنها اقدام به ماساژ دادن میکنند. برخی منابع حتی توصیه میکنند استفاده از روغن اسطوخودوس، به صورت استنشاقی میتواند به کاهش دردهای میگرنی کمک کند. ماساژ روغن اسطوخودوس برای بهبود درد میگرن نیز موثر واقع میشود. همچنین ماساژ مقداری از روغن آویشن روی پیشانی نیز در کم شدن سردرد کمک میکند.
برخی گیاهان و خوردنیها هم از جمله مواردی هستند که به کاهش درد میگرن کمک میکنند.
دارچین: دارچین از جمله ادویههایی است که میتوان از آن به عنوان مرهم درد میگرن استفاده کرد. مقداری پودر دارچین را با آب مخلوط کرده و به شکل خمیر درآورید. خمیر را روی پیشانی و شقیقه مالیده و آن را ماساژ بدهید.
ریحان: دمنوش ریحان از دیگر دمنوشهایی است که میتواند درد میگرن را کاهش دهد.
سرکه سیب: سیب و سرکه آن به طرز معجزهآسایی درمان درد کرونا است. ترکیب سرکه سیب با عسل و لیمو ترش، به کم شدن درد کمک میکند.
نمک دریایی: یک ترکیب ساده و جادویی دیگر برای درمان میگرن.
نعنا: یک دمنوش دیگر گیاهی برای درمان میگرن.
بهترین درمان میگرن روی آوردن به زندگی سالم است. زندگی سالم با سبک زندگی سالم و دوری از التهاب و سروصدا بهترین کمک برای درمان میگرن است. همانطور که در ابتدا گفتیم میگرن یک مشکل عصبی است و باید تلاش شود از تحریک اعصاب جلوگیری شود. به طور کلی باید از عوامل تشدید میگرن دوری کرد. دوری از اماکن شلوغ و ساختن یک محیط امن و بیسروصدا از مهمترین کارهایی است که برای کاهش درد میگرن میتوانید انجام دهید.