هر کاری که میتوانید برای توجه بیشتر و آهستهتر غذا خوردن انجام دهید، برای اینکه در لحظه هوشیارتر باشید، احتمالاً احساسات مرتبط با غذا خوردن را افزایش میدهد و به این معنی است که شما کمتر راضی هستید. این نه تنها بر سیری تاثیر میگذارد، بلکه میتواند به شما کمک کند تا انتخابهای سالم تری داشته باشید و از این انتخابها بیشتر لذت ببرید.
ظاهر و بوی وعدههای غذایی ما، اینکه آنها را با چنگال بخوریم یا با دست، حتی موسیقی که در حین غذا خوردن به آن گوش میدهیم، در لذت غذاخوردن ما نقش دارند.
چارلز اسپنس، استاد روانشناسی تجربی در دانشگاه آکسفورد در تحقیقی درباره عوامل تاثیرگذار بر غذا و نوع آن تحقیق کرده است. او معتقد است به طور خلاصه، ظاهر و بوی وعدههای غذایی ما، چه آنها را با چنگال بخوریم یا با دست – حتی موسیقی که در حین غذا خوردن یا خرید غذا به آن گوش میدهیم، همگی میتوانند در میزان سالم غذا خوردن ما نقش داشته باشند. تکنیکهای زیر به شما کمک میکنند مغزتان را فریب دهید تا تصمیمهای بهتری برای بدنتان بگیرد.
اکنون بسیاری از ما میدانیم که سرو کردن وعدههای غذایی در بشقاب کوچکتر میتواند میزان خوردن ما را کنترل کند، زیرا مغز ما بر این باور است که غذا در آنجا بیشتر از مقدار واقعی است. این تأثیر عمیقی بر سیری دارد (چقدر احساس سیری میکنید)، اما مغز را نیز میتوان با ابزارهایی که استفاده میکنیم فریب داد: کارد و چنگالهای سنگینتر قدردانی ما را از آن افزایش میدهد، مانند غذا خوردن با دست، که حواس ما را درگیر میکند.
اسپنس میگوید: هر کاری که میتوانید برای توجه بیشتر و آهستهتر غذا خوردن انجام دهید، برای اینکه در لحظه هوشیارتر باشید، احتمالاً احساسات مرتبط با غذا خوردن را افزایش میدهد و به این معنی است که شما کمتر راضی هستید. این نه تنها بر سیری تاثیر میگذارد، بلکه میتواند به شما کمک کند تا انتخابهای سالم تری داشته باشید و از این انتخابها بیشتر لذت ببرید.
روانشناسان مواد غذایی ثابت کرده اند ما ابتدا با چشمان خود غذا میخوریم، و این امر بسیاری از تجربیات ما را شامل میشود. در واقع ظاهر غذاها بر طعم آن هنگام خوردن تاثیر دارد. در واقع، با شکل دادن به انتظارات ما، ظاهر غذاها حتی بر طعم ما در هنگام خوردن آنها تاثیر میگذارد.
بنابراین، یک سالاد بزرگ و زیبا که دارای برگها، رنگها و بافتهای متنوع است، بهتر از یک مشت اسفناج به نظر میرسد و طعم بهتری نیز خواهد داشت. اسپنس میگوید، ما همچنین باید به خاطر داشته باشیم که وقتی صحبت از غذای از پیش ساخته به میان میآید، با چشمان خود غذا میخوریم، بهویژه زمانی که چیزی نامتقارن (یا بدون ظاهر یکنواخت) باشد.
اسپنس میگوید: بسیاری معتقدند میتوان انتخابهای غذایی افراد را با موسیقی تغییر داد. به عنوان مثال، اگر موسیقی سریع و بلند باشد، مردم حدود ۳۰ درصد بیشتر میخورند. شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهد صداهای بلند موجب کمتر سالم شدن وعده غذایی میشود و یک سری هورمونها را ترشح میکند که برای هضم غذاها ضرر دارد.
منبع: برنا