bato-adv
bato-adv

فوت و فن پخت حلیم نذری برای ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر

فوت و فن پخت حلیم نذری برای ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر

در ماه محرم و صفر بیشتر مردم کشور‌های مسلمان مشغول عزاداری و نذری هستند و انواع و اقسام نذری‌ها را برای نهار یا شام یا صبحانه پخش می‌کنند.

حلیم را می‌توانید با مرغ یا گوشت یا سینه بوقلمون تهیه کنید که در این رسپی یکی از ساده‌ترین حلیم‌ها را به شما برای اندازه ۱۰۰ نفر یا ۲۰۰ نفر یاد خواهیم داد، شما می‌توانید مقادیر جدول را نصف کنید تا برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید و یا چند برابر کنید تا در مقدار‌های بیشتری این حلیم را آماده کنید.

در ماه محرم و صفر بیشتر مردم کشور‌های مسلمان مشغول عزاداری و نذری هستند و انواع و اقسام نذری‌ها را برای نهار یا شام یا صبحانه پخش می‌کنند.

مواد لازم برای ۲۰۰ نفر

گندم پوست کنده ۱۰ کیلوگرم

گوشت گوسفندی با استخوان ۱۰ کیلوگرم

نمک ۳۰۰ گرم

پیاز ۶ عدد

سینه بوقلمون ۲ کیلوگرم

آب به مقدار لازم

دارچین و شکر و روغن حیوانی به مقدار لازم برای تزیین

طرز تهیه حلیم نذری

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا باید از شب قبل یا ۷ الی ۸ ساعت قبل گندم را حتما خیس کنید. سپس به همراه آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا کاملا پخته و لعاب بی اندازد. گندم باید شگفته شده و نرم باشد دقت کنید حلیم نذری، چون مقادیر زیاد است حداقل ۸ ساعت زمان برای پخت آن لازم است. در حین پختن گندم باید حتما مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. دقت کنید. صبر کنید تا گندم پخته شود و بعد به کمک یک گوشتکوب برقی یا میکسر پوره و له کنید به طوری که دانه‌های گندم خوب کوبیده و شبیه پوره شود.

مرحله دوم: ترکیب کردن مواد

برای پخت گوشت باید گوشت را به همراه پیاز‌های خرد شده و مقداری آب بگذارید تا کاملا پخته شود و بعد از سرد شدن باید استخوان گوشت را اضافه کنید و با گوشتکوب دستی به صورت پارویی گوشت را بکوبید تا خوب ریش ریش شود. وقتی گندم پخته شد کمی از آن را داخل مایه گوشت ریش شده بریزید و هم بزنید و بعد به کل گندم اضافه کنید این کار باعث می‌شود گوشت خوب پخش شود.

مرحله سوم: افزودن گوشت

در ادامه باید مداوم هم بزنید تا گوشت کاملا حل شود و کشدار شود. حالا نوبت اضافه کردن نمک است و بعد مداوم مجدد هم بزنید تا حلیم خوبی داشته باشید. اگر مواد سفت بود می‌توانید از آب گوشت پخته شده و صاف شده به مواد اضافه کنید. سینه مرغ یا سینه بوقلمون برای روی حلیم و تزیین استفاده می‌شود که برای پخت باید سینه بوقلمون بدون افزودن ادویه‌ای به همراه یک پیاز و برگ بو داخل قابلمه انداخته و بگذارید تا پخته شود.

مرحله چهارم: تهیه حلیم نذری

در ادامه نیز باید بوقلمون پخته شده را بگذارید تا کاملا سرد شود و بعد ریش کنید و استخوان را جدا کنید. برای سرو باید حلیم را داخل کاسه ریخته و روغن حیوانی را داغ کنید و روی حلیم بریزید و از بوقلمون تهیه شده و دارچین استفاده کنید. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت حلیم نذری

اندازه‌ی آبی که برا پخت گندم استفاده می‌کنید باید ۷ برابر مقدار آن باشد

برای پخت گندم نباید از همان ابتدا هم بزنید وگرنه مجبور می‌شوید تا انتها مواد را هم بزنید.

برای صاف کردن یا میکس کردن در نذری‌های بزرگ می‌توانید از صافی‌های مخصوص استفاده کنید.

مداوم هم زدن باعث می‌شود کشدار شدن حلیم می‌شود.

بعد از ریختن گندم تا ۲ ساعت اصلا هم نزنید و شعله را خیلی کم کنید.

برای له کردن گندم اگر گوشکوب برقی نداشتید داخل مخلوط کن یا غذاساز هم می‌توانید انجام دهید.

منبع: پارسی دی

برچسب ها: حلیم
bato-adv
bato-adv
bato-adv