ارایه جایزه ۹۲ هزار دلاری به عنوان مشوق اقتصادی برای مهاجرت جمعیتی و ایجاد شرایط پایدار زندگی در این ۳۰ جزیره ایرلند است که یکی از اهداف این طرح است.
طرحهای جاهطلبانه دولت ایرلند برای جوانسازی جزایر کمجمعیت پراکندهشده در امتداد سواحل غربی آن توسط "هدر هامفریس" وزیر توسعه روستایی و اجتماعی ایرلند، در اوایل این ماه رونمایی شد و از اول جولای (ماه آینده میلادی) به اجرا درخواهد آمد.
به گزارش عصرایران به نقل از وبگاه فورچون، به گفته دولت ایرلند، یکی از اهداف کلیدی این برنامه که "جزایر زنده ما" نام گرفته، "احیای سطح جمعیت در این جزایر" است.
حدود ۳۰ جزیره فراساحلی که توسط دولت ایرلند به عنوان "بخش جدایی ناپذیر بافت روستایی ایرلند" با "اهمیت ویژه در فرهنگ ایرلند" توصیف شده است، در این طرح گنجانده خواهند شد.
جزایر فراساحلی که در مالکیت عمومی باقی میمانند، جمعیتی در تمام طول سال دارند، اما به دلیل جزر و مد از سرزمین اصلی جدا شده اند.
از جمله این جزایر، جزیره " اینیس مور" است که به عنوان محل فیلمبرداری فیلم نامزد اسکار "بنشیهای اینشیرین" استفاده شد، و جزیره "بِرِه"، که خود را "بهشتی آرام" توصیف میکند. "
صحنهای از فیلم نامزد اسکار "بنشیهای اینشیرین" (ساخته ۲۰۲۲) که در یکی از این ۳۰ حزیره ایرلند فیلمبرداری شده است.
از ماه آینده، کسانی که علاقهمند به نقل مکان به یکی از این ۳۰ جزیره هستند، میتوانند تا ۸۴ هزار یورو (۹۱۶۹۲ دلار) برای خرید ملک متروکه در مکان انتخابی خود و نجات آن از خرابی دریافت کنند.
برای واجد شرایط بودن برای کمک هزینه - که باید برای احیای یک خانه متروکه هزینه شود - املاک باید قبل از سال ۱۹۹۳ ساخته شده باشند و حداقل برای ۲ سال خالی مانده باشند.
دولت ایرلند این کمکها را در راستای "تلاش بزرگی برای تبدیل ساختمانهای خالی یا متروکه در جزایر به خانههای بلندمدت" توصیف میکند.
با این حال، مشخص نیست که آیا افرادی از خارج از کشور که ویزا برای زندگی و کار در ایرلند ندارند، واجد شرایط شرکت در این برنامه هستند یا خیر؟
بودجه جدید بر اساس یک برنامه مدون است تا مردم را به نجات املاک متروکه تشویق کند. افرادی که از این طرح در جزایر فراساحلی ایرلند استفاده میکنند، ۲۰ درصد بیشتر از کسانی که در سرزمین اصلی همین کار را انجام میدهند، بودجه دریافت خواهند کرد.
جزایر فراساحلی ایرلند جمعیت کمی دارند و برخی از آنها تنها دارای یک مدرسه و یک فروشگاه برای خدمت به مردم محلی هستند.
جزیره "کلر" جزیرهای به طول پنج مایل که با قایق ۲۰ دقیقهای از سرزمین اصلی فاصله دارد، جمعیت فصلی کم آن ۱۶۵ نفر است، در حالی که "آرانمور" که در سواحل غربی کانتی دونگال قرار دارد، فقط ۵۰۰ نفر جمعیت دارد.
در سال ۲۰۱۹ مسئولان جزیره آرانمور نامهای سرگشاده به ساکنان استرالیا و ایالات متحده نوشتند و از آنها خواست به این جزیره نقل مکان کنند.
طرحهای اخیر دولت برای احیای جزایر ایرلندی بخشی از یک برنامه ۱۰ ساله برای حفظ جمعیت آنها است.
در طول ۳ سال آینده، دولت متعهد شده است که روی ۸۰ تعهد مشخص از جمله بهبود زیرساختهای مسکن و آب، دسترسی بهتر ساکنان جزیره به خدمات بهداشتی و آموزشی ضروری و توسعه گردشگری پایدار کار کند.
طرح "جزایر زنده ما" علاوه بر تزریق پول نقد برای افزایش جمعیت و احیای اموال متروکه در جزایر، تنوع بخشیدن به اقتصاد جزایر را نیز هدف قرار داده است.
در تلاش برای دستیابی به این هدف، مقامات در زیرساختها سرمایهگذاری میکنند تا جزایر را برای کارگران از راه دور جذابتر کنند.
هامفریس هنگام راه اندازی این برنامه در بیانیهای گفت: "در نتیجه اجرای این سیاست، شاهد زندگی افراد بیشتری در جزایر خواهیم بود که در جزایر ما کار میکنند، با چشم انداز شغلی خوب، صرف نظر از اینکه دفتر مرکزی کارفرمای آنها کجاست. "
او افزود: ما شاهد خواهیم بود که جوامع جزیره ما و به ویژه جوانان نقش فعالی در شکل دادن به آینده جزایر خود داشته باشند.