تمساح یک حیوان وحشی معروف است که سالانه باعث مرگ ۱۰۰۰ نفر میشود. فقط یک نگاه به دندانهای تمساح گویای این است که چرا این خزنده تا این حد خطرناک است.
در این مطلب با ده مورد از خطرناکترین حیوانات جهان برای انسانها آشنا میشوید. احتمالا فکرش را هم نمیکنید که چه اسمهای غیرمنتظرهای را در این فهرست ممکن است ببینید!
به گزارش فرادید، در فیلمهای هالیوودی، کوسهها و میمونهای وحشی، بزرگترین تهدیدها علیه جان ما نشان داده میشوند، اما مرگبارترین موجودات معمولاً بسیار کوچکتر هستند و طعمهشان را بیشتر از طریق بیماری میکشند تا دندانهای تیز.
به گزارش فرادید؛ اما کدام موجود قاتل شماره یک روی زمین است؟ در این مطلب با ده مورد از خطرناکترین حیوانات جهان از لحاظ تعداد قربانیان انسانیشان آشنا میشوید.
شاید حدس زده باشید پادشاه جنگل (که در جنگل زندگی نمیکند) در لیست خطرناکترین حیوانات جهان باشد. شیر یک شکارچی وحشی است که بعید است بخواهید سر به سرش بگذارید. غرش ۱۱۴ دسیبلی شیر باید به قدر کافی هشداردهنده باشد!
شیر با استفاده از چنگالهای تیزی که زخمهای عمیق ایجاد میکند و با شکستن استخوانها و جمجمهی طعمه، حیوان ترسناکی است. این گربههای بزرگ در گروههای کوچک طعمههای خود را دنبال میکنند و پیش از خیز برداشتن، قربانی بدشانس را احاطه میکنند.
اگر بیش از حد به گلهی آنها نزدیک شوید به خصوص زمان جفتگیری یا حضور تولهها، به سمت شما حمله میکنند. این گربههای بزرگ باشکوه به دو دلیل گرسنگی و محافظت از تولههایشان دست به حمله میزنند.
شاید از حضور اسب آبی در این فهرست به خاطر گیاهخوار بودنش تعجب کنید، اما این حیوان به خاطر مجموعهی چشمگیری از دندانها و طبیعت تهاجمیای که دارد، یکی از خطرناکترین حیوانات این سیاره است.
اسبهای آبی از دندانهای نیش تیز و بلندشان (تا نیم متر) برای مبارزه استفاده میکنند و تنها یک گاز این موجود میتواند بدن انسان را به دو نیم کند. گاز اسب آبی نیرویی برابر ۱۸۰۰ psi دارد، تقریباً سه برابر نیروی شیر!
اسبهای آبی که به شدت قلمرو-طلب هستند، در صورت نزدیک شدن طعمه به زیستگاهشان به سمت او حمله میکنند و در دفاع از خودشان حتی به قایقها حمله و آنها را واژگون میکنند، چون آنها را با شکارچی اشتباه میگیرند. معروف است اسب آبی از سر استیصال همنوع خودش را هم میخورد.
فیلی که هرگز کشتن را فراموش نمیکند! فیل صرفاً به دلیل جثه بزرگش یکی از خطرناکترین حیوانات جهان است و میتواند به روشهای مختلف به انسان حمله کند.
فیلها معمولا طعمهشان را زیر پاهایشان له کرده و میکشند. از آنجا که فیل آفریقایی میتواند تا هشت تن (آسیایی تا پنج و نیم تن) وزن داشته باشد، نیروی عقب رانده شدن یا کوبیده شدن توسط فیل به راحتی برای کشتن کافی است.
فیل میتواند از خرطوم خود برای بلند کردن و پرتاب انسان و کوبیدنش به زمین استفاده کند. همچنین میتواند با عاجهای خود طعمه را بدرد و زخمی کند.
تمساح یک حیوان وحشی معروف است که سالانه باعث مرگ ۱۰۰۰ نفر میشود. فقط یک نگاه به دندانهای تمساح گویای این است که چرا این خزنده تا این حد خطرناک است.
نیروی گاز تمساح نیل تا ۵۰۰۰ psi است، قویتر از تمام حیوانات دنیا. در مقابل، نیروی گاز تمساح آب شور ۳۷۰۰ psi است (مقام دوم قدرتمندترین گاز دنیا) است.
تمساحهای آب شور طعمههایشان را خشونتبار میخورند، اما تمساحهای نیل، از گاز قدرتمندشان برای خرد کردن طعمه قبل از بلعیدن کامل آن استفاده میکنند.
تمساحها تهاجمی و به شدت قلمروطلب هستند و به هر چیزی که وارد قلمروی آنها شود حمله میکنند و اغلب برای شکار در آب کمین میکنند.
این خزنده باستانی و تهاجمی با دم خود نیش میزند و به طعمه خود سم تزریق میکند. از میان بیش از ۲۶۰۰ گونه از عنکبوتیان، تنها حدود ۲۵ گونه دارای سم قوی برای کشتن انسان هستند.
یکی از خطرناکترین آنها Deathstalker است. این موجودات کشنده زرد رنگ را میتوان در مناطق خشک و بیابانهای شمال آفریقا و خاورمیانه یافت.
زهری که این حیوان مرگبار با خود حمل میکند، برای کشتن پیرها و کودکان و مبتلایان به مشکلات پزشکی بلندمدت از جمله بیماری قلبی کافی است. انسان بالغ سالم هم ممکن است با نیش عقرب کشته شود، هرچند که احتمالش ضعیف است.
حشرات قاتل عامل اصلی شیوع بیماری مرگبار شاگاس هستند. این حشرات شکارچی که خون میمکند به همین دلیل در آمریکای مرکزی و جنوبی یک تهدید واقعی هستند.
بیماری شاگاس بالقوه کشنده است و از طریق نیش حشره قاتل یا مصرف غذا یا نوشیدنی سرد آلوده به این حشره یا مدفوعش که حامل تک یاخته Trypanosoma cruzi (T. cruzi) است منتقل میشود. بیماری وحشتناکی که به گفته سازمان بهداشت پان آمریکا (PAHO) به قلب، سیستم گوارشی و سیستم عصبی حمله میکند. بدتر از آن، این بیماری میتواند در دوران بارداری از طریق جفت از مادر به نوزاد منتقل شود.
وقتی صحبت از هاری میشود، بهترین دوست انسان میتواند بدترین دشمن او شود. سگها دوست دارند از صاحب خود در برابر مزاحمان احتمالی محافظت کنند و این کار را با گاز گرفتن انجام میدهند. مرگ و میر ناشی از حمله سگها غیرمعمول است، اما مرگ انسان در اثر هاری منتقلشده توسط گاز سگ شناختهشده است و عمدتاً در مناطق فقیرتر جهان از جمله آفریقا و آسیا اتفاق میافتد.
به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO): «سگها منبع اصلی مرگ و میر ناشی از هاری انسان هستند و ۹۹ درصد کل انتقال هاری به انسان را شامل میشود.» این بیماری به وسیله بزاق از طریق گازگرفتگی، خراش و تماس مستقیم با نواحی آلوده روی بدن سگ منتقل میشود.
چرا مار؟ ایندیانا جونز دلیل خوبی برای ترس شدید از این خزندگان سمی دارد. مارهای خطرناک را میتوان در سراسر جهان یافت. مارها میتوانند انسانها را به روشهای مختلف و وحشیانه بکشند. برای مثال، مامبای سیاه تنها با دو قطره سم نیش خود میتواند انسان را بکشد در حالی که مار پیتون میتواند یک انسان بزرگسال را به طور کامل ببلعد.
مارهای پیتون با پیچاندن بدن درازشان در اطراف طعمه و منقبض کردن، خفه کردن و شکستن استخوانهای طعمه حمله میکنند. سپس از آروارههای کشیدهشان برای بلعیدن کامل طعمه استفاده میکنند. مارها به اندازهای بزرگ میشوند که بتوانند یک انسان کامل را ببلعند (مار پیتون تا ۱۰ متر رشد میکند).
طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، شایعترین مرگ و میر انسان ازحمله مارها ناشی از نیش سمی آنهاست و چنانچه طعمه خوششانس باشد باید با قطع عضو و «سایر ناتوانیهای دائمی» دست و پنجه نرم کند.
بله وقتی صحبت از مرگ انسانها میشود، «انسان» از نظر فنی دومین جانور خطرناک روی کره زمین است که موجب مرگ همنوعانش میشود. بر اساس دادههای وبسایت (Our World in Data): «در سطح جهان، ۰.۷ درصد مرگ و میرهای سال ۲۰۱۹ در نتیجه قتل بوده است». در آمریکای لاتین، نرخ قتل بالاتر از سایر نقاط جهان است و قتل بیش از ۷ درصد مرگ و میرهای السالوادور را تشکیل میدهد.
انسانها در کشتن همنوع خودشان تنها نیستند. در سراسر قلمرو حیوانات این اتفاق میافتد.
پشهها کشندهترین حیوان جهان هستند که سالانه ۷۲۵۰۰۰ انسان را از طریق انتقال بیماریهایی مانند مالاریا میکشند. فقط پشههای ماده نیش میزنند و همین موضوع آنها را خطرناکترین میکند.
این حشره کوچک از طریق ظرفیت بالای خود برای کشتن، در فرصتهای متعدد مسیر تاریخ بشر را هدایت کرده است؛ از جمله در استقلال آمریکا و ظهور و سقوط امپراطوری رم.
عفونت مالاریا به ویژه در آفریقا وضع اسفباری دارد، طوری که ۹۵ درصد موارد ابتلا به این بیماری در جهان متعلق به این قاره است.