پس از استفادههای فراوان پوششهای سرامیکی میتوانند تغییر رنگ دهند. برای روشنسازی قابلمهها، پراکسید هیدروژن ۳ درصد را به اندازه کافی کف ظرف بریزید تا سطح را بپوشاند. پراکسید هیدروژن باید حباب بزند، اگر اینگونه نباشد محلول تازه نیست و به یک محلول تازه نیاز دارید.
ظروف سرامیکی به دلیل سطح نچسبی که دارد بسیار کاربردی است، اما برای افزایش طول عمر این ظروف باید طرز صحیح شستشوی آنها را بدانید.
ظروف سرامیکی به دلیل داشتن سطح نچسب خیلی زود بین افراد محبوب شدند، اما استفاده نادرست خیلی از افراد به دلیل عدم آگاهی از این وسایل موجب شده که کیفیت اولیه خود را از دست دهند. به همین دلیل در این بخش روشها و نکاتی را در رابطه با شست وشوی ظروف سرامیکی بیان میکنیم.
چگونه میتوان از سوختن مواد غذایی داخل تابههای سرامیکی جلوگیری کرد؟
اشتباه اصلی خیلی از خانمها هنگام سرخ کردن مواد غذایی، اضافه نکردن روغن داخل تابه است. به یاد داشته باشید حتی تابههای سرامیکی با خاصیت ضد چسبندگی به مقداری روغن نیاز دارند.
سرخ کردن بدون روغن باعث گرم شدن بیش از حد ظروف میشود و در مدت زمان کوتاهی پوشش سرامیکی آسیب دیده و خاصیت نچسبی خود را از دست میدهد. علاوه بر این، توجه به درجه حرارت و روغنی که از آن استفاده میکنیم بسیار مهم است، پس در تنظیم حرارت خیلی دقت کنید.
قابلمه و وسایل آشپزی سرامیکی جدید را ابتدا باید با دست و آب گرم خوب بشویید و با پارچه نرم خشک کنید تا ذرات گرد و غبار سرامیکی و کثیفیهایی که در حین ساخت و حمل و نقل روی سطح آن جمع شده اند کاملا پاک شوند.
ظروف سرامیکی باید بعد از هر بار استفاده شسته شوند تا ذرات غذا از بین بروند. هر چند وقت سطح ظروف را از نظر تغییر رنگ بررسی کرده و برای از بین بردن لکها زمان صرف کنید تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری کنید.
اسفنج یا پارچه ظرفشویی نرم
آب گرم
مایع ظرفشویی
جوش شیرین (اختیاری)
پراکسید هیدروژن (اختیاری)
انجام مراحل زیر به منظور افزایش طول عمر ظروف سرامیکی:
به یاد داشته باشید ظروف سرامیکی به تغییرات سریع و شدید دما پاسخ خوبی نمیدهند. به همین دلیل همیشه قبل از شستشو وسایل سرامیکی چند دقیقه اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند سپس سینک را با آب و مایع ظرفشویی پر کنید و ظروف را بشویید.
یکی دیگر از نکات ساده و موثر برای تمیز کردن ظروف سرامیکی استفاده از اسفنج نرم است. به کاربردن اسفنج مناسب از خط و خش ظروف جلوگیری میکند.
برای شست وشوی ظروف سرامیکی هرگز از سیم ظرف شویی، اسکاج سیمی یا پاک کنندههای ساینده استفاده نکنید. اینها میتوانند باعث خراشیدگی و آسیب به سطح ظروف شوند.
بعد از شست و شوی ظروف و قابلمهها با آب گرم آنها با دستمالی نرم خشک کنید و یا اجازه دهید در هوای آزاد خشک شوند.
یکی از مشکلاتی که تمامی خانمهای خانهدار با آن دست و پنجه نرم میکنند چسبیدن غذا به قابلمه است، اجازه دهید قابلمهها حداقل ۳۰ دقیقه در آب گرم و مایع خیس بخورند سپس اسفنجی مرطوب را به جوش شیرین خشک آغشته کرده و از آن برای از بین بردن باقی مانده مواد غذایی استفاده کنید.
اگر غذا به راحتی از بین نرفت، کف قابلمه را جوش شیرین بپاشید و یک تا دو قاشق غذاخوری آب داغ به آن اضافه کنید، اجازه دهید مخلوط ۳۰ دقیقه بماند و با حرکت دایرهای بشویید. در صورت نیاز این کار را تکرار و سپس بشویید و خشک کنید.
پس از استفادههای فراوان پوششهای سرامیکی میتوانند تغییر رنگ دهند. برای روشنسازی قابلمهها، پراکسید هیدروژن ۳ درصد را به اندازه کافی کف ظرف بریزید تا سطح را بپوشاند. پراکسید هیدروژن باید حباب بزند، اگر اینگونه نباشد محلول تازه نیست و به یک محلول تازه نیاز دارید.
اجازه دهید محلول به مدت ۳۰ دقیقه در ظرف بماند، سپس آن را بشویید و خشک کنید. سفید کنندگی پراکسید، باعث براق شدن سطح رنگ میشود.
ظروف سرامیکی را همیشه با دست بشویید. مواد شوینده ماشین ظرفشویی حاوی سفید کنندهها و اسیدهای سیتریک هستند.
همیشه هنگام پخت و پز داخل ظروف سرامیکی از کفگیر و ملاقه پلاستیکی، سیلیکونی، چوبی یا نایلونی استفاده کنید.
هرگز غذاها را با چاقو در ظروف سرامیکی برش ندهید تا از خراش روی سطح آن جلوگیری کنید.
وقتی پوشش سرامیکی ساییده شد، از تمیز کردن قابلمهها با اسیدهایی (مانند لیمو یا سرکه) خودداری کنید. اسید بالا باعث آسیب سریعتر ظروف میشود.
هنگام پخت و پز از دمای بالا استفاده نکنید.
ظروف سرامیکی را بدون پد روی هم قرار ندهید تا از ایجاد خراش بین قطعات جلوگیری شود.
منبع: نمناک