باتری گوشی هوشمند بدون شک یکی از مهمترین اجزای آن است. کاربران عموماً شارژدهی گوشی را جزء ۳ عامل اصلی برای انتخاب محصول ایدهآل مطابق با نیازهای خود میدانند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، شارژ اولیه گوشی را میتوان یکی از نخستین عبارتهایی دانست که هنگام خرید گوشی هوشمند مطرح میشود، اما واقعیت ماجرا چیست؟ در حال حاضر باتریهای گوشیهای موبایل از نوع لیتیوم هستند و دیگر هنگام خرید نیازمند شارژ اولیه نیستند؛ در حقیقت این یک باور اشتباه بوده که میان مردم وجود دارد. توجه داشته باشید که باتری گوشیهای هوشمند زمان تولید، شارژ شده و مورد بررسی قرار خواهند گرفت و یک مرحله دیگر هم در کارخانه موبایل شارژ خواهند شد؛ بنابراین عبارت شارژ اولیه فاقد معنا است. هنگامی که شما گوشی جدیدی را خریداری کردید، خواهید دید که با شارژ اولیه در دسترس شما قرار خواهد گرفت؛ این میزان شارژ همان شارژ اولیهای بوده که در مراحل تولید دریافت کرده و نیازی نیست که به محض دریافت، دستگاه را به شارژر متصل کنید. هم اکنون به خوبی با روش صحیح شارژ باتری موبایل نو یا نحوه صحیح شارژ گوشی نو آشنا شدهاید.
همانطور که میدانید، نکات مهمی پیرامون شارژ گوشیهای هوشمند وجود دارد و توجه به آنها میتواند سلامت دستگاه را به ارمغان آورد. در ادامه گزارش قصد داریم نکات مهمی را پیرامون سوالات و ادعاهای مربوط به شارژ گوشی موبایل ارائه کنیم که میتواند قابل توجه باشد.
گوشی موبایل را نباید یک شبانه روز به شارژر متصل کنید
یکی از سؤالاتی که همواره از سوی کاربران گوشیهای هوشمند مطرح است را میتوان پیرامون مزایا یا معایب متصل بودن گوشی موبایل به شارژر، آن هم از شب تا صبح عنوان کرد. توجه داشته باشید که متصل بودن یک شبانه روز دستگاه به شارژر، نمیتواند خطرآفرین باشد. در حقیقت باتریهای جدید موجود در گوشیهای هوشمند به گونهای طراحی شدهاند که از جذب انرژی بیشتر از حد نیاز، جلوگیری خواهند کرد، اما بهتر است که دستگاه را مرتب برای چند ساعت یا از شب تا صبح به شارژر متصل نکنید. لازم به ذکر است که برخی مدلها در برابر گرما از خود مقاومت نشان نمیدهند و متصل بودن طولانی مدت به شارژر هم میتواند موجب ایجاد گرما شود؛ بنابراین بهتر است گوشی موبایل خود را برای طولانی مدت به شارژر متصل نکنید.
هنگام شارژ گوشی از دستگاه استفاده نکنید
توجه داشته باشید که نباید هنگام متصل بودن گوشی موبایل به شارژر از آن استفاده کنید. انجام این کار میتواند مشکلات متعددی برای گوشی هوشمند و حتی سلامت جسمی شما ایجاد کند. خبرهای ناگوار زیادی پیرامون منفجر شدن باتری موبایل و نقص عضو کاربران در سراسر جهان به گوش میرسد و علت اصلی آن هم استفاده کردن از گوشی هوشمند هنگام متصل بودن به شارژر است. فراموش نکنید که استفاده از شارژرهای باکیفیت و اورجینال هم میتواند تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین اتفاقاتی داشته باشد، اما در حالت کلی نباید از گوشی هنگام متصل بودن به شارژر استفاده کنید.
از شارژر مخصوص و اورجینال استفاده کنید
در صورتی که شما بتوانید برای مدت زمان طولانی از شارژر اصلی دستگاه استفاده کنید، قطعا مزایای قابل توجه آن را درک خواهید کرد. استفاده از شارژر اصلی دستگاه مزایای زیادی دارد که یکی از آنها را میتوان سلامت باتری عنوان کرد. در حقیقت یک شارژر اصلی به ندرت منفجر شده یا موجب ایجاد سر و صدا خواهد شد. البته در نهایت امکان خرابی شارژرهای اصلی به دلیل استفاده نامناسب وجود خواهد داشت و باید سراغ خرید شارژرهای باکیفیت بروید.
بهترین روش شارژ کردن باتری موبایل چیست؟
به طور کلی توصیه میشود که گوشی هوشمند خود را تنها با استفاده از شارژر همراه آن در جعبه اصلی شارژ کنید. علاوه بر این گفته میشود که شارژ گوشی باید همواره بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه داشته شده و از خالی شدن کامل باتری جلوگیری کنید. به عبارت دیگر بهترین زمان شارژ باتری گوشی پیش از خاموش شدن آن است.
برخی محققان با بررسی باتریهای جدید که روش صحیح شارژ آن بسیار ساده است تنها باید از شارژ شدن ۱۰۰ درصدی آن جلوگیری کرد.
آیا امکان شارژ سریع گوشی موبایل وجود دارد؟
یکی دیگر از موضوعاتی که برای کاربران گوشیهای هوشمند باارزش است، شارژ مجدد سریع باتری بوده که انجام آن با روشهای خاص همراه است. در ادامه شما را با روشهایی آشنا خواهیم کرد که میتوانند تاثیر بسیار زیادی در شارژ سریع گوشی موبایل داشته باشد.
فعالسازی حالت هواپیما (Airplane Mode)
یکی از مهمترین مشکلات پیرامون باتری گوشی هوشمند را میتوان ضعیف بودن سیگنال توصیف کرد. در حقیقت هر اندازه سیگنال شما بدتر یا ضعیفتر شود، باتری موبایل هم به همان اندازه سریعتر خالی خواهد شد. اگر در منطقهای زندگی میکنید که سیگنال ضعیفتری در اختیار دارید، شارژ باتری گوشی شما هم بسیار سریع تخلیه خواهد شد و در صورتی که منطقه زندگی شما از نظر آنتندهی قوی باشد، قطعا شارژ دستگاه هم دوام بیشتری خواهد داشت.
یکی از روشهای افزایش سرعت شارژ و کاهش فشار روی باتری را میتوان استفاده از حالت هواپیما دانست. شما میتوانید با فعالسازی حالت هواپیما، مدت زمان شارژ مجدد دستگاه را تا ۲۵ درصد کاهش دهید. به منظور فعالسازی حالت هواپیما میتوانید نوار اعلان را از بالا به پایین کشیده و روی نماد هواپیما ضربه بزنید.
گوشی را خاموش کنید
در صورتی که تصمیم به شارژ مجدد دستگاه دارید، میتوانید گوشی را خاموش کرده تا بدین ترتیب، مدت زمان شارژ را کاهش دهید. البته خاموش کردن دستگاه هنگام شارژ مجدد میتواند معایبی همانند عدم دریافت تماس و پیامها را به دنبال داشته باشد، اما اگر میخواهید در مدت زمان اندک، بیشترین میزان شارژ مجدد را تجربه کنید، بهتر است گوشی را هنگام اتصال به شارژر خاموش کنید.
قاب گوشی را جدا کنید
کلیه گوشیهای هوشمند مجهز به باتریهای لیتیوم یونی هستند. فرایند تولید این باتریها به گونهای است که باعث میشود هر اندازه خنکتر باشند، سریعتر شارژ خواهند شد و افزایش عمر باتریهای لیتیوم پلیمری گوشی را به ارمغان خواهند آورد.
به منظور شارژ بهینه باید دمای باتری میان ۵ الی ۴۵ درجه سانتیگراد باشد؛ بدیهی است که دمای باتری گوشی تا حد زیادی به وسیله دمای محیط اطراف تعیین میشود و حذف قاب میتواند تاثیر زیادی در برقراری تعادل دما داشته باشد. این امکان وجود دارد که شما تصمیم به قرار دادن گوشی در یخچال داشته باشید، اما نباید این کار را انجام دهید؛ در حقیقت کاهش عملکرد و کارایی در دماهای پایین هم در آزمایشهای مختلف به اثبات رسیده است.
برخی از قابها به دلیل ضخامت بالایی که دارند، میتوانند تاثیر زیادی در افزایش دمای باتری داشته باشند؛ بنابراین بهتر است هنگام متصل کردن گوشی موبابل به شارژر، قاب دستگاه را جدا کنید تا بتوانید گام موثری در کاهش دمای دستگاه بردارید.
ایجکت کردن گوشی
اگر بدون ایجکت کردن گوشی را از کامپیوتر جدا کنید امکان دارد به فایلهایتان آسیب وارد شود و حتی از پشتیبانگیری از تلفن همراهتان جلو گیری شود. بنابراین اگر گوشی را با لپ تاپ و یا کامپیوتر شارژ میکنید حتماً قبل از بیرون کشیدن گوشی از شارژ آن را ایجکت کنید.
جمعبندی
در نهایت باید گفت رعایت نکات زیر میتوانند تا حد ممکن استهلاک باتری دستگاه شما را کُندتر کرده و عمر مفید آن را افزایش دهند:
* همواره از شارژر و کابل اصلی گوشی یا شارژر برندهای معتبر برای شارژ کردن باتری گوشی استفاده کنید.
* اجازه ندهید گوشی بیش از اندازه داغ شود و موقع شارژ گوشی را از جلد خود بیرون آورید.
* از صفر شدن کامل باتری گوشی بپرهیزید.
* طبق روش صحیح شارژ باتری موبایل گوشی را ابتدا خاموش کرده و سپس به شارژ بزنید. اگر ممکن نیست، حداقل آن را در حالت پرواز قرار دهید، اما به هیچ عنوان بازیهای سنگین را هنگام شارژ گوشی اجرا نکنید.
* از قابلیت شارژ سریع فقط زمانی که نیاز مبرم دارید استفاده کنید.