زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان است، ترکیباتی که از استرس و آسیب به DNA بدن شما جلوگیری میکند. زنجبیل ممکن است به بدن کمک کند تا با بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و بیماریهای ریوی مبارزه کند. به علاوه گنجاندن این ادویه در رژیم غذایی، شانس داشتن دوران پیری سالم را نیز افزایش میدهد.
زنجبیل که گیاهی زردرنگ و دارای طبع گرم است، یکی از مواد خوراکی پرمصرف در رژیم غذایی مردم دنیا محسوب میشود و از ریشه آن به صورت خشکشده یا به صورت پودر به عنوان ادویهای مفید در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها و دمنوشها استفاده میشود.
در این مقاله به نقل از سایت تخصصی «وب ام دی» به توضیح مختصری درباره شماری از فواید مهم زنجبیل برای سلامتی اشاره خواهیم کرد:
برخی از ترکیبات شیمیایی موجود در زنجبیلِ تازه به بدن شما در دفع میکروبها کمک میکند. آنها به ویژه در متوقف کردن رشد باکتریهایی مانند «اشریشیا کلی» و «شیگلا» خوب عمل میکنند و همچنین ممکن است ویروسهایی مانند «ویروس سینسیشیال تنفسی» (RSV) را نیز از شما دور نگه دارند.
قدرت ضد باکتریایی زنجبیل ممکن است لبخند شما را نیز درخشان کند. برخی از ترکیبات فعال موجود در زنجبیل از رشد باکتریهای دهان هم جلوگیری میکنند. این باکتریها همان باکتریهایی هستند که میتوانند باعث بیماری «پیوره»، یک عفونت جدی لثه شوند.
زنجبیل به کاهش درد معده به خصوص در دوران بارداری کمک میکند. همچنین زنجبیل در از بین بردن گاز انباشته شده در رودهها نقش مفید دارد. این ماده غذایی در رفع دریازدگی یا حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی نیز تاثیرگذار است.
هرچند زنجبیل، درد عضلانی را سریعا از بین نمیبرد، اما ممکن است به مرور زمان درد را تسکین دهد. در برخی از مطالعات، افرادی که درد عضلانی ناشی از ورزش داشتند و زنجبیل مصرف کردند، روز بعد نسبت به کسانی که زنجبیل مصرف نکرده بودند، درد کمتری داشتند.
زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد به این معنی که تورم را کاهش میدهد. همچنین ممکن است زنجبیل به ویژه برای تسکین علائم «روماتیسم مفصلی» و «آرتروز» مفید باشد. مصرف خوراکی زنجبیل یا استعمال موضعیِ آن روی نقاط ملتهب و دردناک بدن ممکن است درد و تورم را تسکین دهد.
برخی از مطالعات نشان میدهند که مولکولهای زیست فعال موجود در زنجبیل ممکن است پیشرفت برخی از سرطانها مانند سرطان روده بزرگ، معده، تخمدان، کبد، پوست، سینه و پروستات را کاهش دهند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است تا ببینیم آیا این اثرگذاری حقیقت دارد یا خیر.
دادههای یک مطالعه کوچک اخیرا نشان داد که زنجبیل ممکن است به بدن شما در استفاده بهتر از انسولین کمک کند. با این حال، مطالعات بزرگتری مورد نیاز است تا ببینیم آیا زنجبیل میتواند به بهبود سطح قند خون در بدن کمک کند یا خیر.
طبق دادههای مطالعات، زنانی که ۱۵۰۰ میلی گرم پودر زنجبیل را یک بار در روز به مدت سه روز در طول دوران قاعدگی مصرف کردند نسبت به زنانی که این ادویه را امتحان نکردند، درد کمتری داشتند.
مصرف روزانه زنجبیل ممکن است به شما در مبارزه با سطوح کلسترول بد یا LDL کمک کند. دادههای یک مطالعه اخیر نشان داد که مصرف پنج گرم زنجبیل در روز به مدت سه ماه، کلسترول LDL افراد را به طور متوسط کاهش داده است.
زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان است، ترکیباتی که از استرس و آسیب به DNA بدن شما جلوگیری میکند. زنجبیل ممکن است به بدن کمک کند تا با بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و بیماریهای ریوی مبارزه کند. به علاوه گنجاندن این ادویه در رژیم غذایی، شانس داشتن دوران پیری سالم را نیز افزایش میدهد.
اگر با سوء هاضمه مزمن دست و پنجه نرم میکنید، زنجبیل میتواند تاحدودی این عارضه را تسکین دهد.
منبع: ایسنا