bato-adv
bato-adv

چرا ایرانی‌ها عاشق تتر می‌شوند

چرا ایرانی‌ها عاشق تتر می‌شوند

استیبل‌کوین‌ها برای جلوگیری از سقوط سرمایه معامله‌گران بازار ارز دیجیتال طراحی شدند، ولی از شروع ریزش بزرگ بیت‌کوین تا الان، تریدر‌های ایرانی از تتر و بقیه استیبل‌کوین‌ها به‌سود ۷۰ درصدی رسیدند

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۰۷ تير ۱۴۰۲

فرارو- بازدهی بیت‌کوین برای ایرانی‌ها از آبان ۱۴۰۰ تا الان منفی ۲۳ درصد است اما در همین مدت آن‌هایی که در کیف پولشان تتر داشتند، ۷۰ درصد سود نصیبشان شده. ماجرا ذاتا ناراحت‌کننده است و به جهش قیمت دلار در بازار آزاد خودمان ارتباط دارد. در این مدت بیت‌کوین از قله تاریخی ۶۸ هزار دلار پایین آمده و فعلا به جایگاه ۳۰ هزار دلار رسیده است ولی تتر به‌ذات خودش وفادار مانده و ارزش یک دلاری را حفظ کرده است. به‌خاطر همین در این ۱۹ ماه تتر به‌عنوان یک استیبل‌کوین در کیف پول ایرانی‌ها بازدهی ۷۰ درصدی داشته است.

استیبل‌کوین‌ها با هدف مقابله با نوسانات بازار ارز دیجیتال طراحی شدند. یعنی هروقت در بازار حرف از ریزش قیمت می‌شود، امکان تبدیل بیت‌کوین، اتریوم، دوج‌کوین و ... به استیبل‌کوین‌ها حداقل می‌تواند از افت سرمایه معامله‌گران جلو‌گیری کند. در ایران اما داستان استیبل‌کوین‌ها جنس دیگری دارد. تتر، USDC، دای و دلاربایننس چهارتا از مهمترین استیبل‌کوین‌های دنیا هستند که از نظر تسلط به بازار توانستند خودشان را به جمع ۲۰ ارز دیجیتال برتر برسانند.

شماره یک| تتر

تتر مهمترین استیبل‌کوین است. از نظر تسلط به بازار بعد از بیت‌کوین و اتریوم در جایگاه سوم قرار دارد و درحال حاضر چیزی نزدیک هفت درصد از سهم بازار را مال خود کرده است. کل حجم بازار ارز دیجیتال حدود ۱.۲ تریلیون دلارتخمین زده می‌شود که از این رقم، ۸۳ میلیارد دلار تبدیل به تتر شده است.

تتر در کارنامه‌اش هم سابقه قیمت نیم دلاری را دارد هم رکورد ۱.۲ دلاری؛ البته هر دو عدد در همان روز‌های ابتدایی تولید تتر یعنی اسفند ۹۳ به‌ثبت رسیدند و از آن موقع قیمت تتر همیشه نزدیک به یک دلار بوده است. در صرافی‌های ایرانی بازار ارز دیجیتال تا الان بیشترین قیمتی که برای تتر به‌ثبت رسید کمی بیش از ۵۸ هزار تومان بوده و این رقم بابت هر واحد تتر در روز هشتم اسفند پارسال ردوبدل شده است.

شماره دو| USD Coin

USD Coin توانسته خودش را در جمع پنج رمزارز برتر دنیا نگه دارد و سهم آن از کل ارزش بازار ۲.۳ درصد محاسبه می‌شود. البته همین اسفند پارسال بود که USD Coin سقوط تا محدوده ۰.۸۸ دلاری را تجربه کرد. ماجرا به ورشستگی بانک سیلیکون‌ولی یعنی جایی که محل ذخیره ۳.۳ میلیارد دلار از پشتوانه USD Coin محسوب می‌شد، ارتباط داشت. نهایتا با ورود فدرال رزرو – چیزی شبیه بانک مرکزی- ارزش این استیبل‌کوین در کمتر از یک هفته به یک دلار برگشت.

USD Coin برای ایرانی‌ها نهایتا ۵۷ هزار و ۹۵۰ تومان ارزش داشته و به‌خاطر اینکه از مهر ۹۷ به‌وجود آمده، کمترین قیمتش برای ترید‌ر‌های ایرانی روز ۲۰ آذر ۹۷ حدود ۹ هزار و ۹۲۰ تومان بوده است. ظرف ۲۴ ساعت قبلی در کل دنیا حجم تراکنش‌های USD Coin دو میلیارد و ۸۸۷ میلیون میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بوده است و از این نظر توانسته هفت درصد از حجم معاملات را به‌خودش اختصاص دهد. بعد از تتر و USD Coin، دای را باید سومین استیبل‌کوین برتر بازار معرفی کنیم.

شماره سه| دای

دای کمتر از پنج سال پیش منتشر شد، اما درحال حاضر شانزدهمین ارز دیجیتال مهم دنیاست و از نظر تسلط به بازار نسبت به شیبا، استلار و لونا که برای تریدر‌های ایرانی شهرت و اهمیت زیادی دارند، وضعش بهتر است. حدود چهاردهم درصد از کل حجم پول فعلی که در بازار ارز دیجیتال وجود دارد، به دای تبدیل شده و نزدیک ۱۱۱ میلیون دلار در شبانه‌روز قبلی به‌خاطر دای خریدوفروش داشتیم.

قیمت دای مثل خیلی از استیبل‌کوین‌ها از بدو انتشار تا الان دستخوش تغییر شده و مثلا نیمه خرداد ۱۴۰۰ تا محدوده شگفت‌انگیز ۳۷ دلار بالا رفته است. آن زمان قیمت دای برای تریدر‌های ایرانی در عرض یک هفته از حدود ۲۴ هزار تومان به ۹۲۲ هزار تومان رسید و بعد از آن دوباره قیمت دای به یک دلار برگشت.

شماره چهار| دلار‌بایننس

دلاربایننس یا BUSD چهارمین استیبل‌کوین مهم است. توسط صرافی بایننس در سال 2019 عرضه شد و الان به‌خاطر اینکه حجم کل معاملات آن به حدود چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسیده، تسلطش به بازار معادل سه‌دهم درصد محاسبه می‌شود. از طرفی میزان تراکنش‌های ۲۴ ساعت قبلی دلاربایننس ۲.۱ میلیارد دلار بوده است. سروکله دلاربایننس تقریبا از شهریور ۹۸ پیدا شد و در این مدت قیمتش نهایتا ۱.۰۷ دلار و حداقل ۰.۹۷ دلار بوده است.

دلاربایننس البته در روز‌های گذشته و تحت‌تاثیر سخت‌گیری‌های کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به صرافی بایننس، بخشی از تسلط و محبوبیتش را در  بازار را از دست داده است.  یک ماه پیش درگیری‌های کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا با صرافی بایننس کلید خورد و همان موقع روند برداشت پول از حساب مشتریان صرافی بایننس متوقف شد. ‌

برچسب ها: قیمت تتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۷
تتر یعنی چه اول بار است چنین‌کلمه‌ای میشنوم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۷
در مورد تتر گفته میشه پشتوانه شفافی نداره و ولی تولید کننده تتر تقریبا هر روز آمار پشتوانه را به نمایش می‌گذارد
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین