شاخص بورس تهران در جریان معاملات روز چهارشنبه با افت بیش از ۵۶ هزار واحدی همراه شاخص کل تا محدوده ۲ میلیون و ۷۹ هزار واحدی افت کرد و سطح حمایتی ۱۶۱.۸درصدی فیبوناچی موج قبلی را از دست داد. این سطح در یکماهه گذشته دو بار مورد حمایت قرار گرفت.
در جریان معاملات روز چهارشنبه در بازار اوراق بهادار تهران شاخص بورس تهران با افت بیش از ۵۶ هزار واحدی همراه شد تا به محدوده مقاومتی شکسته شده تاریخی خود که حالا بهعنوان یک سطح حمایتی شناخته میشود واکنش نشان دهد.
به گزارش اکو ایران، درصورتیکه شاخص کل بورس تهران در این محدوده با واکنش مثبت همراه شود مسیر بازار سرمایه در یکروند صعودی قرار خواهد گرفت چرا که اهالی بازار با اجماع به سطح حمایتی ۲.۱ میلیون واحدی معتقد بودند و با واکنش مثبت در این محدوده اجماع اهالی بر رشد شاخص است.
رئیس سازمان بورس درباره اعتراض گسترده سهامداران به ریزشها ناشی از افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها و برنامه سازمان بورس برای جبران خسارتها و جلباعتماد سهامداران بهویژه سهامداران خرد در روز چهارشنبه به ایلنا گفت: مصوبه باید اصلاح شود و ما در سازمان بورس پیگیر اصلاح مصوبه افزایش نرخ خوراک هستیم و از طریق کمیسیون اقتصادی دولت و به طور جداگانه از طریق نهادهای مالی اصلاح مصوبه را دنبال میکنیم.
همچنین محسن علیزاده - عضو ناظر شورایعالی بورس - درباره افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها به ۷ هزار تومان و اثرگذاری آن در بازار سرمایه و انتقادات مطرح شده در این باره و احتمال اصلاح مصوبه اظهار کرد: آن چیزی که انتظار داریم در اصلاح نرخ خوراک اتفاق بیفتد، اصلاح فرمول است. پیشازاین قانونگذار اختیاری را به وزارت نفت داده بود تا فرمولی را برای تعیین نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی مشخص کند. متأسفانه شرکت نفت فرمول غلطی را معرفی کرده و نرخ خوراک هم بر اساس این فرمولی که ما باور داریم غلط است، قیمتگذاری میشود.
شاخص بورس تهران در جریان معاملات روز چهارشنبه با افت بیش از ۵۶ هزار واحدی همراه شاخص کل تا محدوده ۲ میلیون و ۷۹ هزار واحدی افت کرد و سطح حمایتی ۱۶۱.۸درصدی فیبوناچی موج قبلی را از دست داد. این سطح در یکماهه گذشته دو بار مورد حمایت قرار گرفت؛ اما در نهایت شاخص کل این سطح را از دست داد و شاخص کل درحال حاضر در محدوده ۲۰۰ درصدی فیبوناچی قار گرفته است.
شاخص در این محدودههایی که قرار گرفت است از منظر تکنیکالی با حجم زیادی از سطح حمایتی روبرو است. از سطح حمایتی تاریخی مردادماه سال ۱۳۹۹ تا محدوده ۳۸ درصدی موج حمایتی قبلی فیبوناچی به همراه محدوده ۲۰۰ درصدی فیبوناچی کوتاهمدت. همچنین شاخص یک سطح حمایتی دیگری دارد که کمی فاصله آن با این اعداد زیاد است.
در حال حاضر سطح حمایتی زردرنگی که روی تصویر نمودار شاخص مشخص کردهایم آخرین سطح حمایتی کوتاهمدت محسوب میشود. همه اهالی بازار پس از ریزش سنگین ۱۷ اردیبهشتماه سال جاری انتظار افت و اصلاح را برای شاخص بورس داشتند.
اما رسیدن شاخص و پولبک به محدوده حمایتی تاریخی مردادماه ۱۳۹۹ کمی سخت به نظر میرسید که به لطف گزارش حسابرس شرکت ایرانخودرو در مورد سایر درآمدهای عملیاتی این شرکت که رقم حدود ۲۰ هزار میلیاردتومانی را تأیید نکرد شاخص با لیدر بودن خودرو به طور سنتی دچار پس لرزههای بعد از ۱۷ اردیبهشت ماه شد و در ادامه کاهش نرخ دلار در بازار آزاد تا حوالی ۴۶ هزارتومان دیگر پس لرزه بازار بود و دست آخر آن فاجعه عدم شفافسازی و تعیین نرخ خوراک گاز و سوخت صنایع عواملی شدند تا صحبتهای تکنیکالیستها را برای رسیدن شاخص به محدوده ۲.۱ واحدی به کرسی بنشاند و حالا بر طبل پولبک زدن شاخص به سطح حمایتی و شروع حرکت شاخص به سمت اعداد و ارقام بالاتر خواهند کوبید.
همچنین اهالی بنیادی کار بازار سرمایه انتشار صورتهای مالی و گزارش خوب سهماهه شرکتها را مطرح میکنند و مسئولین نیز کمی از تعیین نرخ گاز کوتاه میآیند تا بازار جانی گرفته باشد. به قول اهالی بازار عدهای که به گفته رئیس سازمان بورس در نیمههای اردیبهشتماه سیو سود کردهاند ممکن است در این روزها فرصت خرید را غنیمت شمرده باشند. جدا از این بحثها همه چیز روی تابلوی معاملاتی هفته آتی مشخص خواهد شد و بازار در این هفته مسیر خود را پیدا خواهد کرد.