برخی از فلفلها، مانند «نفس اژدها»، آنقدر تند هستند که تاول زدن به تنهایی نمیتواند از آن گرما محافظت کند. در عوض، کپسایسین آنها در تاولها نفوذ میکند و به فعال کردن گیرندههای انتهای عصبی زیر آنها ادامه میدهد که میتواند منجر به احساس سوزش دردناکی شود که حداقل ۲۰ دقیقه طول میکشد.
فلفل تند ممکن است باعث مرگ نشود، اما «نفس اژدها»، تندترین فلفل جهان حتی احتمال مرگ را به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرآنلاین، مایک اسمیت، این فلفل را با همکاری محققان دانشگاه ناتینگهام پرورش داده است. او این فلفل را برای خوردن توصیه نمیکند، زیرا ممکن است آخرین چیزی باشد که یک فرد قبل از مرگ میخورد.
اگر بخواهیم فلفلها را از نظر تندی مقایسه کنیم، با مقیاس اسکویل که روش سنجش میزان تندی فلفل است، میتوان گفت نفس اژدها بسیار تند است، به طوری که به ۲.۴۸ میلیون واحد در مقیاس اسکویل میرسد، این اندازه گیری بر اساس غلظت کپسایسین، ماده شیمیایی که هنگام گاز گرفتن یک فلفل احساس گرمای تند را آزاد میکند، است.
بر اساس گزارشها، «نفس اژدها» حتی تندتر از آخرین فلفل رکورددار «کارولینا ریپر» است، که به طور متوسط ۱.۶ میلیون واحد اسکویل است، و همچنین اسپری فلفل نظامی ایالات متحده، که به حدود ۲ میلیون در مقیاس اسکویل رسیده است.
فلفل «هابانرو» با حدود ۳۵۰۰۰۰ واحد حرارتی اسکویل و فلفل «هالوپینو» با حدود ۸۰۰۰ واحد تندی نسبت به «نفس اژدها» کاملاً ملایم هستند. فلفل «دلمهای» دارای یک ژن مغلوب است که تولید کپسایسین را متوقف میکند و تندی آنها صفر است، بنابراین در این رقابت هیچ جایگاهی ندارد.
«نفس اژدها» آنقدر قوی است که گفته میشود، هنگامی که در نمایشگاه گل چلسی در لندن به نمایش گذاشته شد، در یک ظرف در بسته از آن نگهداری شد. اسمیت گفت: «من آن را روی نوک زبانم امتحان کردم؛ فقط سوزاند و تنها حدود ده ثانیه توانستم آن را تحمل کنم.»
به گفته پل بوسلند، استاد باغبانی دانشگاه ایالتی نیومکزیکو و مدیر مؤسسه فلفل شیلی، وقتی یک فرد جسور مانند اسمیت این فلفل تند و استثنایی را میخورد، معمولاً اولین احساسی که خواهد داشت بی حسی دهان است.
بوسلند گفت: «آنچه که اتفاق میافتد این است که گیرندههای شما در دهان سیگنالی را به مغز شما ارسال میکنند که درد وجود دارد، و این درد به شکل گرمی یا گرما است، و بنابراین مغز شما برای جلوگیری از این درد، اندورفین تولید میکند.»
با این حال، فلفلهای تند غیرمعمول فراتر از بیحس کردن دهان هستند. بوسلند گفت: «وقتی این نمونههای افراطی خورده میشوند، بدن «تاولهای پر از مایع» را در مناطقی که در معرض کپسایسین غلیظ هستند، از جمله دهان و گلو ایجاد میکند؛ این تاولها میتوانند به جذب گرمای کپسایسین کمک کنند.»
بوسلند همچنین گفت: «بدن در حال احساس سوختگی است و لایه بالایی سلولها را قربانی میکند در واقع سلولها میمیرند تا از نفوذ گرما به بدن جلوگیری شود.»
برخی از فلفلها، مانند «نفس اژدها»، آنقدر تند هستند که تاول زدن به تنهایی نمیتواند از آن گرما محافظت کند. در عوض، کپسایسین آنها در تاولها نفوذ میکند و به فعال کردن گیرندههای انتهای عصبی زیر آنها ادامه میدهد که میتواند منجر به احساس سوزش دردناکی شود که حداقل ۲۰ دقیقه طول میکشد.
بر اساس گزارش موردی سال ۲۰۱۶ مجله پزشکی اورژانس، در برخی موارد، مردم فلفل را پس زدند، مانند یک مرد ۴۷ ساله در کالیفرنیا که یک همبرگر را با پوره فلفل خورد. طبق گزارشها این مرد آنقدر شدید استفراغ کرد که مری خود را پاره کرد و به مراقبت پزشکی نیاز داشت.
اگر کپسایسین بیش از حد غلیظ باشد، سیستم ایمنی بدن میتواند بیش از حد کار کند، به این دلیل که گیرندههای TRPV ۱، پروتئینهای انتهای عصب که گرما را تشخیص میدهند، توسط کپسایسین فعال میشوند و به اشتباه کپسایسین را به عنوان سیگنال گرمای شدید تفسیر میکنند. این اشتباه میتواند دفاع سوختگی بدن را تشدید کند. درست مثل زمانی که وقتی غذای تند میخورید آبریزش بینی پیدا میکنید.
در برخی موارد، خوردن فلفل تند میتواند منجر به شوک آنافیلاکتیک، سوختگی شدید و حتی بسته شدن راههای تنفس فرد شود که در صورت عدم درمان میتواند کشنده باشد. با این حال، اسمیت قصد نداشت که «نفس اژدها» بخشی از یک وعده غذایی باشد. در عوض، او این گیاه را رشد داد تا بتوان از آن به عنوان یک بی حس کننده موضعی برای افرادی که به بی حسی معمولی حساسیت دارند استفاده کرد.