bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۶۱۶۱۹

(ویدئو) برای اولین بار در جهان در مغز یک زن کرم زنده پیدا شد

(ویدئو) برای اولین بار در جهان در مغز یک زن کرم زنده پیدا شد

دانشمندان می‌گویند به احتمال زیاد این کرم هنگام جمع‌آوری نوعی گیاه بومی از کنار دریاچه محل زندگی بیمار در استرالیا وارد بدن زن شده است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۲ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
برای اولین بار در جهان در مغز یک زن کرم زنده پیدا شد

 

برای اولین بار در جهان یک کرم هشت سانتی‌متری زنده در مغز یک زن استرالیایی پیدا شد.

به گزارش فرارو، این کرم طی عمل جراحی از بافت مغز بیمار بیرون کشیده شد. این در حالی است که پزشکان گمانه‌زنی کردند موجود زنده قرمزرنگ احتمالا حدود دو ماه در سر این زن زندگی می‌کرده است.

این عمل جراحی سال گذشته در کانبرا انجام شد و حالا محققان با بررسی‌های بیشتر هشدار می‌دهند که چنین مورد نادری می‌تواند نشانه‌ای از افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌هایی باشد که از حیوان به انسان منتقل می‌شوند.

سانجایا سنانایاکه، پزشک بیمارستان کانبرا درباره پیدا شدن کرم در سر بیمار طی عمل جراحی توضیح داد: در اتاق عمل وقتی که جراح ابزارش را در سر بیمار فرو برد تا ناهنجاری را تشخیص دهد و یک کرم قرمز زنده هشت سانتی‌متری بیرون آمد، همه ما دچار شوک شدیم. این مورد یک نمونه نادر و جدید است که قبلا در انسان ثبت نشده است.

دانشمندان می‌گویند به احتمال زیاد این کرم هنگام جمع‌آوری نوعی گیاه بومی از کنار دریاچه محل زندگی بیمار در استرالیا وارد بدن او شده است.

محراب حسین، متخصص در زمینه انگل‌شناسی، با انتشار تحقیقی در این زمینه نوشت که به نظر می‌رسد پس از استفاده از گیاهان آلوده به مدفوع مار پیتون و تخم انگل، بدن این زن به یک میزبان تصادفی برای رشد کرم قرمزرنگ تبدیل شده است.

این زن استرالیایی به دنبال رشد این کرم در مغزش با مجموعه‌ای از علائم غیرمعمول مواجه شد از جمله درد معده، سرفه، تعریق شبانه، اسهال و حتی فراموشی و تشدید افسردگی.

بیمار در اواخر ژانویه ۲۰۲۱ در بیمارستان بستری شد و سپس اسکن‌های مغزی نشان داد که یک ضایعه در مغز او وجود دارد. پس از آن در ژوئن ۲۰۲۲ در اتاق عمل مشخص شد که وجود یک کرم زنده سبب نشانه‌های بیماری این زن بوده است.

پزشکان می‌گویند که این زن با وجود داشتن سوابق بیماری، در حال بهبودی است.

محققان این پژوهش تاکید کردند که ۳۰ نوع عفونت جدید در ۳۰ سال گذشته ظاهر شده است و سه چهارم آن‌ها بیماری‌های مشترک بین انسان و دام‌اند که از حیوان به انسان منتقل شده‌اند.

به گفته آنها، مواردی مانند بیماری این زن نشان می‌دهد که جمعیت انسانی در حال نزدیک‌تر شدن به زیستگاه‌های حیوانات است که می‌تواند عواقب زیادی به همراه داشته باشد؛ انتقال ویروس نیپا از خفاش‌ها به خوک و سپس به انسان، انتقال سارس از خفاش به حیوان ثانویه و سپس به انسان و همچنین گمانه‌زنی‌ها درباره منشاء ویروس کرونا به انسان همگی نشانه‌هایی است که باید بیش از پیش جدی گرفته شوند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv