کارمندان شعب بانکها از شنبه تا چهارشنبه باید تا ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه در محل کار خود حاضر باشند. مشتریان نیز میتوانند از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۳ برای کارهای بانکی خود به شعب مراجعه کنند. روز پنجشنبه، ساعت کاری کارمندان بانکها تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه و بازه زمانی حضور مشتریان، ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ تعیین شده است.
در راستای اصلاح الگوی مصرف و مدیریت بهینه انرژی، ساعت کار ادارات تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ اعلام شد.
به گزارش تجارتنیوز، دولت امسال بر اساس مصوبه مجلس، با آغاز فروردین، ساعت رسمی کشور را تغییر نداد، اما فرا رسیدن فصل گرم، مسئولان را به این نتیجه رساند که برای کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از قطعی برق، باید چارهای بیاندیشند. تصمیم آنها مخالفتهای زیادی را در پی داشته، اما به هر حال در حال اجراست؛ تغییر ساعت کار ادارات.
ابتدا قرار بود که از ۱۶ خرداد تا ۱۵ شهریور سال جاری، کارمندان ادارات و سازمانهای دولتی از ۶ تا ۱۳ در محل کار خود حاضر شوند، اما مشخص شد که در این صورت قانون ۴۴ ساعت کار در هفته رعایت نمیشود.
در واقع در متن نهایی بند (۴) تصویبنامه پیشین «هیئت وزیران آمده بود که به منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی، ساعات آغاز به کار و خاتمه تمامی دستگاههای اجرایی (موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری) و بانکها، شهرداریها و سایر نهادهای عمومی از پانزدهم خرداد ماه تا پانزدهم شهریور ماه هر سال، از ساعت ۶:۰۰ الی ۱۳:۰۰ است. تمامی دستگاههای اجرایی مکلفند از یک ساعت قبل از خاتمه کار و در مناطق گرمسیری همزمان با خاتمه کار، دستگاههای سرمایشی را خاموش کنند.
دستگاههای مشمول برای رعایت ساعات کار هفتگی کارکنان، موظفند باقیمانده ساعات را به صورت دورکاری تعریف کنند. اما دورکاری بعد از پایان دوره همهگیری کرونا، لغو شد. در نتیجه ساعت کاری در اصلاحیه جدید تغییر کرد. کارمندان حالا باید از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۱۴ و ۴۵ دقیقه در محل کار خود حاضر باشند.
در این میان برخی سازمانها و ادارات ساعت کار مخصوص خود را اعلام کردهاند. برای مثال، دفاتر پلیس +۱۰ و خدمات سلامت تهران و مراکز استانها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷ تا ۱۵ و در روزهای پنج شنبه از ساعت ۷ تا ۱۱ فعال هستند.
همچنین دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی سایر شهرستانها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷ تا ۱۳ و در روزهای پنج شنبه از ساعت ۷ تا ۱۱ فعال هستند (منبع: دیدهبان ایران).
به این ترتیب دیگر سازمانها از جمله ادارات مالیات، بیمه و تامین اجتماعی تا زمانی که تصمیم جدیدی نگیرند، مشمول همان تصمیم کلی (۶ تا ۱۴ و ۴۵ دقیقه)، میشوند.
در همین رابطه، بانکها و سازمان بورس در این زمینه دو رویه جدا را در پیش گرفتهاند. شورای هماهنگی بانکها تصمیم گرفته است که باتوجه به تغییر ساعت کاری ادارات از ۱۶ خرداد، ساعت کاری کارمندان آنها نیز در تابستان ۱۴۰۲ تغییر کند. بر این اساس، ساعت کاری واحدهای صف و ستاد بانکها از تاریخ ۱۶ خرداد تا ۱۵ شهریور سال جاری، از ۶ صبح آغاز میشود.
کارمندان شعب بانکها از شنبه تا چهارشنبه باید تا ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه در محل کار خود حاضر باشند. مشتریان نیز میتوانند از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۳ برای کارهای بانکی خود به شعب مراجعه کنند. روز پنجشنبه، ساعت کاری کارمندان بانکها تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه و بازه زمانی حضور مشتریان، ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ تعیین شده است.
ساعت کاری کارمندان ستادی بانکها در تهران نیز شنبه تا چهارشنبه ۶ تا ۱۵ و چهارشنبه، ۶ تا ۱۴ خواهد بود.
اما سازمان بورس تصمیم گرفته است که ساعت کاری بازار سرمایه در این ایام تغییری نکند.
به عبارت دیگر، بازار سهام ایران از روز سهشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ مطابق همیشه است و هیچگونه تغییری در ساعت انجام معاملات صورت نمیگیرد. این یعنی ساعت انجام معاملات همچون قبل، ۸ و ۴۵ دقیقه تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه خواهد بود.
برای زنان دارای فرزند خردسال هم شرایط ویژهای تعریف شده است.
انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوالی درباره شناور شدن ساعت کار بانوان و مادران گفت: رئیسجمهور دستور داد این مسئله با جدیت بررسی شود و بانوان، به ویژه آنها که فرزند خردسال دارند مشمول این تخفیف ویژه برای شناور شدن ساعت کاریشان شوند (شرق)