به نظر میرسد با توجه منفی قابل توجه صندوقهای سهامی در انتهای بازار امروز و صندوقهای طلا بازار سرمایه شنبه را منفی آغاز کند. اما انتظار ریزش از بازار نمیرود؛ بنابراین هفته بعد هفتهای منفی و متعادل خواهد بود. هنوز هم میتوان عملکرد بهتر شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل را انتظار داشت.
هفته اخیر هفته تلخی برای فعالان بازار سرمایه بود. ریسک سیستماتیک به معنای واقعی خود را نمایش داد و شاخص کل به کمتر از ۲ میلیون و معادل زمانی انتهای سال ۱۴۰۱ رسید.
به گزارش اقتصادآنلاین، ۴برابر شدن عوارض صادرات شمش فولادی، محدود شدن تقسیم سود شرکتهای پالایشی برای کیفی سازی، کاهش نرخ دلار به ۴۸،۵۰۰ تومان و رد شدن فرمول وزارت اقتصاد در جلسه هیئت وزیران از جمله خبرهایی بود که بازار را با ریزش سنگین مواجه نمود. رشد مثبت شاخص در ۲روز انتهایی هفته بخشی از این ریزش را جبران نمود و مجموعا در هفته اخیر شاخص کل -۲.۷ و شاخص هم وزن ۱.۷ درصد کاهش داشت. در هفته گذشته پیش بینی شد که عملکرد شاخص هم وزن بهتر از شاخص کل خواهد بود.
در روز چهارشنبه مورخ ۲۸/۰۴/۱۴۰۲ ارزش معاملات خرد برابر ۶.۹ همت، خروج پول حقیقی ۷۷ میلیارد تومان، ارزش فروش حقوقی ۶۰ شرکت بزرگ برابر ۳۷۰ میلیارد تومان و خرید حقوقی برابر ۲۶۹ میلیارد تومان بود. گروههای فلزات اساسی، ماشین آلات و شیمیایی بیشترین ورود پول و بانک و صندوقها و بیمهها بیشترین خروج پول را ثبت نمودند.
به نظر میرسد ریسک مربوط به نرخ گاز خوراک و سایر ریسکهای هفته گذشته خود را در قیمت نمادها نمایش داده است؛ اما احتمال پرداخت بدهی ۱۱ میلیارد دلاری عراق به ایران میتواند شوک منفی قابل توجهی به دلار دهد. به نظر میرسد با توجه منفی قابل توجه صندوقهای سهامی در انتهای بازار امروز و صندوقهای طلا بازار سرمایه شنبه را منفی آغاز کند. اما انتظار ریزش از بازار نمیرود؛ بنابراین هفته بعد هفتهای منفی و متعادل خواهد بود. هنوز هم میتوان عملکرد بهتر شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل را انتظار داشت.