December 26 2024 - پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
سگهای ولگرد یک مشکل طولانی مدت، اما رو به رشد در سراسر بالکان بودهاند، با دستههای بزرگ که نگرانیهای بهداشت عمومی را در شهرها برانگیخته و به دامها در جوامع روستایی آسیب میرسانند، اما حالا آنها به سراغ یک گونه سیاه گوش در معرض انقراض رفته اند
فرارو- سیاهگوشهای بالکان، سالهاست که برای بقا مبارزه میکنند چرا که جنگلزدایی، بخش بزرگی از زیستگاه طبیعی آنها را از بین برده است. اما اکنون آنها با دشمن جدیدی مواجهاند، سگهای ولگرد
به گزارش فرارو، محیطبانان متوجه شدند که سگهای بیسرپرست تعداد زیادی از آهوهای منطقه را شکار میکنند. این آهوها تقریبا ۷۰ درصد از رژیم غذایی سیاهگوش بالکان را تشکیل میدهند.
فعالان حقوق حیوانات میگویند مشکل سگهای بیسرپرست ناشی از کمکاری شدید دولت و بیمسئولیتی صاحبان حیوانات خانگی است.
در مقابل کمکاری دولت، فعالان تلاش میکنند با غذارسانی مانع تجاوز سگها به حریم شکار سیاهگوشها شوند. آنها همچنین پناهگاهی با ظرفیت ۵ هزار سگ ساختهاند.
کارشناسان میگویند افزایش جمعیت سگهای بیسرپرست میتواند مشکلات دیگری نیز ایجاد کند، از جمله توانایی سگها برای جفتگیری با گرگها و ایجاد دورگهها میتواند گونه گرگ را به خطر بیندازد.
سگهای ولگرد یک مشکل طولانی مدت، اما رو به رشد در سراسر بالکان بودهاند، با دستههای بزرگ که نگرانیهای بهداشت عمومی را در شهرها برانگیخته و به دامها در جوامع روستایی آسیب میرسانند.
این مشکل به ویژه در مقدونیه شمالی حاد بوده است، جایی که تخمین زده میشود که حدود ۶۰۰۰ سگ ولگرد تنها در اسکوپیه ساکن هستند. هیچ اطلاعات رسمی در مورد تعداد سگهای وحشی در سراسر این کشور وجود ندارد.
کارشناسان تخمین میزنند که تقریباً ۴۰ سیاهگوش بالکان در زیستگاه آنها باقی مانده است که نواحی کوهستانی آلبانی، کوزوو و مقدونیه شمالی را پوشش میدهد.
دیمه ملووسکی از انجمن زیست محیطی مقدونیه که از سال ۲۰۰۶ بر سیاهگوش بالکان در پارک ملی ماوروو نظارت میکند، گفت: ما متوجه شدیم که شکارچی دیگری وجود دارد که به اصطلاح طبیعی یا معمولی نیست و آنها سگهای ولگرد هستند.
این بوم شناس ۴۲ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: آنها شکارچی دیگری هستند که سیاهگوش باید با آنها رقابت کند.
ملووسکی به همراه شبکهای از دیگر مراکز حفاظتی، داوطلبان، شکارچیان و محیط بانان جنگلها را در طول سالها زیر نظر داشته اند که بخشی از سیاهگوشها به لطف استفاده از دوربینهای ردیابی است.
کارشناسان اذعان میکنند که گستره این مشکل هنوز مبهم است، زیرا منابع محدود تنها به آنها اجازه میدهد تا نوارهای باریکی از قلمرو را بررسی کنند.
فعالان حقوق حیوانات میگویند که مسائل مربوط به سگهای ولگرد مدت هاست که در مقدونیه شمالی و به طور کلی بالکان به دلیل بی توجهی مزمن دولتها و اقدامات صاحبان حیوانات خانگی غیرمسئول مطرح شده است.