حلوای رولی با موز یکی از انواع حلواهای مجلسی است که ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی مناسب است؛ همچنین به دلیل داشتن موز بسیار مقوی است و طعم دلچسبی دارد.
حلوای رولی با موز یکی از انواع حلواهای مجلسی است.
به گزارش برترینها، حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند.
حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود.
حلوای رولی با موز یکی از انواع حلواهای مجلسی است که ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی مناسب است؛ همچنین به دلیل داشتن موز بسیار مقوی است و طعم دلچسبی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای رولی با موز همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه حلوا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
آرد سبوسدار: ۲ پیمانه
روغن جامد: ۱۲۰ گرم
شکر: یک و نیم پیمانه
زعفران دم کرده: نصف پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
هل کوبیده: نصف قاشق چایخوری
موز: ۱ عدد
آب: یک و نیم لیوان
نکات مربوط به آرد
برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سبوسدار استفاده کنید. بهترین آرد برای تهیه حلوا آرد نان سنگک است؛ زیرا میزان سبوس داخل آن از بقیه نوع آردها بیشتر باشد؛ بنابراین حلوای شما خوشرنگتر و خوشمزهتر خواهد بود.
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است.
برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند.
گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا آب، شکر و زعفران دم کرده را با هم داخل یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شکر حل شود. وقتی شربت یک دقیقه جوشید، اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید از حرارت بیفتد؛ سپس گلاب را اضافه کنید.
۲ ـ آرد را داخل یک ماهی تابه تفلون بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. سعی کنید به صورت مرتب آرد را هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود و کم کم تغییر رنگ بدهد.
۳ ـ وقتی آرد به رنگ دلخواهتان رسید، آن را الک کنید و دوباره داخل ماهی تابه برگردانید؛ سپس روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد با روغن کاملا مخلوط شود. سعی کنید حدود بیست دقیقه مخلوط آرد و روغن را با حرارت کم تفت بدهید.
۴ ـ پودر هل را به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید؛ سپس شربت را به آن اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا آرد کم کم جمع شود و به شکل حلوا در بیاید. وقتی حلوا از دیوارههای ماهی تابه جدا شد؛ یعنی آماده است.
۵ ـ در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید. یک کیسه نایلونی را باز کنید و روی کابینت یا میز کار پهن کنید. حلوای داغ را روی نایلون بگذارید و به کمک وردنه آن را به ضخامت یک و نیم سانت باز کنید. موز را پوست کنید و به صورت درسته وسط حلوا بگذارید؛ سپس لبه نایلون را بلند کنید و با کمک آن حلوا را همراه با موز رول کنید.
۶ ـ رول حلوا را به مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید؛ سپس آن را از یخچال خارج کنید و نایلون دور آن را باز کنید. حلوا را با کمک یک چاقوی تیز به صورت رولتی برش بزنید و داخل ظرف سرو بچینید. نوش جان
ـ همیشه وقتی شربت حلوا از حرارت افتاد و رو به سردی بود، گلاب را اضافه کنید؛ زیرا داغی شربت عطر گلاب را از بین میبرد.
ـ تفت دادن آرد زمان دقیقی ندارد. این امر کاملاً سلیقهای است. بعضیها طرفدار حلوی تیره و بعضی دیگر حلوای روشن را دوست دارند؛ بنابراین هر زمان که رنگ آرد شما به رنگ دلخواهتان رسید، روغن را اضافه کنید و دست از تفت دادن بردارید.
ـ روغن حلوا باید به اندازهای باشد که بعد از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.
ـ حتماً بعد از اتمام تفت دادن آرد آن را الک کنید و بعد روغن را اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است در حلوای شما گلولههای آردی شکل بگیرد که برای هیچکس خوشایند نیست.
ـ زمانی که شربت را اضافه میکنید، هم زدن اهمیت زیادی دارد. هرقدر خوب و به اندازه هم بزنید، حلوای شما بافت نرمتر و مطبوعتری خواهد شد.
ـ در صورت تمایل میتوانید مقداری از روغن را کم کنید و به جای آن کره اضافه کنید.