انبه سرشار از ویتامینها و موادمعدنی بهخصوص ویتامینC است بهطوریکه ۱۰۰ گرم آن میتواند ۴۶ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند. همچنین، انبه منبع غنی از ویتامینهای A و E، اسیدهای آمینه، فلاونوئیدها، بتاکاروتن و نیاسین است.
انبه، میوه خوشطعم استوایی است که خواص عالی برای سلامت بدن دارد. این میوه سرشار از آنتیاکسیدانها، فیبرها و ویتامینC است و میتوان علاوه بر مصرف معمولی در این روزهای گرم، در ترکیب انواع سالاد و دسر نیز از آن استفاده کرد.
در ادامه به فواید عادت به خوردن این میوه خوشبو خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:
انبه سرشار از ویتامینها و موادمعدنی بهخصوص ویتامینC است بهطوریکه ۱۰۰ گرم آن میتواند ۴۶ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند. همچنین، انبه منبع غنی از ویتامینهای A و E، اسیدهای آمینه، فلاونوئیدها، بتاکاروتن و نیاسین است. این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و تاثیر ضدخستگی نیز دارد.
انبه حاوی مقدار فراوان پلیفنولهاست که ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی محسوب میشوند و از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. البته وجود ویتامینC نیز چنین تاثیری دارد و رشد سلولهای سرطانی بهخصوص سرطان پروستات را کاهش میدهد. البته این میوه در جلوگیری از پیشرفت سرطان کولون و کبد هم موثر است.
انبه حاوی فیبرهای گوارشی از جمله پکتین است. این فیبرها کلسترول بد خون را کاهش میدهند و در کنار پتاسیم بالا به تنظیم ریتم قلب و حفظ فشار خون طبیعی کمک میکنند.
انبه حاوی آنزیمهای گوارشی است که به تجزیه پروتئینها کمک میکند و روند هضم را بهبود میدهد. همچنین، مصرف انبه برای بهبود سوزش معده موثر است. مقدار فیبر فراوان آن نیز در پیشگیری از یبوست موثر است و به عملکرد بهتر کولون کمک میکند.
انبه برای کودکانی که تمرکز کافی برای درسخواندن ندارند، بسیار مفید است زیرا اسید گلوتامین دارد که به تحریک حافظه و عملکرد مطلوب سلولها کمک میکند. اسید گلوتامین در دفع مواد سمی از مغز نیز نقش دارد و عامل پیشگیری از تحلیل عملکرد شناختی است. البته مقدار فراوان ویتامین B۶ و آهن نیز به تحریک عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک میکند.
خوردن انبه به افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، توصیه میشود زیرا ۱۰۰ گرم آن حدود ۷۵ کیلوکالری دارد. خوردن انبه رسیده همراه شیر بهدلیل پروتئین بالا میتواند به افزایش وزن کمک کند. البته در این صورت نهتنها وزن افزایش مییابد بلکه رشد توده عضلانی نیز تقویت میشود.
منبع: بهداشت نیوز