bato-adv
bato-adv

طرز تهیه دم کباب یا قیمه آبدار قزوین با نکات تکمیلی

طرز تهیه دم کباب یا قیمه آبدار قزوین با نکات تکمیلی

شاید بتوان ظاهر دم کباب قزوینی را چیزی بین قیمه معمولی و آبگوشت توصیف کرد. این قیمه، نسبت به قیمه معمولی، آبدارتر و چرب‌تر است و به عنوان یک غذای محلی در بیشتر مناطق استان قزوین طبخ می‌شود.

اگر به غذا‌های چرب و چیل محلی علاقمندید، طرز تهیه دم کباب یا قیمه آبدار قزوین می‌تواند یک طعم جدید و یک تجربه جدید در آشپزی باشد. البته طرز تهیه این خورشت محلی قزوین، شباهت زیادی به قیمه معمولی همیشگی دارد، اما در این بین، نکات ریزی هم وجود دارند که باعث می‌شوند ظاهر و طعم این خورشت، تفاوت‌هایی با قیمه داشته باشد. اگر کنجکاوید بدانید که قیمه ابدار قزوینی چطور درست می‌شود با این مطلب، همراه ما باشید.

دم کباب قزوینی

شاید بتوان ظاهر دم کباب قزوینی را چیزی بین قیمه معمولی و آبگوشت توصیف کرد. این قیمه، نسبت به قیمه معمولی، آبدارتر و چرب‌تر است و به عنوان یک غذای محلی در بیشتر مناطق استان قزوین طبخ می‌شود.

جالب است بدانید که قزوینی‌ها این غذای خوشمزه را بدون برنج و همراه با نان و ترشی و سبزی خوردن میل می‌کنند. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه قیمه ابدار قزوین را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای طرز تهیه قیمه آبدار قزوین

برای تهیه یک دم کباب قزوینی خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر، آماده کنید:

دم کباب قزوینی

مراحل طرز تهیه یک دم کباب خوشمزه

مرحله اول: ابتدا باید لپه‌ها را بشویید و آن‌ها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت با اب ولرم، بخیسانید. در طول این مدت، چند بار آب لپه‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.

مرحله دوم: پیاز‌ها را بشویید و آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، در تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، پیاز‌ها را با آن تفت دهید.

مرحله سوم: در حین تفت خوردن پیاز، مقداری زردچوبه در تابه بریزید و پس از آن، گوشت قیمه‌ای را هم به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ گوشت، تغییر کند.

مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه قیمه آبدار قزوین، لپه خیس خورده را هم به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و همه مواد را با هم تفت دهید.

مرحله پنجم: حالا رب را به تابه اضافه کنید و با بقیه مواد، کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه، مقداری آب داخل ظرف ریخته و میزان حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه با هم بپزند.

مرحله ششم: در همین فاصله، لیموعمانی‌ها را به صورت درسته داخل مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید برای ۱ ساعت بماند تا تلخی آن گرفته شود.

مرحله هفتم: در ۱ ساعت پایانی پخت خورشت قیمه آبدار قزوین، لیموعمانی و سیب زمینی را هم اضافه کنید. لیمو عمانی باید توسط چنگال سوراخ شوند و سیب زمینی‌ها هم باید پوست کنده و چهار قاچ باشند.

مرحله هشتم: ۲۰ دقیقه به پایان پخت، زعفران دم‌کره و تخم گشنیز را همراه با پیاز داغ داخل خورشت بریزد و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

در نهایت، خورشت را داخلی ظرفی مناسب کشیده و روی آن مقداری پودر دارچین بریزید و سرو کنید. نوش جان

چند نکته تکمیلی در طرز تهیه قیمه آبدار قزوین

توجه به نکات زیر باعث می‌شود که خورشت خوشمزه‌تر و خوشرنگ‌تری تهیه کنید:

  • اگر جنس لپه مورد استفاده شما، زودپز است، حتما آن را کمی در روغن تفت دهید تا موقع پخت وا نرود. اما فراموش نکنید که لپه‌های دیرپز نباید زیاد تفت بخورند.
  • اضافه کردن پودر دارچین، می‌تواند رنگ این خورشت را کدر کند. بنابراین، بهتر است این کار را به مراحل پایانی پخت یا هنگام سرو غذا، موکول کنید.
  • هنگام پخت غذا، درب قابلمه را به طور کامل نبندید تا رنگ خورشت، خوشرنگ‌تر شود.
  • حتما لیموعمانی‌ها را به صورت درسته در آب جوش بندازید و فقط هنگام استفاده آن‌ها را سوراخ کنید.
  • بهتر است تکه‌های گوشت، نسبت به خورشت قیمه معمولی، کمی بزرگ‌تر باشند.

منبع: بلاگ اسنپ فود

برچسب ها: قیمه
bato-adv
bato-adv
bato-adv