bato-adv
bato-adv
الهام از هر جایی که ممکن است

هیوندای، چگونه هیوندای شد؟

هیوندای، چگونه هیوندای شد؟

این خودروساز کره‌ای که به دلیل تولیدات اقتصادی و ارزان قیمت خود شناخته می‌شود به یکی از مبتکران خودرو‌های برقی تبدیل شده است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۳ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۲

فرارو- زمانی که مدیر ارشد اجرایی‌ هیوندای موتورز، عکسی از یک خودروی عجیب و غریب که بیش از ۷۰ سال پیش از خطوط مونتاژ خارج شده را برای طراح اصلی خود ارسال کرد، این شرکت در حال رویاپردازی بود تا پاسخی به یکی از مدل‌های تسلا بدهد. آن عکس تصویر خودروی "استوت اسکاراب" بود که در فاصله دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ میلادی در میشیگان تولید شده بود و به شکلی بود که گویی اتوبوس و یک قایق با انتهای پهن با یکدیگر تلاقی کرده اند.

به گزارش فرارو به نقل از وال استریت ژورنال، "سانگ یوپ لی" طراح هیوندای می‌گوید: «ده سال پیش استراتژی ما در عرصه طراحی تنها دنباله‌روی سریع بود. "ایویسون چونگ" مدیر اجرایی هیوندای و کیا، که عکس را ارسال کرده بود می‌خواست از تقلید صرف دست بردارد و از رقبا پیشی بگیرد.» "پیام این بود: الهام از هر جایی می‌تواند بیاید".

خودروی الکتریکی هیوندای که از طراحی اسکاراب الهام گرفته بود "آیونیک ۶" نام دارد و مورد توجه منتقدان قرار گرفته است. این خودرو در نمایشگاه خودروی نیویورک در ماه آوریل به عنوان خودروی سال جهان انتخاب شد.

هیوندای و کیا برادران خودروساز کره‌ای مدت‌هاست که به ساخت خودرو‌های ارزان قیمت و غیر الهام بخش شهرت دارند. با این وجود، آنان طی چند سال اخیر با جلب توجه شرکت‌های خودروسازی رقیب و خریداران خودرو  به یکی از رهبران رقابت خودرو‌های برقی تبدیل شده‌اند. "جیم فارلی" مدیرعامل فورد در پاسخ به سوالی درباره رقابت در بخش خودرو‌های برقی در سال گذشته گفت: "هیوندای، کیا، خودرو‌های چینی و تسلا در صدر فهرست بررسی من قرار دارند".

پشت این فشار، چونگ ۵۶ ساله قرار دارد. او برای سرمایه گذاری در عرصه خودرو‌های برقی و فناوری‌هایی مانند خودرو‌های با قابلیت پرواز و ربات‌ها فشار اعمال کرده است. او در سال ۲۰۲۰ میلادی کنترل گروه هیوندای موتور یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خانوادگی کره را از پدرش "چونگ مونگ کو" به دست گرفت.

سال گذشته هیوندای با فروش ۶.۸۵ میلیون دستگاه خودرو پس از تویوتا موتور و فولکس واگن سومین گروه خودروسازی بزرگ جهان شد. اکنون سومین فروشنده بزرگ خودرو‌های برقی در ایالات متحده است و رقیب تسلا محسوب می‌شود.

"مایکل اوبراین" معاون سابق هیوندای می‌گوید: "موفقیت عظیم تسلا با مدل ۳ خود به صنعت نشان داد که بازار خودرو‌های برقی بسیار بزرگتر از آن چیزی است که بسیاری فکر می‌کردند و هیوندای و کیا را به حرکت سریع‌تر واداشت. رهبری هیوندای متوجه شده که بازار خودرو‌های برقی یک پرتاب عمودی است".

چونگ که پدربزرگش ۷۶ سال پیش برند هیوندای را تاسیس کرد بار‌ها به کارکنانش گفته که شرکت باید بیش‌تر به سمت جلو حرکت کند. او در ژانویه خطاب به کارکنان اش گفته بود: "ما از خطرات نمی‌ترسیم و به آن واکنش نشان خواهیم داد".

هیوندای و کیا با جذب طراحان سرشناس از دیگر برند‌های خودروسازی از جمله برند‌های لوکس آلمانی هدف شان را لوکس‌تر نشان دادن خودرو‌های شان قرار داده اند.

فارلی فورد "آیونیک ۵" هیوندای را که در سال ۲۰۲۱ میلادی عرضه شد مورد ستایش قرار داد و اشاره کرد برخی از ویژگی‌های نرم افزاری آن بهتر از خودروی همتای ساخت فورد است. او می‌گوید: "هیوندای واقعا با ماشین‌های برقی پیشرفت کرده است".

ایلان ماسک مدیرعامل تسلا در تابستان سال گذشته در توئیتی درباره بازار خودرو‌های برقی نوشته بود: "هیوندای خیلی خوب عمل می‌کند".

هیوندای و کیا بخشی از یک مجموعه هستند و صاحب کارخانه‌های کشتی سازی و شرکت‌های ساختمانی نیز می‌باشند. آن شرکت در سال ۱۹۶۷ میلادی زمانی که کره جنوبی در حال بهبودی و بازسازی پس از جنگ کره بود کار خود را در صنعت خودروسازی آغاز کرد و در ابتدا کار قراردادی را برای فورد انجام داد. اولین وسایل نقلیه داخلی آن "پونی" و "اکسل" ارزان قیمت بودند و به قدری مشکلات کیفی داشتند که به خوراک کمدین‌های تلویزیونی برنامه‌های آخر شب تبدیل شده بودند.

کیا در سال ۱۹۴۴ میلادی به عنوان تولید کننده قطعات فلزی و دوچرخه شروع به کار کرد و یک دهه بعد نسخه‌های مجاز موتورسیکلت هوندا و کامیون‌ها و خودرو‌های مزدا را تولید کرد. پس از اعلام ورشکستگی در سال ۱۹۹۷ میلادی هیوندای سهام کنترلی آن را خریداری کرد و اکنون نزدیک به ۳۴ درصد مالکیت کیا را در اختیار دارد.

هیوندای در سال ۱۹۸۶ و به دنبال آن کیا در سال ۱۹۹۳ میلادی وارد بازار خودروی ایالات متحده شدند. هر دو برند تولید کننده خودرو‌های اقتصادی و به صرفه بودند. هنگامی که پدر چونگ در سال ۱۹۹۶ میلادی مسئولیت آن برند را برعهده گرفت حل مشکلات کیفیت را در اولویت قرار داد و عملیات تولید را بازسازی کرد.

به گفته مدیران سابق تصمیمات عمدتا توسط مدیران دور از بازار ایالات متحده که بیش‌ترین سود را به همراه داشت در سئول گرفته می‌شد. "فرانک آرنس" رئیس سابق ارتباطات هیوندای می‌گوید: "هیوندای همواره در کره به عنوان محافظه کار‌ترین برند خودروسازی شناخته می‌شود و همزمان معروف است که در آن سلسله مراتب و ساختاری نظامی شده (میلیتاریزه) حکمفرماست. رئیس دستورات را مشابه احکام امپراتوری صادر می‌کند".

مدیران سابق گفتند هیوندای و کیا هر دو در واکنش به رونق خودرو‌های شاسی بلند در ایالات متحده علیرغم درخواست‌های مدیران دولتی کُند عمل کرده بودند.

برای سالیان متمادی آنان کار زیادی برای گسترش کارخانه‌های شان در ایالات متحده انجام ندادند و این موضوع باعث شد زمانی که تقاضا برای مدل‌های محبوبی مانند هیوندای سانتافه و توسان افزایش یافت برای تولید به اندازه تلاش کنند.

یکی از شرمساری‌های دیگر افزایش دزدی‌های خودرو به دنبال چالشی در رسانه‌های اجتماعی بود که نشان می‌داد برخی از مدل‌های هیوندای و کیا به راحتی به سرقت می‌روند. چندین ایالت و شرکت‌های بیمه از این شرکت‌ها به خاطر سرقت‌های رخ داده شکایت کرده اند. هیوندای و کیا توافق کردند که تا ۲۰۰ میلیون دلار به صاحبان خودرو‌های دزدیده شده پرداخت کنند تا یک دعوای دسته جمعی را حل و فصل کنند.

مدیران سابق می‌گویند زمانی که رهبری کره به موضوعی توجه می‌کند تصمیمات به سرعت انجام شده و تغییرات نیز با همان سرعت رخ می‌دهند.

جنسیس برند لوکس هیوندای در نمایشگاه خودروی نیویورک نسخه اسپرت تری از GV۸۰ SUV جدید خود را به نمایش گذاشت. این وسیله نقلیه یک خودروی مفهومی بود نه یکی از خودرو‌هایی که جنسیس قصد ساخت آن را داشت. 

چونگ مدیران خارج از کشور را در مناصب مدیریتی کلیدی منصوب کرده است. او "پیتر شرایر" طراح خودروی آلمانی را از فولکس واگن استخدام کرد. شرایر سپس در هیوندای به سمت ریاست منصوب شد و اولین غیر کره‌ای در تاریخ هیوندای بود که به آن سطح از منصب دست یافت. افراد آشنا با شرایر می‌گویند: "رئیس چیز جدیدی می‌خواست و تمرکز بر استایل خوب بود".

بزرگترین فشار چونگ بر خودرو‌های برقی بوده است بخشی که هیوندای و کیا در سال ۲۰۱۰ میلادی وارد آن عرصه شدند زمانی که هیوندای بلوآن را در کره عرضه کرد و مدل دوم آن یعنی "کیا سول" برقی در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده، اروپا و کره جنوبی به فروش رفت دو سال پیش از آن که جنرال موتورز رقیب آن خودروی برقی چوی بولت را عرصه کند.

بازار خودرو‌های برقی چالش‌های منحصر بفردی را پیش روی هیوندای قرار داده است. تقریبا تمام خودرو‌های برقی هیوندای و کیا در خارج از ایالات متحده ساخته می‌شوند. تجدیدنظر‌های اخیر در مورد اعتبار ۷۵۰۰ دلاری مالیاتی فدرال در ایالات متحده برای خرید خودرو‌های برقی باعث شده تا خودرو‌های برقی ساخت خارج از امریکا واجد شرایط دریافت یارانه قلمداد نشوند. در نتیجه، فروش خودرو‌های الکتریکی هیوندای و کیا در ایالات متحده پس از بازنگری مالیات کاهش یافته است. یک مجموعه کارخانه جدید ۵.۵ میلیارد دلاری برای هیوندای و کیا به منظور ساخت خودرو‌های برقی در جورجیا در دست اقدام است.

اوبراین می‌گوید: "موفقیت تسلا با مدل ۳ که در سال ۲۰۱۷ میلادی به بازار آمد چشمان هیوندای را باز کرد. مردم در کره جنوبی و مدیران هیوندای تسلا را به عنوان یک شرکت فناوری می‌دیدند و نه یک شرکت خودرو. آنان به جای تمرکز بر روی چهار چرخ، روغن و ترمز بر روی فناوری تمرکز کردند و این موضوع در کره جنوبی بسیار جذاب بود".

اوبراین می‌گوید درحالی که سایر خودروسازان در مورد این که آیا باتری‌ها خیلی گران هستند و برد آن کوتاه است یا خیر تردید داشتند چونگ نگران این موضوع نبود. پس از آن که چونگ در سال ۲۰۲۰ میلادی به مقام ریاست اجرایی رسید هیوندای و کیا اعلام کردند که قصد دارند ۳۱ مدل باتری دار را معرفی کنند. این شرکت‌ها قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ به سومین فروشنده بزرگ خودرو‌های برقی در سطح جهان تبدیل شوند. تسلا و BYD چین اکنون رهبران فعلی آن عرصه در سطح جهانی هستند.

این که هیوندای آیونیک ۶ از استوت اسکاراب الهام گرفته نمونه‌ای است که چگونه آن برند به طراحی‌ای متکی است تا از سایر رقبا متمایز شود. لی طراح می‌گوید شکل کارآمد این موضوع یادآور وضعیت دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ میلادی است زمانی که طراحی خودرو از صنعت هوافضا وام گرفته بود. زمانی که علاقه به خودرو‌های برقی در طول پاندمی جهانی کووید افزایش یافت هیوندای و کیا از معدود شرکت‌های خودروسازی بودند که مجموعه‌ای از مدل‌های برقی و هیبریدی را در نمایندگی‌های شان داشتند. به گفته دلالان علاوه بر آن دو شرکت نیمه هادی را ذخیره کرده بودند که به آنان اجازه داد از بدترین دوره تعطیلی‌های مرتبط با زنجیره تامین در سالیان اخیر جلوگیری کرده و فروش بیش تری داشته باشند.

هیوندای و کیا گفته اند که اکثر مشتریان خودرو‌های برقی آنان اولین بار است که از آن برند‌ها خودرو خریداری می‌کنند. آنان هم چنین تمایل دارند از مشتریان مدل‌ها دیگر شرکت‌ها ثروتمندتر باشند. طبق داده‌های S&P Global Mobility سال گذشته بزرگترین گروه خریداران هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV۶ بیش از ۲۵۰,۰۰۰ دلار در سال درآمد داشتند در حالی که برای همه مدل‌ها میزان درآمد بین ۵۰,۰۰۰ تا ۷۵,۰۰۰ دلار بود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv