در اتوبان آزادگان در بخش رفیوژ میانی، مسیر خط ۴ جمع آوری کننده آبهای سطحی منطقه ۱۹ قرار گرفته و بخشی هم در منطقه ۱۸ در اتوبان آزادگان، لوله جمع آوری آبهای سطحی واقع شده است، متأسفانه در برخی قسمتها در طول مسیر، لوله و تجهیزات شهری مربوطه مورد سرقت قرار گرفته و همچنین با توجه به اینکه این خط در رفیوژ میانی اتوبان قرار گرفته و روی آن درخت و فضای سبز تعبیه شده و درختان مورد آبیاری قرار میگیرند.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت بحرانی فرونشست اتوبان آزادگان بر ضرورت اقدام آنی در این حوزه تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، میثم مظفر با اشاره به بازدید روز گذشته خود در قالب طرح «رصد» و حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در منطقه ۱۹ گفت: طی بازدید از پروژهها و چالشهای مختلف منطقه با یک معضل و پدیده خاص مواجه شدیم که اگر امروز و بصورت فوری تصمیم و تدبیر مدیریت شهری نداشته باشد، احتمال وقوع یک بحران قابل توجه و غیرقابل جبران وجود دارد.
وی افزود: در اتوبان آزادگان در بخش رفیوژ میانی، مسیر خط ۴ جمع آوری کننده آبهای سطحی منطقه ۱۹ قرار گرفته و بخشی هم در منطقه ۱۸ در اتوبان آزادگان، لوله جمع آوری آبهای سطحی واقع شده است، متأسفانه در برخی قسمتها در طول مسیر، لوله و تجهیزات شهری مربوطه مورد سرقت قرار گرفته و همچنین با توجه به اینکه این خط در رفیوژ میانی اتوبان قرار گرفته و روی آن درخت و فضای سبز تعبیه شده و درختان مورد آبیاری قرار میگیرند، خاک اشباع و سنگین شده و این امر نیز موجب نشست لوله و خاک بگونهای شده که به وضوح «اعوجاج زمین» در طول گستردهای با چشم مشاهده میشود و ممکن است لوله دچار شکستگی در چند نقطه شده باشد.
مظفر ادامه داد: دو ماه پیش دفعتاً بخشی از اتوبان آزادگان در لاین تندرو دچار فرونشست در ابعاد ۶×۶ به عمق یک و نیم متر شد که منطقه بصورت موقت با ۱۲ میکسر بتن آن محل را پر کرد؛ اما بحران هر لحظه و هر دقیقه پیش رو است. بحرانی که ممکن است تلفات جانی و تخریبهای زیرساختی تجهیزات شهری را بصورت قابل توجه داشته باشد.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در این زمینه، سازمان مشاور طرحی را تایید کرده، ستاد مدیریت بحران جلساتی برگزار کرده و راهکار اصلی نیز این است که این خط جمع آوری آبهای سطحی به طور کامل به ضلع جنوبی اتوبان آزادگان منتقل گردد. این موضوع ارتباطی با آب و فاضلاب ندارد و خط جمع آوری کننده آبهای سطحی است و برای شروع حداقل ۴۰ میلیارد اعتبار و بودجه مورد نیاز است که بنظر میرسد شورا نیز میبایست پس از درخواست شهرداری در قالب مجوز موقت قانونی افزایش بودجه و اعتبارات، حمایت لازم را داشته باشد.
مظفر بر لزوم ورود شهردار تهران بر این امر و پیشگیری هرچه سریعتر قبل از وقوع یک بحران و یا فاجعه شهری، تاکید کرد.