گیلاس زیاد بخورید چراکه فواید بسیاری دارد.
گیلاس از دسته میوههای پرطرفدار است که برخی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است. این میوه افزون بر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد. هر درخت گیلاس در یک فصل حدود ۷۰۰۰ گیلاس تولید میکند. رنگ گیلاس از زرد تا سیاه متغیر است، اما معروفترین نوع گیلاس به رنگ قرمز است. همچنین شکل آن از کروی تا قلبی شکل تغییر میکند. از گیلاس میتوان در تهیه تارت، پای گیلاس، آب میوه و… استفاده کرد. این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامین است و همچنین به کالری سوزی کمک میکند و میتواند جایگزین غذاهای پرکالری شود و کالری مصرفی روزانه را کاهش دهد.
ویتامین ث که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل میکند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آنها حاوی چربی های، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند.
گیلاس سرشار از آنتی سیانین است که به سلامت بدن کمک میکند. آنتی اکسیدان موجود در آن از اکسایش ناشی از اکسیژن موجود در بدن و خطرات ناشی از رادیکالها جلوگیری میکند. بدن ما روزانه به حداقل ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سلول دهانی نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خون را تامین کند.
گیلاس ۱۰ برابر تمشک و توت فرنگی ملاتونین دارد که بی خوابی را درمان میکند و کارایی مفصلها را بهبود میبخشد. همچنین درمان خوبی برای جت لگ (خستگی ناشی از پرواز) است.
نقرس زمانی اتفاق میافتد که غلظت اسید اوره در بدن وجود دارد. تشکیل کریستالهای اسید اوریک در مفاصل منجر به ورم و التهاب میشود. به جلوگیری از این بیماری کمک میکند و با کمک به تنظیم فرآیندهای متابولیک میزان اسید اوره را در خون کنترل میکنند.
مصرف گیلاس سبب سلامت قلب و عروق میشود و چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کاهش میدهد. مواد مغذی موجود در گیلاس مثل ویتامین ها، آنتی اکسیدانهای فلاونوئید و کاروتنوئید و مواد معدنی فسفر، برای قلب و عروق بسیار مفید هستند. این مواد سبب تنظیم ضربان قلب و تقویت قلب میشود و از سفت شدن رگهای خونی پیشگیری میکند.
فواید خوردن گیلاس، مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه مبتلا هستند، مفید است، زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لولههای هاضمه کار میکند و سنگها را از بین میبرد. این میوه به دفع سموم از بدن کمک میکند.
برای دفع سنگهای مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار جوشاندهی دم گیلاس مفید است. گیلاس حاوی پوتاس فراوانی است که این ماده بر افزایش ادرار تاثیر فراوان دارد. افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه بهتر است ۹ گرم مغز هسته گیلاس با ۱ گرم رازیانه در یک لیتر آب بجوشانند و هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.
گیلاسها شیرین شامل ویتامین سی، آنتو سیانین و کاراتنوئید هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان کمک میکنند. گیلاسها شیرین منبع خوبی ازسیانیدین هستند، که در درجه اول مسئول این پیش گیری از سرطان است. آنتو سیانین به دستگیری چرخه سلولی و آپوپتوز کمک میکند. تمایز سلولها را ترویج میدهد و خطرات سلولهای سالم را کاهش میدهد که به سلولهای سرطانی تبدیل میشوند.
مصرف گیلاس به خاطر حضور ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر برای مغز خوب است. در نتیجه به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک میکند و همچنین حافظه را بهبود میبخشد.
به تنظیم فشار خون و ضربان قلب کمک میکند و خطرات توسعه بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد این به خاطر حضور پتاسیم رگ گشا است همچنین حاوی فیتواسترول هستند که سطح کلسترول بد را کاهش میدهد.
فواید خوردن گیلاس، گیلاس عمدتا شامل آب هستند و کالری خیلی پایینی دارند. مقدار فیبر موجود در این میوه به حفظ شما به مدت طولانی کمک میکند در حالی که ویتامینهای ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب ۶ میتوانند متابولیسم و تبدیل مواد مغذی به انرژی را تسهیل کنند؛ بنابراین گیلاسها به شما کمک میکنند وزن کم کنید.
در پاسخ به سوال شما در مورد کاهش وزن با گیلاس باید بگوییم که میتوانید مقداری گیلاس را موقع ناهار یا بعد از ظهر بخورید یا آب گیلاس را با مقداری آب و یخ ترکیب کرده و بنوشید. گیلاس به همراه ماست بدون چربی، خامه سبک و دارچین هم ترکیب خوبی است. گیلاس نرسیده برخلاف دیگر سبزیجات و میوههای کال طعم خوبی دارد. گیلاس خاصیت قلیایی دارد و به تعادل PH بدن کمک میکند.
گیلاس حاوی ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است که برای مغز بسیار مفید است. همچنین آب موجود در آن به خروج مواد سمی از بدن کمک میکند.
این میوه علاوه بر خون سازی انرژی مورد نیاز بدن را نیز تامین میکند و سدیم موجود در آن انعطاف از دست رفته را باز میگرداند.
مشخص شده است که ترکیب گیلاس در رژیم غذایی میتواند به فرد کمک کند تا با نشانههای بیماری آلزایمر مقابله کند. بسیاری از پزشکان گیلاسها را به افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند توصیه کرده اند این به خاطر حضور مقادیر خوب آنتی اکسیدان است.
گیلاس درد عضلانی را کاهش میدهد و برای افرادی که تمرینات ورزشی سخت انجام میدهند، بسیار مفید است.
این میوه به دلیل اینکه حاوی آنتی سیانین و بیوفلاونوئید است، به درمان میگرن کمک میکند.
آنتی اکسیدانها و ویتامین C موجود در گیلاس سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا، تب، سرفه و عفونتهای باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری میکند.
فیبر موجود در گیلاس هضم غذا را بهبود میبخشد و معده درد را درمان کرده وبه سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
آنتی اکسیدانهای موجود در گیلاس باعث بهبود بینایی شده و چشمها را در برابر دژنراسیون ماکولا، التهاب و خشکی چشم و عفونتهای چشم محافظت میکند. آنتی اکسیدان موجود در گیلاس سبب محافظت از چشمها در برابر صدمات ناشی از رادیکالهای آزاد و پیری مانند ازدست دادن بینایی، تباهی لکهی زرد در چشم و خشکی چشم میشود. این آنتی اکسیدانها سبب تسکین خستگی و کاهش تورم چشم میشوند و فشار داخلی چشم را در وضعیت مناسب قرار میدهند.
گیلاس علاوه بر ویتامین آ و ب دارای ویتامینهای ث و ایی نیز هست و دوز بالای مولتی ویتامین آن موجب میشود پوستی سالم و درخشان داشته باشید.
ویتامین A فراوانی در گیلاس و آب گیلاس وجود دارد که برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است. این میوه دارای خواص ضد باکتری بوده و با حذف سموم از خون جوش صورت را درمان میکند.
یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و نصف یک لیمو ترش را با دو قاشق غذاخوری گیلاس پخته و له شده ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند و سپس صورت تان را بشویید. توجه کنید پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت مقداری کمی از آن بر روی پوست دست به مدت ۲۰ دقیقه بمالید و اگر حساسیت نداشتید این ماسک را برای صورت استفاده کنید.
برای از بین بردن سلولهای مرده و پاک سازی پوست صورت از گیلاس استفاده کنید و اینگونه پوست خود صورت را صاف و نرم کنید.
منبع: رکنا