bato-adv

صادرات نفت ایران به بالای ۲ میلیون بشکه رسید

صادرات نفت ایران به بالای ۲ میلیون بشکه رسید
صادرات نفت ایران در بهترین حالت غیرتحریمی از ۲.۵ میلیون بشکه در روز فراتر نمی‌رفت و حالا با وجود تحریم‌های آمریکا بر اساس اعلام "تانکر ترکرز" در ماه جاری میلادی به بالای ۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۲

صادرات نفت خام ایران در ماه جاری میلادی (آگوست) به بالای ۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.

به گزارش عصرایران به نقل از وبگاه "اویل پرایس"، بر اساس گزارش "تانکر ترکرز" - شرکت رصد حرکت نفتکش‌ها در جهان - صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در ماه آگوست امسال به بیش از ۲ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است و ممکن است در شرایطی که سایر اعضای اوپک صادرات نفت خود را کاهش می‌دهند، همچنان بالا بماند.

این آمار صادرات نشان‌دهنده رقم بسیار بالاتری نسبت به برآورد سایر شرکت‌های تحلیلی برای صادرات نفت ایران است. همچنین به طور قابل توجهی بالاتر از آن چیزی است که منابع رسمی ایران اعلام کرده اند.

گفتنی است صادرات نفت خام ایران در شرایط غیرتحریمی طی ۲ دهه گذشته از ۲.۵ میلیون بشکه در روز فراتر نرفته است.

شرکت "کپلر" در این ماه گفت که چین به تنهایی در ماه جاری میلادی روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت از ایران وارد کرده است. چین بزرگترین خریدار نفت خام ایران است و اغلب نفت صادراتی ایران به این کشور روانه می‌شود.

شرکت تجزیه و تحلیل داده "اویل ایکس" صادرات نفت خام ایران بدون احتساب میعانات گازی را در ماه اوت (آگوست= مرداد) امسال حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرده و خاطر نشان کرده که این ماه هنوز به پایان نرسیده است و ممکن است شاهد افزایش بیشتری در صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران باشیم.

خبرگزاری مهر ایران پیشتر به نقل از رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران گزارش داده بود که ایران در مردادماه امسال روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت صادر کرده است.

وبگاه "بلومبرگ " نیز در گزارشی تاکید کرده که محاسبه میزان دقیق صادرات نفت ایران بسیار دشوار است، زیرا به دلایل واضح مرتبط با تحریم‌های ایالات متحده، این کشور گزارش‌های عمومی در مورد میزان صادرات نفتی خود را اعلام نمی‌کند.

تولید نفت ایران نیز طی ماه‌های گذشته رو به افزایش بوده است. جواد اوجی وزیر نفت ایران اوایل ماه جاری گفت که تولید نفت خام ایران به ۳.۱۸ میلیون بشکه در روز رسیده و تا پایان این ماه (اوت) به ۳.۳ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

همچنین در ماه جاری، رئیس شرکت دولتی نفت ایران گفت: برنامه‌هایی برای افزایش تولید نفت به ۳.۵ میلیون بشکه در روز تا پایان سپتامبر (اوایل پاییز) وجود دارد.

از سوی دیگر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری ایران گفته که دولت در ماه مارس آینده پروژه‌های ناتمام به ارزش ۱۵ میلیارد دلار را به بهره برداری می‌رساند. ایران سال گذشته نیز پروژه‌های آغاز شده، اما ناتمام در حوزه نفت و گاز را به ارزش ۱۲ میلیارد دلار به پایان رساند.

به عبارت دیگر، ایران با وجود تحریم‌های آمریکا که به طور خاص صنعت نفت این کشور را هدف قرار می‌دهد، هم تولید و هم صادرات نفت خود را افزایش داده است. به نظر می‌رسد این تحریم‌ها که با هدف اعلام شده برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران وضع شده اند، به شکست انجامیده اند.

سارا وخشوری، تحلیلگر SVB در اوایل سال جاری درباره صادرات نفت ایران به رویترز گفت: "تحریم‌ها وجود دارند، اما شاید به طور کامل اجرا یا نظارت نمی‌شوند. "

او افزود: همچنین همه صادرات نفت خام ایران در بازار سیاه انجام می‌شود، جایی که هیچ شفافیتی وجود ندارد و بنابراین در داده‌های رسمی عرضه و صادرات جهانی منعکس نمی‌شوند.

شکست رژیم تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران البته به این معنا نیست که صادرات این کالا برای ایران آسان است، بلکه ایران مسیر دشواری را برای رساندن نفت خود به بازارسیاه طی می‌کند.

این کشور از شیوه انتقال کشتی به کشتی استفاده می‌کند و یا نفتکش‌های ایران نشانگر‌های مکان یاب خود را خاموش می‌کنند تا مقصد محموله را پنهان کنند و این یک چالش بزرگ برای ارائه دهندگان خدمات ردیابی محموله‌های نفتی در برآورد میزان واقعی صادرات نفت ایران است.

در همین حال، دولت بایدن نشان داده است که ممکن است به توافق هسته‌ای موسوم به برجام بازگردد. با این حال مذاکرات برای ماه‌ها به طول انجامیده است و هیچ توافق نهایی در چشم انداز نیست.

درحالی‌که دیپلمات‌ها وظایف خود را انجام می‌دهند، صادرات نفت ایران هم به روند رو به صعود خود ادامه می‌دهد و حتی به اندازه دوران پیش از تحریم شانه می‌زند و قیمت‌های بین‌المللی نفت را مهار می‌کند، در شرایطی که تحلیلگران کمبود نفت را در نیمه دوم سال پیش‌بینی می‌کنند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین