ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج در پاسخ به این سؤال که ۵۲ میلیارد تومان زکات جمعآوری شده واقعاً صرف فقرا و پروژههای عامالمنفعه میشود؟ اظهار داشت: بنده به عنوان عضو شورای زکات نیز به این موضوع اعتراض کردهام، قرار بر این بود که ۱۰ ماموستا ناظر بر هزینهکرد و تقسیم مبلغ زکات جمعآوری شده در استان شوند، اما هیچ اطلاعی از آن نداریم.
تسنیم نوشت: مبلغ زکات جمعآوری شده در استان کردستان در حالی ۵۲ میلیارد تومان مطرح شد، که امام جمعه سنندج به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت که این میزان پول در چه بخشهایی واقعاً هزینه شده است؟
شورای زکات استان کردستان در حالی برگزار شد که اظهارات و اطلاعات مطرح شده در این نشست ابهامات و سؤالاتی در پی داشت.
مدیرکل کمیتهامداد کردستان از جمعآوری ۵۲ میلیارد تومان زکات در استان خبر داد که امام جمعه سنندج به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت که این میزان پول در چه بخشهایی واقعاً هزینه شده و این مطالبه نیاز به شفافسازی دقیق دارد.
نماینده، ولی فقیه در استان کردستان در این جلسه ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان اظهار داشت: اعضای شورای زکات باید با کمک روحانیون فرهنگ پرداخت زکات را ترویج دهند و در این راستا اطلاعرسانیهای لازم صورت گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی با تأکید بر اهتمام مبلغان و روحانیون در امر ترویج فرهنگ پرداخت زکات گفت: مبالغ زکات جمعآوری شده در بخشهای خود هزینه و صرف رفع مشکلات نیازمندان و پروژههای عامالمنفعه در استان شود. مردم همچنین باید از نحوه هزینه کرد زکاتی که پرداخت میکنند، اطلاع داشته باشند.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده از عملکرد شورای زکات افزود: کمیته امداد ۵۲ میلیارد تومان زکات جمعآوری کرده و این پول هزینهکرد عواملی است که تحت پوشش این نهاد هستند.
نماینده، ولی فقیه در استان کردستان با اشاره به اینکه ۱۶۰ هزار نفر یعنی ۱۰ درصد کل جمعیت استان تحت پوشش کمیته امداد هستند، خاطر نشان کرد: ۲۹ هزار از این افراد را زنان سرپرست خانوار تشکیل داده اند که باید از طریق این حوزه به آنان توجه شود.
پورذهبی با تأکید بر اینکه اقسام زکات برای مردم تبیین و تشریح شود، یادآور شد: این فرصتی است که از طریق زکات نیاز نیازمندان در سطح استان برطرف شود.
ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج نیز در پاسخ به این سؤال که ۵۲ میلیارد تومان زکات جمعآوری شده واقعاً صرف فقرا و پروژههای عامالمنفعه میشود؟ اظهار داشت: بنده به عنوان عضو شورای زکات نیز به این موضوع اعتراض کردهام، قرار بر این بود که ۱۰ ماموستا ناظر بر هزینهکرد و تقسیم مبلغ زکات جمعآوری شده در استان شوند، اما هیچ اطلاعی از آن نداریم.
وی با انتقاد از اینکه اگر این مبلغ زکات جمعآوری شده با نظارت درست هزینه و تقسیم میشد، شاهد افزایش مددجویان کمیته امداد نبودیم، افزود: به شرط رعایت این ملزومات، نیازمندان میتوانستند از همین محل زندگیشان را بگذارنند، اما حقیقتاً هیچ تأثیری نداشته است.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: گاها مبلغ واقعی زکات جمعآوری شده بیشتر از آمار مسئولان است، اما همین ۵۲ میلیارد تومان زکات سال گذشته، مشخص نیست کجا هزینه شده است؟