bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۴۴۳۷۲

ابرتخفیف ساختمانی برای پرکردن جیب شهرداری

ابرتخفیف ساختمانی برای پرکردن جیب شهرداری

معاون پیشین محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران گفت:‌ چوب حراج زدن به منابع مالی شهر و پر کردن خزانه با تخفیف 40 درصدی یکی از دستاوردهای غیر قابل انکارمدیریت شهری دوره ششم است.

تاریخ انتشار: ۲۰:۲۴ - ۰۴ تير ۱۴۰۲

معاون پیشین محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران گفت:‌ چوب حراج زدن به منابع مالی شهر و پر کردن خزانه با تخفیف 40 درصدی یکی از دستاوردهای غیر قابل انکارمدیریت شهری دوره ششم است.

به گزارش اکوایران، سرانجام بعد از چهار ماه حساب دخل و خرج شهرداری تهران در دوازده ماهه سال 1401 در دستور کار شورای ششم قرار گرفت تا مردم تهران بدانند چرخ مالیه بلدیه پایتخت در این ماه و سالی که گذشت چطور و به چه قیمتی چرخیده است.

شاید اگر قانونگذاران سال 1334 می دانستند تنها روزنه دسترسی مردم شهر به اطلاعات خزانه شهرداری تکلیف قانونی است که آنها درماده 79 قانون شهرداری ها تصویب می کنند، تکالیف شهرداری در گزارشگری مالی به شهروندان را بدون هیاهوی شفافیت و... پر و پیمان تر می بستند تا امروز و هفتاد سال پس از تصویب آن قانون حساب و کتاب شهرداری پیش چشم مردم شهر عیان تر می بود.

بهروز شیخ رودی، معاون پیشین محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران درباره گزارش درآمد و هزینه اسفند ماه سال 1401 شهرداری تهران به اکو ایران گفت: تخفیف تا 40 درصدی که برای اولین بار در تاریخ بلدیه تهران به تصویب شورای ششم رسید به کمک زاکانی آمد و بر خلاف وعده هایی که زاکانی در ایام رقابت های انتخاباتی درباره غیرت و تدبیر و همت داده بود، ما شاهد هستیم که با دوپینگ تخفیف بی سابقه توانستند بودجه را محقق کنند. البته مدیران شهری دوره ششم وقتی از تحقق بودجه سال 1401 حرف می زنند می گویند تحقق بودجه خوب و بی سابقه ای داشتند، اما نمی دانم چرا واقعیت را کامل نمی گویند که با تخفیف بی سابقه توانستند این تحقق بودجه را رقم بزنند. به هر حال تحقق منابع مالی با تخفیف خیلی ربطی به غیرت و مدیریت آقایان نداشته و ندارد و هر کسی می توانست با این تخفیف این بودجه را محقق کند. به هر حال چوب حراج زدن به منابع مالی شهر و پر کردن خزانه با تخفیف 40 درصدی یکی از دستاوردهای غیر قابل انکارمدیریت شهری دوره ششم است که با سیاستگذاری چمران و اجرای زاکانی دستاوردش تامین مالی 69 هزار میلیارد تومانی خزانه شهرداری تهران در سال 1401 است.

این کارشناس مالیه و اقتصاد شهری در ادامه با اشاره به تصویب تخفیف 40 درصدی شورای ششم به پرداخت های نقدی و نقش آن در تامین مالی شهرداری گفت: شاید عده ای بخواهند با بازی با کلمات نقش تخفیف تا 40 درصدی شورای ششم در پرکردن خزانه شهرداری را انکار کنند،اما اعداد واقعیت ها را نشان می دهد.بر اساس گزارش درآمد و هزینه مهرماه 1401 تا پایان مهرماه ما تنها شاهد تحقق 22 هزار و 578 میلیارد تومان از بودجه مصوب 50 هزار و 370 میلیارد تومانی شهرداری تهران بودیم و اگر تخفیف تا 40 درصد به تصویب شورای ششم نمی رسید امروز رقم منابع محقق شده بودجه کمتر و یا در حول و حوش سقف منابع بودجه بود. اما تخفیف بی سابقه 40 درصدی به کمک شهرداری آمد و زمینه ای را فراهم کرد که ما شاهد آن باشیم در فاصله اول آبان ماه تا 29 اسفندماه یعنی در مدت 5 ماه رقمی بالغ بر 46 هزار و 505 میلیارد تومان منابع کسب شود.این اگر اثر تخفیف نیست پس اثر چیست؟اگر غیرت مدیران شهری در پنج ماه توانسته رقمی بالغ بر 46 هزار میلیارد تومان کسب کند چرا این غیرت و مدیریت در هفت ماه اول سال فقط توانسته بود 22 هزار میلیارد تومان کسب کند؟! انکار اثر تخفیف بی سابقه مصوب شورای ششم و اثر آن بر تامین مالی شهرداری در سال 1401 تلاش خنده داری بیش نیست.به هر حال آقایان همانطور که افتخار تامین منابع مالی و شکستن رکورد تحقق بودجه را در بوق و کرنا می کنند خوب است بپذیرند که آنچه توانسته اند اثر تخفیف بوده است و بس! البته تخفیفی که نه ربطی به غیرت و مدیریت ندارد و هیچ کس در هیچ دوره ای پیش از این تن به تصویب و اجرای آن نداده بود، تخفیفی که افتخار تصویبش جزئی از دستاوردهای دوره ریاست چمران بر شورا و مدیریت زاکانی در شهرداری است.

شیخ رودی در ادامه با اشاره به این مساله که مدیریت شهری دوره ششم با هدف کمک به رونق ساخت و ساز مسکن این تخفیف را وضع کرد گفت: خزانه دار شورای ششم در هنگام قرائت گزارش درآمد و هزینه آذر ماه سال 1401 گفته بود که این تخفیف به جیب چهار درصدی ها رفته است،این اعتراف خزانه دار شورای ششم در صحن علنی شورا نشان دهنده خطای نخست شورای ششم در سیاستگذاری و وضع این تخفیف است، از سوی دیگر شهردار تهران بارها با ادعای ارزان کردن تهران به منظور رونق ساخت و ساز سعی در توجیح این تخفیف داشته است، توجیحی که اگر به اعداد و ارقام گزارش درآمد و هزینه دوازده ماهه سال 1401 نگاه کنیم پی می بریم که ادعایی بیش نبوده است. اگر سیاستگذاری مدیریت شهری دوره ششم در وضع و تصویب این تخفیف واقعا ارزان کردن ساخت و ساز مسکونی در تهران بود علی القائده ما می بایست در منابع حاصل از عوارض بر پروانه های ساختمانی مسکونی (زیربنا)شاهد مازاد عملکرد شهرداری می بودیم. اما وقتی به منابع محقق شده از محل عوارض بر پروانه های ساختمانی مسکونی (زیربنا) نگاه می کنیم می بینم در دوازده ماهه سال 1401 از این محل تنها یک هزار و 7 میلیارد تومان منابع محقق شده است در حالیکه عدد مصوب و تکلیف شورا در بودجه رقمی بالغ بر یک هزار و 51 میلیارد تومان بوده است و تخفیف 40 درصدی به اسم ارزان کردن ساخت و سازمسکونی در شهر تهران منجر به تحقق 100 درصدی منابع حاصل از عوارض صدور پروانه مسکونی پیش بینی شده در بودجه نشده و شورای ششم در این بعد سیاستگذاری نیز ناکام مانده است.

معاون محاسبات و پایش عملکرد شورای پنجم در ادامه با تشریح اثر این تخفیف بر رونق گرفتن صدور پروانه های ساختمانی غیر مسکونی به اکو ایران گفت: دومین خطای سیاستگذاری شورای ششم در وضع این تخفیف هنگامی آشکار می شود که می بینیم این تخفیف باعث رونق بخشیدن به صدور پروانه های ساختمانی غیر مسکونی شده است، برابر اطلاعات گزارش درآمد و هزینه دوازده ماهه سال 1401 شهرداری تهران توانسته است از محل عوارض بر پروانه های ساختمانی غیر مسکونی (پذیره) رقمی بالغ بر 2 هزار و 390 میلیارد تومان منابع کسب کند، این در حالی رخ داده که رقم مصوب شورا برای کسب در آمد از این محل در بودجه سال 1401 برابر با یک هزار و 252 میلیارد تومان بوده است و وضع این تخفیف سبب شده است تا شهرداری از محل عوارض پروانه ساختمان های غیر مسکونی مازاد درآمدی بالغ بر یک هزار و 138 میلیارد تومانی داشته باشد. وقتی این مازاد درآمد از محل عوارض پروانه های غیر مسکونی را با عدم تحقق کامل منابع پیش بینی شده برای پروانه های مسکونی مقایسه می کنیم پی می بریم که این تخفیف بر خلاف ادعای ارزان کردن تهران و رونق بخشیدن به ساخت و ساز های مسکونی منجر به رونق ساخت و سازهای غیر مسکونی و عمدتا تجاری شده است.

شیخ رودی در ادامه با سهم 22 درصدی عوارض مازاد تراکم در تامین مالی خزانه شهرداری به اکو ایران گفت:بر اساس بودجه مصوب 1401 شهرداری تهران از محل عوارض مازاد بر تراکم می بایست رقمی بالغ بر هشت هزار و 405 میلیارد تومان منابع کسب می کرد، اما بر اساس گزارش درآمد درآمد و هزینه دوازده ماهه ما شاهد آن هستیم که از محل عوارض مازاد بر تراکم یعنی همان فروش تراکم رقمی بالغ بر 15 هزار و 159 میلیارد تومان منابع کسب شده است، این تراکم فروشی 15 هزار میلیاردی که از اثرات تخفیف تا 40 درصدی است سبب شده تا سهم تراکم در تامین مالی خزانه شهرداری تهران در سال 1401 به 22 درصد برسد.در حالیکه اعداد و ارقام گزارش درآمد و هزینه شهرداری تهران از تامین مالی 15 هزار و 159 میلیارد تومانی برپایه تراکم خبر می دهند، زاکانی می آید و ادعا می کند یک سانت تراکم فروشی ندارد!خوب است آقای شهردار توضیح بدهند این 15 هزار میلیارد تومان اگر از تراکم فروشی به جیب شهرداری نرفته بابت چه چیزی از مودیان شهرداری دریافت شده است!

این کارشناس مالیه و اقتصاد شهری در ادامه با اشاره به نقش تخفیف تا 40 درصدی در ارزان فروشی تراکم گفت: فارغ از انکار تراکم فروشی در مدیریت شهری دوره ششم و حتی بازی با کلمات برای تغییر مفهوم شهر فروشی ما در سال 1401 و در دوره زمانی اعمال تخفیف تا 40 درصد در کنار تراکم فروشی با موضوع ارزان فروشی و اعمال تخفیف در عوارض مازاد تراکم یا به نوعی ارزان فروشی در تراکم مواجه هستیم، موضوعی که وقتی دو گزارش درآمد و هزینه مهر ماه و اسفند ماه 1401 را با هم مقایسه کنیم ابعاد آن روشن می شود.تا پایان مهر ماه 1401 یعنی در هفت ماه نخست سال که تخفیف تا 40 درصد وجود نداشت شهرداری تنها توانسته بود 3 هزار و 878 میلیارد تومان از محل عوارض مازاد بر تراکم درآمد کسب کند. اما با انتشار گزارش درآمد و هزینه اسفند ماه 1401 مشخص شد شهرداری در خلال آبان تا پایان اسفند ماه 1401 با اعمال تخفیف تا 40 درصد توانسته است از محل عوارض مازاد بر تراکم رقمی بالغ بر 11 هزار و 280 میلیارد تومان درآمد کسب کند. مقایسه منابع حاصل از عوارض مازاد تراکم در هفت ماه نخست سال و پنج ماه مربوط به دوره اعمال تخفیف تا 40 درصد نشانگر رونق یافتن عرضه مازاد تراکم در عین ارزان فروشی است. البته احتمالا مدیران شهری دوره ششم ادعا خواهند کرد که تراکم نفروخته اند و اگر ارزان فروخته اند هدفشان ارزان کردن زندگی در تهران بوده است، ادعاهایی که معیار سنجش آنها با واقعیت های سطح شهر را می توان در گزارش ماهانه قیمت مسکن منتشر شده توسط بانک مرکزی و مرکز آمار ایران جستجو کرد و پی برد که چه کسی راست نمی گوید!

bato-adv
bato-adv