اسماعیلی گفت: امروز عمده روزنامههای ما شمارگان ۲الی ۳ هزارتایی دارند یعنی یک انتقال و مهاجرت مخاطب صورت گرفته است در مورد صداوسیما هم طبیعی است و این اتفاق ربطی به بحثهای سیاسی امروز و دیروز ندارد و یک روند طبیعی در همه جای دنیا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من به هیچ عنوان مخالف گسترش کسب و کاریهای فرهنگی نیستم و موظف هستیم این کار را انجام دهیم، ما مخالف این هستیم که بر اساس ندانمکاری و نبود قانون، اتفاقاتی رخ دهد که فرزندان و خانوادههای ما در معرض تهدید قرار بگیرند.
به گزارش ایلنا، درباره اینکه به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه اطمینان خاطری به تهیهکنندگان بخش نمایش خانگی میدهید که همانند گذشته و قبل از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص محصولاتشان همچنان مخاطبان خودشان را داشته باشند، چراکه نگران هستند دچار ممیزیهای صداوسیما شوند و رونق تولیدی که در شبکه نمایش خانگی به وجود آمده بود را دیگر نداشته باشیم، گفت: آقای رئیسجمهور بعد از سروصداهایی که ایجاد شد به شخص من دستور ویژه دادند و مجددا تاکید کردند در تدوین این دستورالعمل، که قرار است شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه کند حتما دغدغههای اصحاب این کسب و کار را در نظر بگیرید و این تاکید ویژه ایشان است و من هم این را دنبال میکنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: قرار است کارگروهی برای تنظیمگری نوین در این عرصه با حضور یک جمع قوی و بسیار ممتاز شکل بگیرد که اعضای آن وزیر ارشاد، رئیس سازمان صدا و سیما، ۳ نفر از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و نمایندگان روسای قوا در شورای عالی انقلاب هستند و ۳ ماه هم فرصت دارند جزئیات مدیریت و تنظیمگری را بررسی کرده و به تصویب شورای عالی برسانند.
وی تاکید کرد: آقای رئیسجمهور به من دستور دادند به عنوان وزارت فرهنگ، به عنوان مدیریت حوزه فرهنگ در دولت همه دغدغههای اصحاب این کسب و کار را نسبت به این موضوع دریافت کنم، با آنها جلسه بگذاریم، حرفهایشان را بشنویم و بر اساس یک جمعبندی با ایجاد بیشترین فضا برای تقویت حوزه فرهنگ و هنر و رعایت دغدغهها تصمیم بگیریم.
اسماعیلی با بیان اینکه من به هیچ عنوان مخالف گسترش کسب و کاریهای فرهنگی نیستم و موظف هستیم این کار را انجام دهیم، اظهار داشت: ما مخالف این هستیم که بر اساس ندانمکاری و نبود قانون، اتفاقاتی رخ دهد که فرزندان و خانوادههای ما در معرض تهدید قرار بگیرند.
ما نمیتوانیم بعضاً این شبکهها را به راحتی در اختیار خانوادهها قرار دهیم. به طوری که نگاه میکنیم حداقل ممیزیها هم صورت نگرفته است. من در همان جلسه اشاره کردم و گفتم ما شورای نظارت بر نمایش داریم آنجا یک فیلمی که قرار است در سینماها به نمایش دربیاید به طور ریز دیده میشود، اما یک دفعه یک حجم چند هزارتایی در طول یک بازه کوتاه بارگذاری میشود که حداقل نظارت روی آن نیست. حتما باید نظارت باشد و نظارت قانونی اعمال شود تا ما بتوانیم این محتوا را به راحتی در اختیار فرزندانمان قرار دهیم.
وزیر ارشاد یادآور شد: فصل بهار ۲۵ میلیون ایرانی در برنامههای فرهنگی و هنری کشور شرکت کردند چندین و چند برابر بهارهای گذشته ماست. در فصل بهارِ سینما فقط هفت و نیم میلیون نفر بلیط خریدهاند. در اجراهای صحنهای یک میلیون بلیط فروخته شده است، در تئاتر یک میلیون بلیط فروخته شده است قطعا اینها به اقتصاد فرهنگ و هنر کمک میکند و من به عنوان مسئول فرهنگ و هنر در دولت موظف هستم حتما از نشاط و رونق کسب و کارهای فرهنگی در چارچوب قوانین و مقررات حمایت کنم.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه از قول وی نقل میشود «صداوسیما بیننده کمی دارد و درحال از دست دادن ببینده خود است» گفت: در یک کنفراس و همایش علمی که دفتر تحقیقات رسانهای برگزار کرده بود من در مورد چالش رسانههای سنتی، مرسوم و متداولمان با فناوریهای نوین صحبت میکردم. اشاره داشتم درحال حاضر فناوریهای نو آمدهاند و یک بخش مهمی از مخاطبان به شبکههای اجتماعی منتقل شدند.
وی یادآور شد: مثلا به روزنامهها که خود ما متولیاش هستیم، اشاره کردم که یک زمانی در تهران و کشور روزنامهای با ۶۰۰ هزار شمارگان داشتیم که ۲۰۰ الی ۳۰۰ صفحه پیوست آگهی داشت، اما امروز عمده روزنامههای ما شمارگان ۲الی ۳ هزارتایی دارند یعنی یک انتقال و مهاجرت مخاطب صورت گرفته است در مورد صداوسیما هم طبیعی است و این اتفاق ربطی به بحثهای سیاسی امروز و دیروز ندارد و یک روند طبیعی در همه جای دنیا است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: امروز هر شخصی یک گوشی همراه دارد و ۴ الی ۵ ساعت وقت خودش را با این گوشی میگذراند، اخبارش را هم در گوشی مشاهده میکند و حتی ممکن است فیلم و سریالش را هم در این گوشی ببیند بحث در مورد تغییر فناوریها بود. آن چیزی که مطرح شد یک سوءاستفاده سیاسی از این حرفها بود من آن موضوع را در موضع خودش گفتم.
وی ادامه داد: آن نشست یک فراخوانی بود از نخبگان ارتباطاتی و رسانهای برای اینکه به ما به عنوان تنظیمگران و مدیران حکمرانی کشور کمک کنند که چه طور میتوانیم فناورینوین را با اقتضائات حکمرانیمان سازگار کنیم. حال شما نگاه کنید از یک حرف اینگونه ۲ جمله درمیآورند؛ به طور مثال گفتند فلانی گفته چه کار کنیم این همه فیلم تولید میشود؟ در همین نمایش خانگی، صدا و سیما برای بیش از ۳۷۰ الی ۳۸۰ مورد در همین مدت مجوز صادر کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: بسیاری از نرم افزارهایی که برای کارهای ترافیکی و تاکسی هم هست ممکن است فیلم بگذارند. خیلی از نرمافزارهای انتقال پول هم ممکن است فیلم بگذارند. ما حساب کردیم ۲۰ الی ۳۰ هزار فیلمهای خارجی به اینجا میآوردند بلافاصله یک زیرنویس میزنند و اصلا از ممیزی لازم برخودار نیستند و دچار مشکلات جدی است، اما بارگذاری میشود.
۲ الی ۳ هفتهای به صورت دوبله شده و صداگذاری میگذارند و این اشکال تولید کرده است و این را به عنوان یک آسیب مطرح کردهایم از قضا آنجا گفتم امروز هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری میتواند به ما کمک کند که بتوانیم کار ممیزی را با استفاده از فناوریهای نو انجام دهیم.