هزینه نگهداری یک سگ، فقط به تهیه غذای آن مربوط نمیشود، این هزینهها به چند بخش هزینههای ماهانه، سالانه و یکباره تقسیم میشوند. این هزینهها بسته به به عوامل مختلفی از جمله اندازه، سن، منطقه زندگی، سبک زندگی و نیازهای فردی سگ شما میتواند متفاوت باشد.
سگ یکی از محبوب ترین، باهوشترین و وفادارترین حیوانات خانگی در جهان است که به عنوان «بهترین دوست انسان» از آن یاد میشود. اما نگهداری و شناخت این موجودات دوست داشتنی به آموزش، تلاش، صبر، هزینه و زمان زیادی نیاز دارد. افراد بسیاری وجود دارند که اقدام به خرید سگ میکنند، اما پس از مدتی در تامین هزینههای مالی آن به مشکل میخورند و یا از رسیدگیهای مدام به این حیوان وفادار خسته میشوند. اگر شما هم قصد نگهداری از سگ را دارید، لازم است پیش از هر چیز در مورد مخارج مربوط به آن اطلاعات کسب کنید. تامین مالی مهمترین بخش از مسئولیت پذیر بودن شما در رابطه با این موجود دوست داشتنی را نشان میدهد.
به گزارش راهنماتو، هزینه نگهداری یک سگ، فقط به تهیه غذای آن مربوط نمیشود، این هزینهها به چند بخش هزینههای ماهانه، سالانه و یکباره تقسیم میشوند. این هزینهها بسته به به عوامل مختلفی از جمله اندازه، سن، منطقه زندگی، سبک زندگی و نیازهای فردی سگ شما میتواند متفاوت باشد. مجله معتبر money هزینه کلی نگهداری سگ را بر اساس جثه بندی به این صورت دسته بندی کرده است:
سگهای کوچک با متوسط طول عمر ۱۵ سال: ۱۵۰۱ دلار
سگهای متوسط با متوسط طول عمر ۱۳ سال: ۱۵۷۸۲ دلار
سگهای بزرگ با متوسط طول عمر ۱۰ سال: ۱۴۴۸۰ دلار
۱- هزینه خرید
اگر قرار نیست سگ را از کسی هدیه بگیرید و قصد خرید آن را دارید، اولین هزینهای که باید در نظر بگیرید، قیمت خرید آن است. عواملی مانند نژاد، سن و سال، جنسیت، ژنتیک و وضعیت سلامت جسمانی میتواند بر قیمت خرید سگها تاثیر بگذارد. در ادامه قیمت خرید برخی از نژادهای سگ را مشاهده میکنید:
شیتزو: ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان
پودل: ۳۵ تا ۴۵ میلیون تومان
شیواوا: ۱۵ تا ۱۸ میلیون تومان
پامرانین: ۲۵ تا ۴۵ میلیون تومان
مالتیز: بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان
ژرمن شپرد: ۸ تا ۲۵ میلیون تومان
۲- گرفتن شناسنامه
داشتن شناسنامه حیوانات، نشان دهنده هویت آنها است که همه چیز از نام، نژاد، رنگ مو، چشم، سن، کشور مبداء، نام و شماره تماس صاحب حیوان، جزئیات واکسیناسیون هاری، آزمایش خون و درمان انگل را در برمی گیرد. همچنین برای گذاشتن حیوان در پانسیون ارائه شناسنامه به عنوان سند سلامتی پت شما الزامی است. هزینه گرفتن شناسنامه برای سگ در برابر هزینههای نگهداری بسیار ناچیز است و با توجه به شرایط و زمان گرفتن شناسنامه چیزی در حدود ۱۳۰ هزار تومان هزینه دارد.
۳- واکسنها و مراقبتهای بهداشتی پیشگیرانه
صرف نظر از اینکه سگ خود را از کجا خریداری میکنید، اولین کاری که باید انجام دهید، نشان دادن آن به یک دامپزشک است. هزینه ویزیت در کلینیک توسط دامپزشک در حال حاضر ۱۵۰ هزار تومان و هزینه ویزیت در خارج از کلینیک ۴۰۰ هزار تومان میباشد. توله سگها تا حدود ۱۶ هفتگی باید هر چند هفته یک بار به دامپزشک مراجعه کنند و هر بار بسته به نیاز، ممکن است هزینههای متفاوتی داشته باشند. بیایید برخی از هزینههای دامپزشکی سگهای خانگی را با هم ببینیم:
واکسن هاری: بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان
واکسن چندگانه: بین ۳۰۰ تا ۳۸۰ هزار تومان
کاشت میکروچیپ: حدود ۲۵۰ هزار تومان
قطره ضد انگل: حدود ۱۲۰ هزار تومان
ضد انگل تزریفی: حدود ۹۰ هزار تومان
سگها بنا به اقتضای سنشان در هر دوره از زندگی احتیاج به رسیدگیهای مختلف دامپزشکی دارند. هر سال از زندگی سگ و گربه برابر تقریبا هفت سال زندگی انسان است و اگر حیوان یک سال به دامپزشک مراجعه نکند مثل این است که یک انسان ۷ سال پزشک مراجعه نکرده است. به همین خاطر توصیه میشود که حداقل سالی دوبار حیوان را برای بازدیدهای دورهای به مراکز دامپزشکی ببرید. هزینه چکاپ حیوانات بسته به سن، آزمایشهای مورد نیاز و هزینههای درمانی میتواند متفاوت باشد.
۴- غذا
هزینه غذای سگ به جثه، سن و نژاد او بسنگی دارد. کاملا مشخص است که سگهای بزرگتر بیشتر از سگهای کوچکتر غذا میخورند. به علاوه هر نژاد سگ، غذای مخصوص به خودش را دارد. غذای سگ به دو نوع خشک و مرطوب تقسیم میشوند. این دو نوع غذا در میزان رطوبت، ماندگاری، میزان کالری و ... با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه قیمت چند نمونه از غذاهای سگ را مشاهده میکنید:
غذای خشک مفید Mini Dog Puppy (۲ کیلوگرم): ۱۶۳,۰۰۰ تومان
غذای خشک سگ شدو مدل Maxi Adult (۱۵ کیلوگرم): ۱,۳۷۰,۰۰۰ تومان
غذای خشک سگ نوترینس مدل Original (۲.۵ کیلوگرم): ۱,۱۲۰,۰۰۰ تومان
غذای تشویقی سگ دودوتی مدل Mix (۳۵۰ گرم): ۱۸۰,۰۰۰ تومان
غذای تشویقی سگ ابیش مدل اسنک مرغ (۱۰۰ گرم): ۱۰۰,۰۰۰ تومان
۵- اسباب بازی:
بازی و سرگرمی بخش مهمی از زندگی، تربیت و آموزش سگها را دربرمی گیرد که موجب برقراری ارتباط صمیمانهتر و دوستانهتر با آنها میشود. برای سرگرم شدن این موجود دوست داشتنی باید حتما تعدادی اسباب بازی در اختیار او قرار دهید. قیمت برخی از این اسباب بازیها را در ادامه مشاهده میکنید:
توپ: حدود ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان
زنگ آموزشی: ۹۵ هزار تومان
دندانی: ۲۸ هزار تومان
چمن بازی: ۵۲۰,۰۰۰ تومان
طناب کنفی: ۱۲۵,۰۰۰ تومان
۶- تختخواب
خواب یکی از مهمترین قسمتهای زندگی حیوانات است. به همین جهت فراهم کردن یک جای خواب مناسب برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. آنها در هر جایی مانند روی زمین، مبل یا تختخواب شما میتوانند بخوابند. اما تختخواب سگ مزایایی دارد که از جمله آنها میتوان به گرم نگه داشتن بدن حیوان، کاهش استرس و اضطراب او در سفر، امکان تمیز کردن آسان در صورت ادرار کردن سگ و ... اشاره کرد. قیمت حدودی تختخواب سگ در حال حاضر به شرح زیر است:
تشک خواب سگ: از ۵۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان
لانه و جای خواب سگ: از ۴۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان
باکس حمل سگ: از ۳۰۰ هزار تومان تا ۱۱ میلیون تومان
۷- قلاده
قلاده وسیلهای است که اغلب به محض تصمیم به تربیت سگ از آن استفاده میشود. با کشیدن زنجیر قلاده به مرور حیوان متوجه درخواستی که از او داریم میشود، همچنین امنیت او و دیگران را نیز فراهم میکند. بسته به جنس و نوع قلاده و بند آن باید چیزی در حدود ۳۰ تا ۵,۵ میلیون تومان برای قلاده و ۶۰ تا ۴ میلیون تومان برای بند آن هزینه کنید.
۸- هزینه آرایشگاه
هزینه اصلاح موهای سگ بسته به عوامل مختلفی از جمله اندازه، نژاد، میزان مو نوع پیرایش میتواند متفاوت باشد. این کار چیزی در حدود ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای شما هزینه خواهد داشت. شستشوی سگ با استفاده از شامپوی ضد کک، قارچ و کنه تقریبا بین ۱۱۰ تا ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد. برای کوتاه و سوهان کشی ناخن آنها نیز باید حدود ۷۰ هزار تومان هزینه کنید.
۹- هزینههای اضافی
از جمله دیگر هزینههایی که میتوان برای یک سگ خانگی در نظر گرفت، میتوان به هزینه خرید دروازه سگ، دوربین امنیتی برای کنترل او زمانی که در خانه حضور ندارید، جلیقه اضطراب، هزینه پانسیون، داروهای آرام بخش سگ برای جلوگیری از اضطراب حیوان، ویتامینهای تجویزی توسط دامپزشک و ... اشاره کرد.
منبع: راهنماتو