bato-adv
bato-adv

عوارض باورنکردنی مصرف بیش از اندازه شکر

عوارض باورنکردنی مصرف بیش از اندازه شکر

شکر پرمصرف‌ترین و در عین حال مضرترین ماده‌ای است که در رژیم غذایی وجود دارد. اگر از عوارض جبران ناپذیر شکر آگاه شوید حتما در مصرف آن صرفه نظر می‌کنید.

شکر یکی از مواد بسیار مضر در رژیم غذایی انسان‌ها است که تاثیر مخربی به روی سوخت و ساز و همچنین سلامت اعضای بدن دارد. مصرف این ماده غذایی باعث بروز بیماری‌های مختلف می‌شود، اما امروزه شاهد استفاده زیاد آن در میان مردم هستیم چرا که ذائقه بسیاری از انسان‌ها به مواد غذایی شیرین عادت داشته و اجتناب از آن کمی دشوار است.

در این بخش برخی از عوارض مصرف شکر که تاثیر بسیار بدی در سلامت بدن دارد را ارائه کردیم تا با آگاهی از آن در مصرف این ماده غذایی تجدید نظر کنید.

حمله قلبی

محققان دریافته‌اند افرادی که شکر زیادی مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که در مصرف آن دقت دارند بیشتر دچار مرگ ناشی از بیماری قلبی می‌شوند.

زوال عقل

محققان میان رژیم‌های غذایی حاوی قند و آلزایمر اولیه یک ارتباط مولکولی پیدا کردند. گلوکز با تاثیر بر ساختار سلول‌ها و آسیب به آنزیم‌ها تاثیر زیادی در کاهش تجمع پروتئین غیرطبیعی در مغز دارد.

آسیب کبدی

فروکتوز به طور طبیعی در میوه‌ها وجود دارد و برخلاف سایر اشکال قند در کبد تجزیه می‌شود. تمایل بیش از حد افراد به غذا‌های حاوی شیرین کننده مصنوعی منجر به افزایش بیماری کبد چرب می‌شود.

کبد فروکتوز اضافه را به گلبول‌های چربی تجزیه می‌کند که از طریق جریان خون حرکت می‌کنند و در اطراف قسمت میانی و اندام‌های داخلی شما قرار می‌گیرند در نتیجه مانند آسیب کبدی ناشی از الکل، باعث التهاب و زخم می‌شود.

تکثیر سلول‌های سرطانی

تحقیقات جدید ارتباط بین مصرف قند و بیماری سرطان را نشان می‌دهد به همین دلیل باید در مصرف قند و شکر و مشتقات آن بیشتر دقت کنید.

پیری زودرس

مصرف روزانه یک نوشیدنی ۵۹۱ میلی لیتری حاوی قند، شما را ۴.۶ سال پیرتر می‌کند که تقریبا اثر آن برابر با استعمال سیگار است.

شب بیداری

مطالعات نشان می‌دهد مصرف قند زیاد (همراه با فیبر کمتر و چربی اشباع‌شده بیشتر) باعث خواب سبک و اختلال آن می‌شود.

افزایش کلسترول

در یک مطالعه نشان داده شده است که با افزایش مصرف قند، سطح کلسترول خوب کاهش و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی افزایش می‌یابد. همچنین زنانی که قند بیشتری مصرف می‌کنند، کلسترول خونشان بالاتر می‌رود.

اضافه وزن

افرادی که قند زیادی مصرف می‌کنند، ۵۴ درصد بیشتر در معرض اضافه وزن قرار می‌گیرند یعنی شاخص توده بدنی بالای ۲۵ دارند.

مشکلات تنفسی

دانشمندان دریافته‌اند میان مصرف نوشیدنی‌های شیرین و بیماری آسم ارتباطی وجود دارد، زیرا افراد بزرگسال که روزانه حداقل دو عدد از این نوشیدنی‌ها را مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض مشکلات تنفسی قرار می‌گیرند.

فشار خون بالا

رژیم غذایی حاوی فروکتوز بالا می‌تواند فشار خون شما را از آستانه ۱۲۰/۸۰ که بالاترین حد طبیعی در نظر گرفته می‌شود، بالا ببرد. متخصصان در بررسی‌های خود بیان کردند تاثیر قند بر فشار خون می‌تواند برای سلامت قلب مضرتر از مصرف سدیم باشد.

افسردگی

زنان یائسه که رژیم غذایی سرشار از قند‌های افزوده و غلات تصفیه‌شده دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار می‌گیرند در حالی که این خطر در افرادی که فیبر رژیمی، غلات کامل، سبزیجات بیشتری مصرف می‌کنند کمتر است.

خون ریزی لثه‌ها

رژیم غذایی حاوی قند بالا، باعث ایجاد التهاب در لثه‌های شما شده و خطر ابتلا به بیماری پریودنتال را افزایش می‌دهد. علائم بیماری پریودنتال شامل بوی بد دهان، خونریزی لثه و دندان‌های حساس است.

خرابی دندان‌ها

شکر باعث پوسیدگی دندان می‌شود، زیرا باکتری‌های موجود در دهان از شکر برای رشد و تکثیر خود استفاده می‌کنند. زمانی که میکروارگانیسم‌ها تکثیر می‌شوند لایه‌ای از پلاک روی سطح دندان‌ها ایجاد می‌کنند و این پلاک اسیدی، مواد معدنی تشکیل دهنده سطح سخت دندان را از بین می‌برند. باقی ماندن طولانی مدت پلاک‌ها بر روی دندان، باعث ایجاد حفره به روی دندان‌ها می‌شود.

اعتیاد پیدا کردن

اگرچه برخی از محققان با این ایده که شکر اعتیادآور است مخالفت می‌کنند اما، مواد شیرین سطوح انتقال‌دهنده عصبی دوپامین را که بخش کلیدی از مراکز پاداش و لذت مغز را تشکیل می‌دهد، افزایش می‌دهد. این اتفاق به طرز قابل توجهی شبیه به اثرات تنباکو و مورفین است.

منبع: نمناک

bato-adv
bato-adv
bato-adv