تهیه یک غذای سالم و رضایتبخش بدون اینکه دورریختگی داشته باشد همیشه سخت نیست.
شما میتوانید با چند ایده ساده، غذایی فوقالعاده برای قرارهای دونفره خود تهیه کنید و در عین حال، از مواد غذایی سالم در این غذاها استفاده کنید.
در ادامه با ما همراه باشید تا با چند ایده عالی برای شامل سالم مناسب دو نفر آشنا شوید.
این غذای بسیار خوشمزه و سالم به مواد غذایی کمی نیاز دارد. پیش از اینکه مواد لازم برای تهیه آن را معرفی کنیم، بهتر است بدانید که میتوانید هر نوع عدس قرمز، سیاه، سبز، ریز یا درشتی را برای آماده کردن این غذا تهیه کنید. عدس ایرانی را میتوانید از طریق خرید اینترنتی عدس کیلویی یا فله با قیمت مناسب تهیه کنید. با این حال، به یاد داشته باشید قبل از خرید، قیمت امروز عدس را بررسی کرده باشید.
مواد لازم برای تهیه سالاد کدو حلوایی و عدس عبارتاند از:
۳۵۰ گرم کدو حلوایی خردشده
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۷۵ گرم خیار به همراه کمی ماست و نعنا
۲۵۰ گرم عدس
کمی شوید
فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کدوها را در ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید، آن را مزهدار کنید و آن را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که کدوها طلایی شوند تفت دهید. ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب به ماست و خیار و نعنا اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا یکدست شوند. عدسها را در یک بشقاب بریزید، باقیمانده کدو حلوایی را با آن ترکیب کنید و سپس، به آن ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون و باقیمانده ماست و خیار و نعنا اضافه کنید. سپس، شوید را بر روی سالاد بریزید و غذا را سرو کنید.
کافی است این غذای فوقالعاده را یک بار امتحان کنید تا همیشه عاشق آن شوید. برای تهیه تابه مرغ و پنیر بز به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
۶۰۰ گرم سینه مرغ بدون پوست و بدون استخوان که به قطعات کوچک تقسیم شده است
یکچهارم قاشق چایخوری نمک
یکهشتم قاشق چایخوری فلفل
۲ قاشق چایخوری روغن زیتون
۱ فنجان مارچوبه تازه خردشده
۱ حبه سیر خردشده
۳ عدد گوجهفرنگی خردشده
۳ قاشق غذاخوری شیر کمچرب
۲ قاشق غذاخوری پنیر بز تازه گیاهی خردشده
برنج یا پاستای پختهشده داغ
پنیر بز اضافی (اختیاری)
تهیه این غذا بسیار آسان و سریع است و کلا ۲۰ دقیقه طول میکشد. در ابتدا مرغ را با نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس، در یک تابه بزرگ، روغن را بر روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. مرغ را در تابه به مدت ۴ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا دیگر صورتی نباشد. آن را از تابه خارج کنید، اما تابه را گرم نگه دارید. مارچوبه را در ماهیتابه بریزید و آن را یک دقیقه در ماهیتابه تفت دهید.
سپس، سیر را به آن اضافه کنید و آن را ۳۰ ثانیه تفت دهید. پس از آن، گوجهفرنگی، شیر و ۲ قاشق غذاخوری پنیر بز را ترکیب کنید و آنها را به مدت دو تا سه دقیقه در تابه نگه دارید تا پنیر شروع به ذوب شدن کند. سپس، مرغ را با این ترکیب، مخلوط کنید و آن را با برنج سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید به آن کمی دیگر پنیر اضافه کنید.
این غذای سالم بسیار ساده است و تنها در عرض ۱۵ دقیقه آماده میشود. علاوه بر این، از آنجایی که غذای بسیار زیبا و خوشرنگی است، میتواند برای موقعیتهای خاص بسیار مناسب باشد. برای تهیه آن به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
۴ قاشق چایخوری روغن زیتون
۱ قاشق غذاخوری آب
۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
۱ تا ۱ و نیم قاشق چایخوری آب لیمو
۱ قاشق چایخوری عسل
۱ حبه سیر خردشده
یکچهارم قاشق چایخوری نمک
کمی فلفل کاین
۲ فنجان کلم بروکلی تازه
۲ قاشق غذاخوری فلفل قرمز شیرین خردشده
در یک شیشه، ۸ ماده اول را بریزید، در شیشه را محکم ببندید و آنها را خوب ترکیب کنید. در ظرفی کوچک بروکلی و فلفل قرمز را با هم ترکیب کنید. سپس، سس را اضافه کنید و روی ترکیب بروکلی و فلفل قرمز بریزید. سپس، روی ظرف را بپوشانید و آن را حداقل ۱ ساعت در یخچال بگذارید. پس از آن میتوانید این سالاد خوشمزه و سالم را سرو کنید.
این غذا که غذایی بسیار محبوب در میان ایرانیان است بسیار خوشمزه و خوشطعم است و میتواند برای یک شام دونفره ایده فوقالعادهای باشد. مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ عبارتاند از:
دو تکه ران یا سینه مرغ
۱ عدد پیاز متوسط که بهصورت نگینی خرد شده است
دو تا سه تکه ساقه کرفس
یک عدد هویج متوسط
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه
نمک و زردچوبه و فلفل
۱ قاشق آبلیمو
روغن
زعفران دمکرده
برنج پختهشده
ترکیب زرشک، شکر، کره
برای تهیه این غذا در ابتدا لازم است نمک و زردچوبه و فلفل را با مرغها ترکیب کنید و سپس، آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا طعم بگیرد. پس از آن، مرغها را در مقداری روغن کاملا سرخ کنید که دو طرف آنها برشته شود و سپس، مرغها را کنار بگذارید. پیاز را در همان روغن بریزید و آن را کمی تفت دهید و سپس، هویج و کرفس را به آن اضافه کنید. سپس، میتوانید رب گوجه را به غذا اضافه کنید و کامل تفت دهید. اکنون وقت آن است که دو لیوان آب به سبزیجات اضافه کنید و مرغ سرخشده را در آن بریزید.
سپس، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مرغ به مدت یک تا دو ساعت بهآرامی بپزد. در دقایق آخر پخت، مقداری زعفران دمکرده و آبلیمو را به مرغ اضافه کنید. زرشکی که از یک ساعت قبل خیس کردهاید با مقداری کره و شکر در حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید. سپس، آن را با کمی زعفران ترکیب کنید و به برنج اضافه کنید و سپس، با مرغها سرو کنید. بهتر است برای غذا زرشک تازه پفکی اعلا تهیه کنید که امکان آن از طریق خرید اینترنتی زرشک با قیمت مناسب مقدور است.
منبع: برنا