bato-adv
bato-adv

بهترین شیرینی‌های رژیمی برای چاق نشدن

بهترین شیرینی‌های رژیمی برای چاق نشدن

اگر می‌خواهید میل به شیرینی‌جات را در خود کم کنید و همزمان دیگر مواد مغذی سودمند را برای بدن خود فراهم کنید، به جای مصرف شیرینی‌جات مختلف، خرما مصرف کنید. خرما منبع فوق‌العاده‌ای از فیبر، پتاسیم، آهن و ترکیبات گیاهی سودمند است که شیرینی مورد نیاز شما را تامین می‌کند.

از موارد مهمی که توصیه می‌شود برای رژیم به حداقل‌ترین میزان ممکن برسد، شیرینی‌ها هستند، اما یکسری شیرینی‌ها وجود دارند که با خیالی آسوده می‌توانید میل کنید.

چای یکی از پر مصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در ایران است. اغلب ما ایرانی‌ها چای خود را با انواع کیک و شیرینی می‌خوریم. شیرینی و کیک از خوشمزه‌ترین خوراکی‌های موجود در جهان هستند، اما دارای کالری فراوان و قند مصنوعی می‌باشند و برای سلامتی افراد بسیار مضر هستند. مصرف چای بدون هیچ شیرینی برای برخی افراد بسیار سخت است، این افراد می‌توانند به جای شیرینی‌های‌تر و خشک و انواع کیک و کلوچه‌های مضر، چای خود را با شیرینی‌های طبیعی که در این بخش آورده‌ایم، بنوشند.

مویز

مویز از خشک کردن حبه‌های انگور سیاه شاهانی به دست می‌آید و از جمله شیرینی‌هایی است که دارای قند طبیعی فروکتوز است. کارشناسان طب سنتی توصیه می‌کنند افراد چای خود را با مویز بنوشند چرا که مویز دارای طبع گرم و‌تر است و به افزایش حافظه، قدرت فهم، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق و خو کمک می‌کند. مویز حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری برای بدن می‌باشد، اما زیاده‌روی در مصرف آن موجب افزایش وزن و چاقی می‌شود.

کشمش

کشمش یکی از خوراکی‌های شیرین است که قند طبیعی فروکتوز در آن موجود است. مصرف کشمش سبب افزایش ناگهانی قند خون نمی‌شود. اگر کشمش به اندازه کم مصرف شود برای بیماران مبتلا به دیابت مناسب است، زیرا کشمش دارای شاخص گلیسمی پایین تا متوسط و شاخص انسولین کم است. مصرف کشمش سبب کاهش استرس، تقویت و رشد حافظه شده و غنی از فسفر، آهن، منیزیم و کلسیم است.

توت خشک

توت خشک از بهترین جایگزین‌های قند است، زیرا دارای مزه شیرینی بوده و همچنین فیبر بالا و قند کمی دارند. توت حاوی مقادیر زیادی ویتامین C و اسید‌های چرب و پروتئین است. می‌توانید از توت خشک پس از انجام فعالیت‌های ورزشی همراه با چای استفاده نمایید. یک وعده مصرف توت خشک می‌تواند تقریبا ۲۰ درصد از میزان فیبر توصیه شده را برای بدن فراهم کند. توت حاوی ۳۰ درصد ارزش روزانه آهن و ۱۰ درصد ارزش روزانه کلسیم است و برای مبتلایان به دیابت مناسب است.

خرما

اگر می‌خواهید میل به شیرینی‌جات را در خود کم کنید و همزمان دیگر مواد مغذی سودمند را برای بدن خود فراهم کنید، به جای مصرف شیرینی‌جات مختلف، خرما مصرف کنید. خرما منبع فوق‌العاده‌ای از فیبر، پتاسیم، آهن و ترکیبات گیاهی سودمند است که شیرینی مورد نیاز شما را تامین می‌کند. در مصرف خرما زیاده روی نکنید و در روز ۱ تا ۳ عدد خرما بخورید و برای رفع میل به شیرینی می‌توانید خرما را با آجیل‌هایی مانند بادام مصرف کنید.

همچنین می‌توانید از خمیر خرما برای شیرین کردن انواع کیک‌ها، حلوا و شیرینی‌های مورد علاقه خود استفاده کنید، به این روش که خرما را در آب گرم خیس کنید تا نرم شود. مقداری از آبی که خرما را در آن خیسانده‌اید، نگهدارید، سپس خرمای خیس خورده را به همراه یک قاشق غذاخوری از آن به غذاساز اضافه کنید.

انواع میوه‌های خشک

میوه‌ها در سه شکل میوه تازه، میوه یخ زده و میوه خشک قابل جایگزینی با قند هستند. میوه‌ها حاوی فروکتوز که قند ساده‌ای است هستند و می‌توانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را فراهم آورند. به جای استفاده از شیرینی‌جات مصنوعی می‌توانید میوه‌ها را به صورت تازه مصرف کنید و یا برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی‌های خود از میوه‌های تازه یا منجمد استفاده نمایید. میوه‌های خشک نیز مملو از عناصر ریز مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند.

برگ زردآلو و دیگر میوه‌های خشک دارای قند فروکتوز است و برای دیابتی‌ها مناسب است، اما در تهیه میوه خشک به این نکته توجه کنید که طبیعی تولید شده باشند. از میوه خشک به دلیل کالری بالا باید کمتر از میوه تازه استفاده نمود.

شیره میوه‌ها

قند موجود در شکر و قند، ساکاروز و گلوکز است که قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند. به جای مصرف قند و شکر و شیرینی‌ها می‌توانید از شیره‌های میوه استفاده کنید. قند موجود در شیره‌ها فروکتوز است که جذب کندتری دارد؛ شیره انگور، خرما، توت و… دارای قند کمتر و انرژی بیشتر و منبع فیبر و آهن هستند، بنابراین شیره میوه‌ها جایگزین مناسبی برای قند و شکر است.

عسل

عسل طبیعی و خالص از دیگر خوراکی‌های مناسب جایگزین قند و شکر است. عسل مملو از آنزیم‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، آهن، روی، پتاسیم، کلسیم، فسفر، ویتامین B ۶، ریبوفلاوین و نیاسین است و دارای کالری، فروکتوز و گلوکز کمتری می‌باشد. بیماران دیابتی باید در میزان مصرف عسل احتیاط کنند.

منبع: وب گاه نمناک

bato-adv
bato-adv
bato-adv