bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۴۳۰۰۰

(تصاویر) شعله‌های ناامیدی؛ هزینه‌های انسانی نفت عراق

(تصاویر) شعله‌های ناامیدی؛ هزینه‌های انسانی نفت عراق

در ۱۰ سال گذشته آب به طور فزاینده‌ای کمیاب شده است و مردم محلی در غرب بصره می‌گویند امسال پس از ساخت ایستگاه آبی برای تامین آب میادین نفتی توسط یک شرکت ایتالیایی، باتلاق‌ها به طور کامل خشک شدند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲

فرارو- آلودگی آب در غرب شهر بصره و در نزدیکی میدان نفتی زبیر تاثیر زیادی بر جوامع محلی دارد. نرخ بالای سرطان و مشکلات تنفسی عادی است، در حالی که مرداب‌ها خشک می‌شوند و ماهی‌ها در رودخانه‌ها می‌میرند.

به گزارش فرارو، نوفل عبدالله خالدی ۳۵ ساله و بستگانش در کنار میدان نفتی زبیر است. او در اینجا بزرگ شد و پسر عمویش و دو همسایه اش را به دلیل سرطان از دست داد. او می‌گوید: نگران است که هشت فرزندش اغلب از مشکلات تنفسی رنج می‌برند، اما آن‌ها جایی ندارند که بتوانند بروند.

رانندگان کامیون، محصولات جانبی نفت را از میدان زبیر به کارخانه‌های جنوب و شرق عراق منتقل می‌کنند و در آنجا بیشتر برای ساخت آسفالت استفاده می‌شود. رانندگان برای هر تن حمل و نقل حدود ۲۰۰۰۰ دینار عراقی (۱۳ پوند) حقوق دریافت می‌کنند و یک کامیون می‌تواند تا ۳۰ تن را در خود جای دهد.

مختوف، ۵۱ ساله، در سال ۲۰۱۶ به سرطان مثانه و دوباره در سال ۲۰۲۲ به سرطان سینه مبتلا شد. دکترش به او گفت که به دلیل آلودگی اطراف محل زندگی او به این بیماری مبتلا شده است.

ماهیگیران هر روز در رودخانه شط العرب ماهی می‌گیرند و ماهی را به قیمت کیلویی ۵۰۰۰ دینار (۳ پوند) می‌فروشند. آن‌ها می‌گویند آلودگی و افزایش شوری در رودخانه چیزی را که می‌توانند صید کنند محدود می‌کند و اغلب ماهی‌های مرده را روی آب شناور می‌بینند.

در کنار شط العرب ماهی فروخته می‌شود. همانطور که فروشنده‌ها توضیح می‌دهند ماهی‌ها همه از این رودخانه نیستند بلکه باید از جای دیگری خریداری شوند. آن‌ها می‌گویند که از سال ۲۰۱۷، ماهی کافی در شط العرب که به شدت آلوده است وجود ندارد.

در ۱۰ سال گذشته آب به طور فزاینده‌ای کمیاب شده است و مردم محلی می‌گویند امسال پس از ساخت ایستگاه آبی برای تامین آب میادین نفتی توسط یک شرکت ایتالیایی، باتلاق‌ها به طور کامل خشک شدند.

خالدی می‌گوید که حیوانات به شدت از آلودگی رنج می‌برند و معتقد است برخی به دلیل آن مرده اند.

دکتر سعدی هادی در مرکز محلی بهداشت و ایمنی کار می‌کند. هادی می‌گوید که کارگران نفت و گاز معمولاً به دلیل عدم استفاده از ماسک یا سایر وسایل حفاظتی، مشکلات تنفسی دارند. در سال ۲۰۲۲، این مرکز ۱۸۰۷۷ کارگر را تحت آزمایش قرار داد، اما نتایج آن به اطلاع عموم نرسید.

دکتر حسام محمود صلاح، انکولوژیست کودکان می‌گوید که طی ۲۰ سال گذشته شاهد افزایش مداوم موارد سرطان در بین کودکان بوده است و تعداد موارد جدید درمان شده در بیمارستان بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ تقریباً دو برابر شده است (از ۲۰۰ به ۳۰۰-۴۰۰). صلاح در مورد ذکر دلایل احتمالی این افزایش محتاط است، اما معتقد است که یک مطالعه اپیدمیولوژیک کامل نیاز است.

مهدی ۵۷ ساله، پدر پنج فرزند است و در باتلاق‌های شمالی بصره ماهیگیری می‌کرد. از روستای خود می‌تواند دود میدان نفتی زبیر را ببیند. او می‌گوید که پس از سال ۲۰۲۱، در نتیجه یک ایستگاه آب جدید که توسط یک شرکت نفت ساخته شد، باتلاق‌ها خشک شدند. در عراق شرکت‌های نفتی برای استخراج نفت به چاه‌ها آب تزریق می‌کنند. آب تا حدودی از کانال‌ها و رودخانه‌ها استخراج می‌شود.

نوری صادق حسن سلمان، ۳۳ ساله، در حالی که منتظر پیوند کلیه است، دیالیز می‌شود، زیرا تشخیص داده شد که او به بیماری مزمن کلیوی دو طرفه مبتلا است. او به مدت سه سال به عنوان کارگر روزمزد در میدان نفتی زبیر برای یک پیمانکار فرعی غول نفتی ایتالیایی ENI کار کرد. وقتی دکتر به او گفت که بیماری او احتمالاً به دلیل آلاینده‌هایی است که در محل کار و محل زندگی‌اش در معرض آن قرار گرفته است، خودش را مقصر دانست. او یک برادر و یک پسر عمو دارد که هنوز در آنجا مشغول به کار هستند.

شط العرب یکی از مهم‌ترین رودخانه‌های عراق و منبع اصلی آب بصره است. آب آن برای مصارف مختلف از جمله شرب استخراج می‌شود. اما سطح شوری و آلودگی با کاهش سطح آب افزایش یافته است.

برچسب ها: نفت عراق آلودگی
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین