bato-adv
bato-adv

مهدی طارمی شانه به شانه علی کریمی

مهدی طارمی شانه به شانه علی کریمی

طارمی در هر دو دیدار سه بار دروازه رقبا را باز کرده تا در مجموع شش گل دیگر به فهرست گل‌های ملی‌اش اضافه کند. این گل‌ها، پیش از بازی فینال، شمار گل‌های مهدی طارمی در تیم ملی را به عدد ۳۸ رسانده و حالا فقط یک گل دیگر نیاز دارد تا به تعداد گل‌های علی کریمی در تاریخ فوتبال ایران در رده ملی برسد. روندی که طارمی در پیش گرفته این نوید را می‌دهد که او به زودی از علی کریمی هم عبور کند و خودش را به سردار آزمون، دیگر مهاجم این روز‌های تیم ملی برساند.

تاریخ انتشار: ۰۷:۴۹ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲

تیم ملی فوتبال ایران به فینال رقابت‌های کافا رسیده و قرار است روز سه‌شنبه در ازبکستان، به مصاف تیم ملی این کشور برود. ایران در دو بازی قبلی در تقابل با تیم‌های ضعیف افغانستان و قرقیزستان به میدان رفته و موفق شده ۱۱ گل در این دو دیدار بزند؛ شش تا به افغانستان و پنج تا هم به قرقیزستان. سهم مهدی طارمی، ستاره خط حمله تیم ملی هم از این گل‌ها به طرز شگفت‌آوری بالاست و به تنهایی بیش از ۵۰ درصد گل‌های ایران را در این دو بازی زده است.

طارمی در هر دو دیدار سه بار دروازه رقبا را باز کرده تا در مجموع شش گل دیگر به فهرست گل‌های ملی‌اش اضافه کند. این گل‌ها، پیش از بازی فینال، شمار گل‌های مهدی طارمی در تیم ملی را به عدد ۳۸ رسانده و حالا فقط یک گل دیگر نیاز دارد تا به تعداد گل‌های علی کریمی در تاریخ فوتبال ایران در رده ملی برسد. روندی که طارمی در پیش گرفته این نوید را می‌دهد که او به زودی از علی کریمی هم عبور کند و خودش را به سردار آزمون، دیگر مهاجم این روز‌های تیم ملی برساند.

البته درباره آمار گل‌های مهدی طارمی و همین‌طور علی کریمی اختلاف جزئی دیده می‌شود که به نظر می‌رسد برگرفته از کم‌دقتی مختصری در این زمینه باشد. گل‌های ملی مهدی طارمی در مراجع خارجی ۳۶ گل ثبت شده و تعدادی از سایت‌های داخلی هم با استناد به همان مرجع، تعداد گل‌های ملی این مهاجم بوشهری را ۳۶ عنوان کرده‌اند. این موضوع برگرفته از گل‌های طارمی در دو دیدار برابر گوام و کامبوج است که هر دو تقابل، یک گل کمتر به اسم مهدی طارمی ثبت شده است. با اختصاص دادن همان گل‌ها به مهدی، شمار گل‌های ملی واقعی او به عدد ۳۸ می‌رسد. درحالی که باز هم عنوان شده که گل‌های ملی علی کریمی ۳۸ تاست و طارمی به او رسیده، ولی مرور بادقت آمار نشان می‌دهد که کریمی ۳۹ گل ملی دارد و طارمی هنوز باید یک گل دیگر بزند تا به ستاره سال‌های نه چندان دور فوتبال ایران برسد.

البته که کافا، فرصت خوبی را در اختیار مهاجم ایرانی باشگاه پورتو گذاشته تا بتواند دستی به سر و روی آمار گل‌های ملی‌اش بکشد. مهدی حالا بدون درنظرگرفتن بازی فینال با همین ۳۸ گل، در رده پنجم برترین گل‌زنان ملی قرار گرفته و به نظر می‌رسد به سرعت در این رده‌بندی پیش خواهد رفت. علی دایی با ۱۰۹ گل زده همچنان پیشتاز این رده‌بندی است. در رده دوم کریم باقری با ۵۰ گل ایستاده و سردار آزمون با ۴۴ گل در تعقیب آنهاست. علی کریمی و مهدی طارمی هم در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

واضح است که اشاره به گل‌های مهدی طارمی در تورنمنت نه چندان سطح بالایی مانند کافا، به معنی بی‌ارزش‌کردن گل‌های این مهاجم بوشهری نیست. او چندین سال است که با اختلاف، برترین و شاخص‌ترین چهره بین‌المللی فوتبال ایران است و با گل‌های درخشانی که در عرصه باشگاهی، چه در لیگ پرتغال و چه لیگ قهرمانان اروپا زده، نامی برای خودش دست و پا کرده است. برای برشمردن توانایی‌های مهدی طارمی همین بس که او فصل اخیر را با عنوان آقای گلی در لیگ پرتغال به پایان رسانده و همین حالا مشتریان گردن‌کلفتی از سراسر اروپا دارد.

در روز‌های گذشته پیشنهاد ۱۰ میلیون یورویی میلان برای خرید او رسانه‌ای شده و همین روز پیش هم عنوان شد که طارمی در فهرست خرید احتمالی دو باشگاه بایرن‌مونیخ و منچستریونایتد قرار گرفته است. طبیعتا بازیکنی با چنین ویژگی که می‌تواند در جام جهانی دو بار دروازه انگلیس را باز کند، نیاز به بازی‌هایی در سطح افغانستان و قرقیزستان برای بالابردن اثبات توانایی‌هایش نخواهد داشت، ولی به هر روی این تورنمنت فرصتی در اختیارش گذاشت تا در این زمینه جهش داشته باشد.

ضمن اینکه نباید از کار امیر قلعه‌نویی برای بالارفتن شمار گل‌های مهدی طارمی هم عبور کرد. در شرایطی که به نظر می‌رسید سرمربی ایران در تقابل با این تیم‌ها، به ویژه تیم ملی افغانستان که با تیم دومش راهی کافا شده بود، از ترکیب دوم استفاده کند، او با تمام قوا و ترکیب اصلی بازی کرد و در هر دو دیدار هم مهدی طارمی سرحال و آماده را از ابتدا در ترکیب قرار داد.

طارمی شاید در عرصه گل‌های ملی به یک گل دیگر نیاز داشته باشد تا به علی کریمی برسد، ولی او در عرصه‌ای دیگر به این مهم رسیده و حالا کنار علی کریمی و کریم باقری ایستاده است. این یکی مربوط به شمار هت‌تریک (زدن سه گل در یک بازی)‌های او در تیم ملی است. طارمی در هر دو بازی اخیر برابر افغانستان و قرقیزستان موفق به انجام چنین امری شده و با درنظرگرفتن هت‌تریکی که پیش‌تر مقابل سوریه به ثبت رسانده توانسته شمار هت‌تریک‌هایش با پیراهن تیم ملی ایران را به عدد سه برساند. او با همین آمار در رده دوم مشترک قرار گرفته است.

از این حیث هم درست مثل برترین گلزنان ملی، علی دایی پیشتاز است. اسطوره فوتبال ایران در طول دوران بازی‌اش با پیراهن تیم ملی هشت بار موفق به ثبت هت‌تریک شد. پس از او کریم باقری و علی کریمی با ثبت سه هت‌تریک در رده دوم قرار گرفته بودند که حالا مهدی طارمی هم خودش را به این جمع رسانده است. طارمی با توجه به سال‌های باقی‌مانده از دوران حضورش در تیم ملی، این فرصت را دارد تا با ثبت یک هت‌تریک دیگر، در این زمینه هم از علی کریمی و کریم باقری عبور کند و خودش را پشت سر علی دایی قرار دهد.

دیگر نکته مهمی که می‌تواند کار مهدی طارمی را در بازی‌های اخیر تیم ملی زیر ذره‌بین ببرد، توانایی‌اش در تبدیل‌کردن ضربات پنالتی به گل است. او از زمانی که امیر قلعه‌نویی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفته تقریبا در هر بازی یک پنالتی را وارد دروازه رقبا کرده است (به‌طور دقیق سه پنالتی در چهار بازی). از ۳۸ گل طارمی با پیراهن ایران پنج گل از روی نقطه پنالتی بوده که مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان پنالتی‌اش در جام جهانی برابر انگلیس قلمداد کرد. او آن ضربه را با وجود شکست سنگین ایران به راحتی تبدیل به گل کرد تا دروازه جردن پیکفورد را باز کند. طارمی تا به الان در پنالتی‌هایش با پیراهن ایران آمار خوبی دارد و ۱۰۰ درصد آن‌ها را گل کرده است. پرویز قلیچ‌خانی هم دیگر بازیکن تاریخ ایران است که آمار گل‌کردن ۱۰۰ درصد ضربات پنالتی را دارد. او هم در طول دوران حرفه‌ای‌اش پنج ضربه پنالتی را در تیم ملی به گل تبدیل کرد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv