bato-adv
bato-adv

این هشت نفر استاد نجات دادن صداوسیما بوده‌اند و حالا ممنوع‌اند

این هشت نفر استاد نجات دادن صداوسیما بوده‌اند و حالا ممنوع‌اند

با هر متر و معیاری هم که خاطرات تلویزیونی خود طی چهار دهــه را مرور کنیم، کم نیســتند چهره‌هایی که زمانی حضورشان زمینه‌ساز اعتبار یک ســریال بود و حالا سال‌هاست که یا به سینما کوچ کرده‌اند.

تاریخ انتشار: ۰۰:۱۲ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۲

با هر متر و معیاری هم که خاطرات تلویزیونی خود طی چهار دهــه را مرور کنیم، کم نیســتند چهره‌هایی که زمانی حضورشان زمینه‌ساز اعتبار یک ســریال بود و با علاقه به تماشای نقش‌آفرینی‌های‌شان از قاب جادویی تلویزیون می‌نشستیم و حالا سال‌هاست که یا به سینما کوچ کرده‌اند و یا به هر دلیلی دیگر تمایلی به حضور در پروژه‌هــای تلویزیونی ندارند. این 8 بازیگر مطرح این روزهای سینما و شبکه نمایش خانگی، تنها مشتی نمونه خروار از ســتاره‌هایی هستند که زمانی تلویزیون ویترین خود را با حضور آن‌ها آذین می‌کرد و حالا دیگر بعید است آن‌ها دل و دماغی برای تکرار این همکاری داشته باشند.

شهاب حسینی

شهاب حسینی از چهره‌های مولود تلویزیون است. او که اولین‌بار حضور مقابل دوربین را در برنامه تلویزیونی اکسیژن و در قامت مجری تجربه کرد، در ادامه برای اولین‌بار در سریال پس از باران به عنوان بازیگر در قالب تلویزیون حاضر شــد. حسینی به دلیل چهره سمپاتش مورد توجه کارگردانان قرار گرفت و خیلی زود با ایفای نقش اصلی در سریال پلیس جوان به شهرت رسید. خاطرات جذابی از حضور حسینی در سریال‌های موفقی همچون مدار صفر درجه و شوق پرواز در خاطرمان باقی مانده است. همین اواخر نیز با سریال پوست شیر حضوری درخشان در شبکه نمایش خانگی را تجربه کرد. او همزمان فعالیت‌های سینمایی خود را هم دنبال می‌کند اما به دنبال برخی مواضعی که در حوادث یکسال گذشته داشــته، بعید است در آینده نزدیک شاهد حضور تازه‌ای از او در قاب تلویزیون باشیم، مگر سریال سرزمین مادری کمال تبریزی که بعد از سال‌ها گویا قرار است روی آنتن برود. او فیلم مهم مست عشق به کارگردانی حســن فتحی را هم در انتظار اکران عمومی در سینماها دارد.

لیلا حاتمی

در سال 67 در حالی که هنوز سنین نوجوانی را سپری می‌کرد، در یادگار ماندگار پدرش زنده‌یاد علی حاتمی یعنی هزاردستان مقابل دوربین ظاهر شــد و نقشی کوتاه را ایفا کرد. تجربه‌ای که در ســینما با دلشــدگان و کمال‌الملک هم تکرار شد. سال‌ها بعد به دعوت داریوش مهرجویی در فیلم لیلا درخشید و تبدیل به ستاره سینما شد. در تلویزیون اما گزیده‌کاری در پیش گرفت. هر چند او در دوران شهرتش تنها در دو ســریال کیف انگلیسی و پریدخت ایفای نقش کرد، اما همین حضور کوتاهش در قاب تلویزیون هم خاطره‌ساز بوده است. لیلا حاتمی خارج از قاب تلویزیون بخت خوبی در تجربه‌های سریالی نداشت و حضورش در دو سریال شبکه نمایش خانگی نهنگ آبی و شبکه مخفی زنان تا به امروز هیچ آورده‌ای برای کارنامه حرفه‌ای او به همراه نداشته است. لیلا حاتمی اما در زمینه سینما همچنان بازیگری فعال اســت و همین روزها فیلم تازه‌اش با عنــوان تصور که پیشتر در جشنواره کن رونمایی شده بود، در حال آماده‌سازی برای ورود به چرخه اکران عمومی است.

پرویز پرستویی

از همان سال‌های ابتدایی دهه 60 و همزمان با درخشش در سینما، جزو بازیگران جوانی بود که در نقش‌های فرعی در سریال‌های تلویزیون هم حضور داشت. در آن سال‌ها می‌توان مهم‌ترین تجربه او را حضور در رعنا دانست که هنوز هم خاطره‌اش در حافظه برخی مخاطبان سیما باقی مانده است. پرستویی در سریال‌های مهمی چون امام علی(ع) و خاک ســرخ هم حضور داشت اما اکثر مخاطبان جوان‌تر احتمالا او را با سریال‌های زیرتیغ و آشپزباشی، هر دو به کارگردانی محمدرضا هنرمند به‌یاد می‌آورند. پرستویی از سال 88 و بعد از پخش آشپزباشی در هیچ سریال تلویزیونی حضور نداشته است. در تولیدات شبکه نمایش خانگی هم او تنهــا در هم‌گناه ایفــای نقش کــرده و در این عرصه هم چندان پرکار نبوده اســت. فیلم ســینمایی بی همه چیز در سال 99 هم آخرین حضور او بر پرده ســینماها بوده اســت. پرویز پرستویی یکــی از بازیگران فعــال در فضای مجازی اســت و با توجــه به برخی موضع‌گیری‌هایش بعید اســت در آینده نزدیک شاهد حضور دوباره‌اش در تلویزیون باشیم.

رامبد جوان

شاید برای نسل جدیدتر رامبد جوان تنها با خندوانه شــناخته شود اما جوان از سال‌های پیشتر در مقام بازیگر و کارگردان حضوری فعال در فرآیند سریال‌‍سازی تلویزیون داشته است. شــاخص‌ترین این حضورها هم یکی از همان اولی‌ها یعنی خانه ســبز بود که او را با نام فرید جنگل‌برد به یکی از کاراکترهای محبوب مخاطبان تلویزیــون تبدیل کرد. رامبد جــوان بعدها در مقام بازیگر با کت جادویی و در مقام کارگردان با گمگشته و مسافران در قامت یک سریال‌ســاز موفــق در تلویزیون ظاهر شــد. تمرکز او بر برنامه‌سازی از نیمه نخست دهه 90 نسبتش با تلویزیون را تغییر داد. ماجراهای عجیب و غریب مربــوط به تعطیلی خندوانه، فاصله میان رامبد جوان و تلویزیون را طی ســال‌های اخیر به صورت تصاعدی زیاد کرده است. او که تا همین چند سال پیش یکی از امیدهای اصلی تلویزیون برای حفظ مخاطب به واســطه خلاقیت در برنامه‌سازی و سریال‌سازی به شــمار می‌رفت با ورود مدیران جدید از میدان خارج شــد و طبیعتا به شــبکه نمایش خانگی پناه برد. هرچند مردم معمولی توفیقی برایش به همراه نداشت.

محسن تنابنده

از نیمــه دهــه 80 به عنــوان فیلمنامه‌نویس با سازندگان ســریال‌های طنز تلویزیون همکاری داشت و همزمان نقش‌آفرینی در فیلم‌های سینمایی را هم تجربه می‌کرد. او سال 86 برای بازی در استشهادی برای خدا سیمرغ بازیگری را هم شکار کرد اما باید چند سال دیگر صبر می‌کرد تا با پایتخت در قاب تلویزیون، شهرت و محبوبیت همزمان را تجربه کند. نقی معمولی مسیر زندگی حرفه‌ای محسن تنابنده را تغییر داد و او را طی بازه زمانی نزدیک به یک دهه تبدیل به برگ برنده تلویزیون برای جذب مخاطب کرد. پخش پرحاشیه فصل ششم پایتخت در سال 98 آخرین بستر همکاری میان محسن تنابنده در مقام نویسنده و بازیگر نقش اصلی این ســریال با تلویزیون بود. تنابنده از آن زمان از تلویزیون فاصله گرفته و اظهارات گاه به گاه عوامل این مجموعه و مدیران تلویزیون هم هیچ نشانی از امکان تعامل مجدد و بازگشــت آن‌ها به آنتن ندارد. بعید است در آینده نزدیک شاهد حضور محسن تنابنده در یک سریال تلویزیونی باشیم. او این روزها سریال رهایم کن را در شبکه نمایش خانگی در حال پخش دارد.

جواد عزتی

در سریال من یک مستأجرم نقش یک پیک موتوری را داشت، خیلی کوتاه می‌آمد، غذایی را تحویل می‌داد و می‌رفت! جواد عزتی در ابتــدای دهه 80 با همین نقش فرعی وارد دنیای ســریال‌های تلویزیونی شــد و آرام آرام به دلیل استعدادی که داشت توانست نقش‌های جدی‌تری را ایفا کند. سریال‌های طنزی مانند کمربندها را ببندید و قرارگاه مســکونی فرصتی ویژه برای درخشش او بود و در ادامه با تجربه‌هایی مانند دودکش مورد توجه قرار گرفت. اما قطعا خاطره‌سازترین حضور عزتی در یک سریال مربوط به دردسرهای عظیم می‌شود؛ ســریالی که در دو فصل تولید شد و عزتی در قالب آن حسابی خوش درخشید و بعد از شــهرتی که در این سریال کسب کرد، در ســال 95 در بیمار اســتاندارد حضور داشت و بعد از آن دیگر سراغ سریال‌های تلویزیونی نرفت. او از ابتدای دهه 90 به صورت ویژه مورد توجه کارگردانان ســینما قرار گرفت و تبدیل به بازیگری پولســاز و طبیعتا گران در سینمای ایران شد. قهوه تلخ و زخم کاری هم نشان داد او ظرفیت بالایی برای درخشش در شبکه نمایش خانگی دارد.

فاطمه معتمدآریا

در نیمه ابتدایی دهه 60 وارد عرصه بازیگری سینما شــد و همزمان دلبســتگی‌های خود در زمینه کارهای عروسکی را هم دنبال می‌کرد. صداپیشگی در مجموعه‌هایی مانند شهر موش‌ها و خونه مادربزرگه در همین راســتا بــود. فاطمه معتمدآریا اما در سال 69 و با ایفای نقش در آرایشــگاه زیبا برای اولین‌بار در قاب تلویزیون ظاهر شــد و بعدها در ســال 70 با گل پامچال به یک چهره تلویزیونی تمام‌عیار تبدیل شد. او همزمان با پرکاری در سینما نزدیک به یک دهه از تلویزیون فاصله گرفت اما بازگشتش با دو مجموعه زیر تیغ و آشپزباشی بسیار خاطره‌ساز بود. معتمدآریا یکی از چهره‌های معترض این روزهای سینما محســوب می‌شود که حتی مشخص نیســت فیلم‌هایی که پیش از این در آن‌ها ایفای نقــش کرده چه ســرانجامی در فرآیند عرضه پیدا خواهند کرد. برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که حتی دیگر امیدی به بازپخش سریال‌های این بازیگر از تلویزیون هم نمی‌توان داشت، چه رسد به همکاری‌های تازه و ســریال‌های جدید! او روزی روزگاری آبادان و عامه‌پسند را در انتظار ورود به چرخه اکران سینماها دارد.

پارسا پیروزفر

در ســال‌های ورودش به عرصه فعالیت‌های هنری دلبسته نقاشی بود و در ادامه آرام آرام پایش به عنوان بازیگر به صحنه تئاتر باز شد. در ســال‌های ابتدایی دهه 70 و زمانی که تنها چند تجربه نقش‌آفرینی در فیلم‌های ســینمایی را داشــت، با اولین تجربه بازیگری‌اش در یک سریال تلویزیونی یعنی در پناه تو به شهرت و محبوبیت رسید. پارسا پیروزفر در ادامه مسیرش بیشتر بر فعالیت‌های سینمایی متمرکز بود و در انتخاب سریال‌های تلویزیونی با وسواس عمل می‌کرد. در همین مسیر حضورهای او در سفر سبز و در چشم باد هم برایش تبدیل به حضورهایی خاطره‌ساز در قاب تلویزیون شد. پارســا پیروزفر همچنان در پروژه‌های سینمایی نیز حضور فعال دارد و همین سال گذشته هم ورودی قدرتمند به شبکه نمایش خانگی را تجربه کرد. ایفای نقش در ســریال یاغی اتفاقی ویژه برای او بود که احتمالا پشتوانه استمرار حضورش در این عرصه باشد. پیروزفر با جایگاه و اعتباری که امروز به دست آورده است، بازیگری دور از دسترس برای تلویزیونی‌ها به حساب می‌آید و بعید است امیدی به بازگشت او به قاب تلویزیون وجود داشته باشد.

منبع:‌ روزنامه هفت صبح 

bato-adv
bato-adv
bato-adv