هدف این پروژه که توسط یک بانکدار فرانسوی حمایت میشد، ثبت و ضبط تصاویر و ویدئوهایی از فرهنگها و مکانهای مختلف دنیا بود.
عکسهایی که در اینجا ملاحظه خواهید کرد بین سالهای ۱۹۱۲ تا ۱۹۲۲ گرفته شدهاند؛ یعنی در آخرین دهۀ حیات امپراطوری عثمانی؛ حکومتی که قریب به ۶۰۰ سال بر آناتولی، قفقاز و سرزمینهای عربی خاورمیانه حکومت کرده بود.
به گزارش فرادید، این عکسها را عکاسان مختلف فرانسوی از جمله فردریک گادامر، آگوست لئون و استفان پاسِت در قالب یک پروژۀ عظیم بینالمللی با عنوان «آرشیو سیاره» ثبت کردهاند. هدف این پروژه که توسط یک بانکدار فرانسوی حمایت میشد، ثبت و ضبط تصاویر و ویدئوهایی از فرهنگها و مکانهای مختلف دنیا بود.
عکاسان این پروژه از بهترین و پیشرفتهترین امکانات روز عکاسی بهرهمند بودند و میتوانستند عکسهایی رنگی تهیه کنند که نسبت به بسیاری از عکسهای باقی مانده از آن دوران، کیفیت بسیار بهتری دارند.
در ابتدای قرن بیستم مدتهای طولانی بود که امپراطوری عثمانی در حالت ضعف و انحطاط قرار گرفته بود؛ اما شرکت در جنگ جهانی اول و شکست در این جنگ، در کنار جنبشهای ملیگرایانۀ ترکی و عربی، نهایتا به فروپاشی و تجزیۀ کامل این امپراطوری منجر شد.
شهر استانبول از اواسط قرن پانزدهم میلادی و پس از تصرف به دست سلطان محمد فاتح، پایتخت حکومت عثمانی شد و تا فروپاشی این حکومت همچنان به عنوان پایتخت باقی ماند. در سال ۱۹۲۳ و بعد از تشکیل دولت ترکیه، آنکارا به عنوان پایتخت جدید انتخاب شد.