سخنگوی وزارت بهداشت: بدیهی است اگر دمای هوا از حد مشخصی بالاتر رود، اصلیترین راهکار حفظ سلامت مردم این است که تعطیلی داشته باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ۲ تا ۳ هفته گذشته افزایش ۱۰ درصدی مراجعه بیماران قلبی و فشار خون را شاهد بودیم که بی ارتباط با افزایش دمای هوا نبود؛ وزارت بهداشت پیشنهاد تعطیلی را به هیأت دولت داد و دولت هم این تعطیلی را تصویب کرد.
پدرام پاک آیین روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: این تعطیلی اقدامی پیشگیرانه است، زیرا تاثیر افزایش دما بر سلامت مردم به خصوص سالمندان، کودکان، افراد دارای بیماریهای زمینهای و مادران باردار میتواند مخاطره آمیز باشد.
وی اظهار داشت: پیش بینی هواشناسی این بود که افزایش دما خواهیم داشت و جمع بندی ما در وزارت بهداشت این بود که با تعطیلی میتوان از افزایش گرمازدگی و آسیب به سلامت مردم جلوگیری کرد. بدیهی است اگر دمای هوا از حد مشخصی بالاتر رود، اصلیترین راهکار حفظ سلامت مردم این است که تعطیلی داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تعطیلی مجدد ادارات به دلیل گرما وجود دارد؟ گفت: بله اگر دمای هوا از دامنه مشخصی بالاتر رود؛ به طوری که برای سلامت مردم مخاطره آمیز باشد، باز هم پیشنهاد تعطیلی مطرح خواهد بود. به همه مراکز درمانی به رغم تعطیلی این سه روز برای پذیرش بیماران به ویژه بیماران گرما زده آماده باش دادیم.
معاون آموزش همگانی سازمان اورژانس کشور نیز در توضیحاتی از در معرض خطر بودن تمام مردم در برابر موج گرمایی که به کشور وارد شده خبر داد.
حسن نوری روز چهارشنبه در گفت و گویی درباره گرما زدگی، گفت: بدن انسان بر اساس فیزیولوژی، خودش را با شرایط تطبیق میدهد. زمانی که از محیط سرد به گرم و برعکس برویم مدت زمانی طول میکشد که بدن خودش را تطبیق دهد.
وی ادامه داد: وقتی به صورت ناگهانی دما بالا رود ممکن است برخی از مردم دچار گرما زدگی شوند که برخی گروهها مثل مادران باردار، نوزادان و شیرخواران به این دلیل که آب بدنشان بالاست و سالمندان به دلیل اینکه بیماری دارند در برابر گرما حساس ترند.
نوری افزود: همه مردم در برابر موج گرمایی که وارد کشور شده در معرض خطر هستند. نشانههای پوستی مرحله اول و گرفتگی عضلات مرحله دوم نشانههای گرمازدگی، تهوع، استفراغ، گیجی و تهوع مراحل نهایی و حاد ابتلا به گرمازدگی است.
معاون آموزش همگانی سازمان اورژانس کشور به مردم توصیه کرد که در این شرایط گرم، کودک را در ماشین و پدر و مادر مسن را در خانه تنها نگذارند و اگر وضعیت بیماران شدید بود شربت اُ آر اس داده شود.