«شیردل نوری» به همراه همسرش در حدود چهار سال گذشته تیمارگر این شیرهای سفید بودند و در فرآیند این زایمان تازه هم نقش برجستهای را بازی کردند. او درباره شرایط این چهارتوله شیر هم میگوید: «وضعیت بچهها مناسب است و همه در سلامت کامل هستند. فعلا شرایط خوب پیش رفته و مادر هم بچهها را پذیرفته است.»
«دنا» و «هیر» که چهار سال پیش از آفریقای جنوبی پا به خاک ایران گذاشتند، حالا صاحب پنج فرزند هستند؛ «سانا» نام اولین فرزند این شیرهای سفید است که البته مادر او را نپذیرفت و به دست دایهای مهربانتر از مادر به نام «شیردل نوری» بزرگ شد و حالا در سلامت کامل است. زایمان دوم دنا با چهارقلویی همراه شد که هر چهار فرزند در سلامت کامل بهسر میبرند هر چند هنوز جنسیت آنها مشخص نیست.
به گزارش اعتماد، سرنوشت «پیروز»؛ یوزپلنگ معروف ایران که سال گذشته جان خود را از دست داد، زمینهساز نگرانی درباره سلامت و آینده این توله شیرها شده، اما «نادر رضا نوری» موسس دهکده طبیعت قزوین و یکی از سرشناسترین تیمارگرهای حیاتوحش ایران این نگرانیها را به مصلحت حیاتوحش ایران نمیداند: «شیردل (نوری) و همسرش عاشق حیاتوحش و از کاربلدترین و دلسوزترین فعالان این حوزه هستند و سانا هم در همین خانواده بزرگ شده است، مسوولیت این چهارقلو هم با شیردل است و به نظرم جای نگرانی وجود ندارد. مردم مطمئن باشند که جای این بچهها خوب است و دلسوزتر از این خانواده برای آنها نمیتوان پیدا کرد.»
این چهارقلو فرزندان دو شیرسفید آفریقایی هستند که حدود چهار سال پیش به کشور وارد و در این سالها در پارک چمران کرج نگهدای میشدند. اولین زایمان «دنا» آذر پارسال بود که در آن زایمان سه تولهشیر متولد شد، اما دو تای آنها مرده به دنیا آمد. بررسی دامپزشکان مشخص کرد که این دو توله نارس بوده و دچار مشکل شکاف کام نیز بودند، اما توله شیر سوم که «سانا» نام دارد، بدون مشکل متولد شد و حالا حدود شش ماه سن دارد. سانا اولین توله شیر نژاد سفید متولد شده در ایران است.
آنطور که آقای نوری به «اعتماد» میگوید یکی دیگر از دلایلی که دنا فرزند خود یعنی سانا را به فرزندی نپذیرفت به روحیه و شرایط این شیرهای سفید برمیگردد: «شیر سفید آفریقایی به خاک خود حساس است و، چون این تولد در خاک دیگری بود، بچه را به فرزندی نپذیرفت، اما در زایمان دوم شرایط متفاوت است.»
زایمان دوم این شیر همین چند روز پیش رخ داد و چهارتوله شیر سفید پا به دنیا گذاشتند. این ماده شیر سفید آفریقایی در پارک حیاتوحش چمران کرج نگهداری میشود و این چهار توله هم در همین پارک و زیرنظر روانپزشک متخصص حیوانات انجام شده است. بارداری و زایمان زیرنظر متخصص روانپزشک، آشنایی بیشتر دنا با خاک ایران و همچنین زحمات و تسلط تیمارگر این شیر درنهایت نتیجه داد و حالا برخلاف زایمان قبلی، دنا هر چهار توله را پذیرفته است.
«شیردل نوری» به همراه همسرش در حدود چهار سال گذشته تیمارگر این شیرهای سفید بودند و در فرآیند این زایمان تازه هم نقش برجستهای را بازی کردند. او درباره شرایط این چهارتوله شیر هم میگوید: «وضعیت بچهها مناسب است و همه در سلامت کامل هستند. فعلا شرایط خوب پیش رفته و مادر هم بچهها را پذیرفته است.»
او درباره برنامه بعدی در شیوه نگهداری از این شیرها هم میگوید: «واقعیت این است هنوز جزییات دقیق گامهای بعد مشخص نیست، اما حتما روند کارها به صورتی است که حتما این رابطه و نسبت مادر فرزندی حفظ شود و به همین دلیل کسی نزدیک این بچهها نخواهد شد.»
نوری درباره نامگذاری این چهارقلو هم میگوید: «میدانید که هنوز جنسیت این شیرها مشخص نیست، چون تمام تلاش این است که کسی به بچهها نزدیک نشود و تمام کارها با دوربین انجام میشود و به همین دلیل هم جنسیت آنها مشخص نیست. پس هنوز اسم هم انتخاب نشده است. اتفاقا خوب است مردم برای اسمگذاری وارد شوند و رسانهها هم در تدوین فرآیند نامگذاری کمک کنند. پس جنسیت هنوز مشخص نیست ولی حتما از مردم برای مشارکت در فرآیند نامگذاری کمک خواهیم گرفت.»
او درباره شرایط کنونی سانا هم میگوید که «شرایط خوبی دارد، واکسنهایش را زده و به احتمال خیلی زیاد به پارک حصار منتقل خواهد شد.»