bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۳۵۲۶۵

نادران کاندیدای ریاست مجلس

نادران کاندیدای ریاست مجلس

یکی از دلایل نادران برای ورود به انتخابات ریاست مجلس، در رأس امور نبودن مجلس است. او معتقد است که هرسال جایگاه مجلس در ایفای این وظیفه تنزل پیدا کرده است تا جایی که اعضای هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت، بدون داشتن آئین‌نامه مصوب و تعیین حدود اختیارات مطالبات‌شان را به مسئولان مجلس دیکته می‌کنند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲

در جلسه روز گذشته مجلس، الیاس نادران با توزیع نامه‌ای در بین نمایندگان، رسماً نامزدی خود را برای ریاست سال آخر مجلس یازدهم اعلام کرد.

به گزارش هم میهن، او در این نامه برخی دلایل خود برای ورود به این رقابت را برشمرد. اولین موضوعی که نادران به آن اشاره کرد، نارضایتی رهبر انقلاب از عملکرد نمایندگان مجلس بود. او با بیان اینکه هیچ مجلسی به اندازه این دوره در ابتدای کار خود مورد توجه رهبر انقلاب نبوده، نوشت که از سال قبل معظم‌له نارضایتی خود را اعلام کردند.

نادران در این نامه، این کاستی را به ریاست مجلس نسبت داد: «سهم رئیس مجلس در این کاستی چقدر است؟ آیا بناست در سال آخر در بر همان پاشنه بچرخد و مسیر عدم رضایت ایشان را باز هم طی کنیم؟»

او در ادامه به مشارکت مردم در انتخابات سال ۹۸ درحالی‌که امیدی به اثرگذاری مجلس نداشتند، اشاره کرده و نوشته است: «مردم ایثارگرانه در انتخابات شرکت کردند، ریاست مجلس چقدر از این ظرفیت در صیانت از این پشتوانه مردمی و هدایت مجلس در حل‌وفصل مشکلات معیشتی و معضلات اقتصادی-اجتماعی استفاده کرده است؟» نادران معتقد است که مجلس حتی در اصلاح آئین‌نامه برای چابک‌سازی مجلس در مسیر بررسی و تصویب قوانین نیز موفقیتی حاصل نکرد.

دیگر دلیل نادران برای ورود به انتخابات ریاست مجلس، در رأس امور نبودن مجلس است. او معتقد است که هرسال جایگاه مجلس در ایفای این وظیفه تنزل پیدا کرده است تا جایی که اعضای هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت، بدون داشتن آئین‌نامه مصوب و تعیین حدود اختیارات مطالبات‌شان را به مسئولان مجلس دیکته می‌کنند و رئیس مجلس برخلاف اصل ۸۵، در راستای عمل به تصمیمات این هیئت اقدام به دستکاری مصوبه مجلس نمود.

به اعتقاد نادران تنزل‌رتبه مجلس در نظام حکمرانی و سپهر سیاسی کشور کار را به جایی رسانده است که مجلس حتی به عنوان بازیگر موثر هم شناخته نمی‌شود و رؤسای آتی مجلس خیلی باید زحمت بکشند تا آن را به جایگاه قبلی‌اش بازگردانند.

چهارمین دلیل نادران اعتراضات اخیر در کشور است. به عقیده نادران در ماجرای اعتراضات و ناآرامی‌های سال گذشته مجلس باید فعالانه وارد ماجرا می‌شد و ابتکار عمل را در اقناع افکار عمومی و حل‌وفصل عادلانه یک عارضه وسیع اجتماعی به کار می‌گرفت.

او در این باره نوشت: «چه کسی می‌تواند بگوید مدیریت فعلی مجلس چه اعتباری برای ترمیم جایگاه مجلس و بازیابی سرمایه اجتماعی نظام ایجاد کرد؟ مجلس در این ماجرا چه موضعی داشت و چه سهم تاثیرگذاری در مسئولیت اجتماعی پذیرفت؟»

دلیل بعدی نادران نقش مجلس در حل مشکلات معیشتی، اجتماعی و اقتصادی مردم بود: «در این سه سال رهبری معظم انقلاب به روال سال‌های گذشته حل مشکلات معیشتی و اجتماعی و اقتصادی مردم را محور شعار سال تعیین کرده‌اند، ریاست مجلس این تدبیر را چگونه اجابت کردند؟ آیا اقدامات مجلس در اجابت مطالبه رهبری در تحقق رشد تولید و مهار تورم قابل دفاع است؟»

شفافیت آرا موضوع دیگر مورد بحث نادران در این نامه بود: «شفافیت آرا شعار رئیس و پاره‌ای از منتخبین تهران بود. انتظار این بود که حداقل آن‌ها که شعار شفافیت داده‌اند به آن عمل می‌کردند. اگر مدیریت مجلس شفاف عمل می‌کرد، داستان خودرو‌های شاسی‌بلند مربوط به سال۱۴۰۰ که در حوزه اجرایی مجلس اتفاق افتاده است این چنین دامن مجلس را نمی‌گرفت. مدیریت ساده‌انگارانه توأم با ترس رئیس مجلس در مواجهه با سیاهچاله‌های سیاسی حریفان قدر کار مجلس را به جایی رساند که همه را در معرض اتهام قرار داد. طبعاً اظهار اینکه من در جریان نیستم در این قبیل امور رافع مسئولیت کسی که مجلس را به‌صورت ریاستی اداره می‌کند، نیست.»

نادران با طرح یک سوال نظام اداره مجلس را نیز زیر سوال برد: «به نظر شما نظام اداره مجلس مشارکتی‌تر شده است یا ریاستی‌تر؟ چندصدنفر نیروی جدید از شهرداری تهران و جا‌های دیگر به بدنه و ساختار مدیریتی مجلس اضافه شده‌اند این تصمیمات در کجای هیئت رئیسه به کدام بخش دیگر مجلس گرفته می‌شود. ما هیئت رئیسه داریم یا هیئت رئیس؟»

همچنین فراکسیون انقلاب برای اجلاسیه چهارم چنین لیستی را منتشر کرد: «ریاست: محمدباقر قالیباف، نواب‌رئیس: عبدالرضا مصری، مجتبی ذوالنور، دبیران: یوسفی، متفکر، نادری، دهنوی، کریمی‌فیروزجایی، محمد رشیدی، ناظران: سیدنظام موسوی، علیرضا سلیمی، محسن پیرهادی.»

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین