bato-adv
bato-adv

لاماری ایما، محبوبترین کراس اوور بازار ایران

لاماری ایما، محبوبترین کراس اوور بازار ایران

لاماری ایما یکی از کراس‌اوور‌های محبوب و پرفروش در بازار ایران است که از سال ۱۴۰۱ عرضه آن آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. این خودرو به لطف مشخصات فنی مطلوب و البته طراحی جذابش توانست در زمان کوتاهی توجه هزاران مشتری را نسبت به خود جلب کند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲

عرضه لاماری ایما همچنان از سوی آرین پارس موتور ادامه دارد، اما مدتی است که این شرکت تصمیم گرفته تا نسخه هیبریدی و همچنین فول آپشن آن را با نام ایما ایکس به بازار ارائه کند.

به گزارش ایلنا، لاماری ایما همانند هر خودرو دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد که بر اساس آن، می‌توان دیدگاه کاملی از این خودرو را در مقایسه با رقبای آن به دست آورد؛ بنابراین اگر مایل به شناخت کامل و همه جانبه کراس‌اوور آرین پارس موتور هستید، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

طراحی خارجی لاماری ایما

طراحی خارجی لاماری ایما به وضوح یک خودرو اسپرت را به تصویر می‌کشد. البته این طراحی برای علاقمندان به خودرو کاملا آشنا است؛ چرا که شباهت خاصی به لامبورگینی اوروس دارد.

همانند بسیاری از خودرو‌های مدرن، چراغ‌های روی کاپوت به دی‌لایت اختصاص یافته‌اند. چراغ‌های روشنایی اصلی نیز در دو طرف جلوپنجره قرار گرفته‌اند. جلوپنجره بزرگ و مشکی ایما، ظاهر خشنی برای این خودرو ایجاد کرده.

نمای جانبی لاماری ایما تا حدودی ساده است، اما خط شانه‌ای مواج روی درها، حسی عضلانی به خودرو داده است؛ بنابراین وقتی از نمای بغل به آن نگاه می‌کنید، حس یک خودرو قدرتمند با دینامیک بالا را می‌دهد. رینگ‌های خودرو نیز مشکی‌رنگ هستند که در ترکیب با رنگ‌های مختلف بدنه، ظاهر جذابی را برای این خودرو پدید می‌آورند.

بخش عقب جایی است که سقف با شیب قابل توجهی به در پنجم خودرو ختم می‌شود. همچنین پیوستگی چراغ‌های خودرو در این نما باعث شده تا خودرو بیش از چیزی که به چشم می‌آید، عریض به نظر برسد.

درواقع این مسئله باعث شده تا تناسبات بهتری برای خودرو ایجاد شود. چه بسا اگر عرض جلو و عقب خودرو کمی بیشتر بود، تناسبات از دید بیننده بهتر می‌شد و می‌توانست رخ و نشست بهتری داشته باشد.

خروجی‌های اگزوز دوگانه در دو طرف قسمت پایین سپر واقعی هستند که این مساله را باید یکی از ویژگی‌های مثبت کراس‌اوور آرین پارس موتور دانست.

لاماری ایما

طراحی داخلی لاماری ایما

طراحان برای طراحی کابین ایما، از ترند روز استفاده کرده‌اند تا فضای داخلی ساده و در عین حال مدرنی را خلق کنند. نمایشگر‌های به هم چسبیده کلاستر و اطلاعات و سرگرمی بخش قابل توجهی از داشبورد خودرو را در اختیار گرفته‌اند. همچنین پنل تهویه نیز به صورت کامل در قسمت میانی داشبورد خودرو قرار دارد.

یکی از ترند‌های روز در طراحی کابین، استفاده از خطوط افقی است؛ چراکه باعث می‌شود نمای این بخش عریض‌تر، دلبازتر و بزرگ‌تر به نظر برسد. این خطوط نه تنها در کلاستر و نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دیده می‌شود بلکه خط جدایش داشبورد از شیشه‌ها و ادامه یافتن آن تا روی رودری‌ها، حس یک کابین وسیع‌تر را به بیننده می‌دهد.

صندلی‌های خودرو از جنس چرم مصنوعی هستند و تا حدی سرنشینان را در بر گرفته‌اند. البته بهتر بود که بخش‌های کناری صندلی که حمایت‌کننده بدن و ران‌های سرنشینان هستند، کمی بزرگ‌تر باشد تا در مسافت‌های طولانی خستگی راننده را کمتر کنند.

فرمان خودرو از نوع دی کات است و هنگام رانندگی حس اسپرتی به راننده می‌دهد. این خودرو یک کراس‌اوور پنج نفره است که با دارا بودن فاصله بین دو محور ۲۷۱۵ میلیمتر، فضای مناسبی را برای خانواده‌ها فراهم می‌کند. همچنین اگر نیاز به حجم بار بیشتری داشته باشید، می‌توانید صندلی‌های ردیف عقب را تا کنید.

لاماری ایما

مشخصات فنی لاماری ایما

زیر کاپوت لاماری ایما، پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر به همراه سیستم تزریق مستقیم سوخت یا GDi قرار دارد. این پیشرانه از طراحی میتسوبیشی بهره می‌برد و از این رو مالکان می‌توانند به کیفیت و دوام آن اعتماد داشته باشند. حداکثر راندمان این پیشرانه، ۱۹۵ اسب بخار قدرت و ۲۸۵ نیوتن متر گشتاور است.

این ارقام به عنوان خروجی یک موتور چهار سیلندر جالب توجه هستند و کراس‌اوور آرین پارس موتور را به یکی از قوی‌ترین خودرو‌های رده قیمتی خودش تبدیل می‌کند. البته باید توجه داشت که این خودرو به واسطه ساختار پیشرفته خود و همچنین استاندارد عدم آلایندگی یورو ۵، به سوخت باکیفیتی برای فعالیت نیاز دارد.

سیستم انتقال قدرت ایما از نوع دیفرانسیل جلو است، بنابراین توانایی عبور از مسیر‌های سنگین آفرودی را نخواهد داشت. اما در آفرود سبک عملکرد بسیار خوبی دارد. جعبه دنده هفت سرعته دو کلاچه از نوع‌تر (Wet) نیز وظیفه ارسال قدرت و گشتاور را به چرخ‌های جلو برعهده دارد. ترکیب این جعبه دنده با موتور خودرو، باعث شده تا عملکرد سریعی را از این کراس‌اوور شاهد باشیم.

لاماری ایما به لطف این مشخصات فنی، می‌تواند در ۹.۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد. این رقم باعث می‌شود تا لاماری ایما به عنوان یکی از سریع‌ترین خودرو‌های مونتاژی ایران شناخته شود. مصرف سوخت ترکیبی این کراس‌اوور نیز ۶.۶ لیتر در صد کیلومتر عنوان شده که با توجه به باک ۵۵ لیتری خودرو، نیازی به پر کردن مجدد باک سوخت در فواصل کوتاه نخواهید داشت.

رانندگی با کراس اوور لاماری

رانندگی با لاماری ایما، حس و حالی شبیه به سدان‌های اسپرت را برای شما بازسازی می‌کند. البته این موضوع چندان بی‌ربط به نام خودرو نیست، چرا که شرکت اصلی سازنده این خودرو پسوند Evo را به نام آن اضافه کرده است. جالب است بدانید این پسوند برای نسخه‌های اسپرت محصولات میتسوبیشی به کار می‌رود.

کراس‌اوور آرین پارس موتور سه حالت رانندگی کامفورت یا راحت، اکو یا اقتصادی و اسپرت یا هیجان انگیز دارد. با تعویض حالت رانندگی، واکنش فرمان و همچنین گیربکس تا حدودی تغییر می‌کند که این مساله رضایت‌بخش خواهد بود.

با این حال در نسخه فعلی ایما قابلیت تعویض دستی دنده برای راننده در نظر گرفته نشده که با ذات اسپرت این خودرو در تضاد است. البته قرار است که در نسخه فول آپشن یعنی لاماری ایما ایکس این مشکل حل شود.

واکنش خودرو به فرامین راننده سریع است و طی مدتی کوتاه، شتاب‌گیری فوق‌العاده‌ای را با ایما تجربه خواهید کرد. این مساله می‌تواند موجب رضایت راننده شود. البته باید به خاطر داشته باشید که گیربکس در سرازیری دنده‌ها را سبک می‌کند، بنابراین نباید بیش از حد پدال گاز را در شیب‌ها فشار دهید. اگر بتوانید پس از مدت کوتاهی راه و روش رانندگی با ایما را بیاموزید، این خودرو همسفر خوبی در تجربه‌های رانندگی شما خواهد بود.

امکانات ایمنی و رفاهی لاماری ایما

تنها نسخه عرضه شده لاماری ایما تا به حال، تیپ ساده این خودرو است. آرین پارس موتور با حذف برخی امکانات رفاهی از این کراس‌اوور موفق شد تا قیمت تمام شده آن را کاهش دهد. همین مساله به این شرکت کمک کرد تا طی مدتی کوتاه، فروش قابل توجهی را تجربه کند. با این حال در آینده نزدیک نسخه مجهز‌تر این خودرو با تجهیزات بیشتر به دست مشتریان خواهد رسید.

تجهیزات ایمنی لاماری ایما در حال حاضر به این شرح هستند: شش کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، ترمز پارک برقی، کنترل خودرو در سرازیری، دوربین دنده عقب، کمکی شروع حرکت در سربالایی، اتوهلد، سیستم پایش فشار باد تایرها، کنترل کشش، ترمز کمکی، دوربین ثبت وقایع، پایش فشار باد تایر‌ها و سنسور دنده عقب.

تجهیزات رفاهی لاماری ایما نیز قابل قبول هستند، اما در مقایسه با برخی رقبا، می‌توان کمبود‌هایی را در این خودرو حس کرد. البته این خودرو در ازای تجهیزات کمتر، محصول ارزان‌تری را نیز به شما می‌فروشد. از جمله تجهیزات رفاهی ایما، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سانروف و سقف پانوراما، نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی پنل ابزار، نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچی سیستم سرگرمی، فرمان برقی با کلید‌های کنترلی، کروز کنترل تطبیقی، سنسور نور، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه مجزا برای سرنشینان عقب، کول باکس و صندلی برقی راننده با قابلیت تنظیم در شش جهت به همراه امکان تنظیم گودی کمر.

قیمت و رقبا لاماری ایما

قیمت لاماری ایما در بهار ۱۴۰۲ برای متقاضیان پاییز مرحله اول سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های داخلی، یک میلیارد و ۵۵۶ میلیون تومان اعلام شده است. در حال حاضر برای خرید این خودرو از بازار آزاد، نیاز به پرداخت دو میلیارد تومان وجه نقد خواهید داشت.

این خودرو شاید برخی کمبود‌ها در آپشن و امکانات رفاهی داشته باشد، اما به لطف طراحی زیبا و منحصر به فرد خود توانسته نظر مشتریان را به خود جلب کند. حتی در بازاری مثل ایران، طراحی یک خودرو فاکتور مهمی در انتخاب و خرید آن است. به همین علت می‌بینیم که لاماری ایما توانسته در مقایسه با رقبا فروش بهتر و استقبال بیشتری در بازار آزاد داشته باشد.

لاماری ایما در شرایط فعلی، رقبای بسیاری دارد. تیگو ۷ پرو و فونیکس FX از مدیران خودرو، کی ام سی K۷ از کرمان موتور، هایما ۸S از ایران خودرو و فردا T۵ از فرداموتورز از جمله مهم‌ترین رقبای این خودرو هستند.

البته لیست این رقبا در حال تکمیل است و به زودی شاهد اضافه شدن محصولات بیشتری به این لیست خواهیم بود؛ بنابراین در این بازار به شدت رقابتی، آرین پارس موتور چاره‌ای جز افزایش سریع آپشن‌ها نخواهد داشت، موضوعی که این شرکت را به تکاپو واداشته تا لاماری ایما ایکس را هر چه زودتر معرفی کند.

سوالات متداول

کراس اوور لاماری ایما از چه نوع پیشرانه‌ای بهره می‌برد؟

زیر کاپوت لاماری ایما، پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر به همراه سیستم تزریق مستقیم سوخت یا GDi قرار دارد. این پیشرانه توسط میتسوبیشی توسعه داده شده است.

میزان مصرف سوخت کراس اوور آرین پارس موتور به چه میزان است؟

مصرف سوخت ترکیبی این کراس‌اوور نیز ۶.۶ لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است که با توجه به باک ۵۵ لیتری خودرو، نیازی به پر کردن مجدد باک سوخت در فواصل کوتاه نخواهید داشت.

رقبای لاماری در ایران کدام خودرو‌ها هستند؟

لاماری ایما در شرایط فعلی بازار، رقبای بسیاری دارد. فونیکس تیگو ۷ پرو و فونیکس FX از مدیران خودرو، کی ام سی K۷ از کرمان موتور، هایما ۸S از ایران خودرو و فردا T۵ از فرداموتورز از جمله این رقبا هستند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv