bato-adv
bato-adv

«خرچنگ نعل‌اسبی»: جانوری که با خونش جان انسان‌ها را نجات می‌دهد

«خرچنگ نعل‌اسبی»: جانوری که با خونش جان انسان‌ها را نجات می‌دهد

خون خرچنگ نعل‌اسبی که آبی شیری‌رنگ است، می‌تواند هرگونه مسمومیت دارویی را به طور دقیق تشخیص دهد

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲

«خرچنگ نعل‌اسبی» که شاید کمتر کسی اسمش را شنیده باشد، یکی از مهمترین جانداران برای سلامتی بشر است، چرا که واکسن آنفولانزا و کرونا، واکسیناسیون معمولی در دوران کودکی، فنر قلب یا جایگزین مفاصل، همه از طریق آزمایشی با استفاده از خون این جانور ایمن می‌شوند.

به گزارش العربیه فارسی به نقل از روزنامه «گاردین»، تعداد زیادی خرچنگ نعل‌اسبی هر روزه در کلینیک‌های کشور‌های سراسر جهان در جایگاه‌های مخصوص قرار می‌گیرند، یک‌سوم خون خود را به آزمایشگاه اهدا می‌کنند، و سپس به رودخانه‌ها و دریا‌ها بازگردانده می‌شوند.

این‌ها موجوداتی ماقبل تاریخی هستند که به سخت‌پوستان ابتدای دوران حیات در صد‌ها میلیون سال پیش شباهت دارند، و تا حدود ۲۰ سانتی‌متر عرض و حدود ۴۰ سانتی‌متر طول، شامل دم‌شان، رشد می‌کنند.

خون آن‌ها که آبی شیری‌رنگ است، می‌تواند هرگونه مسمومیت دارویی را به طور دقیق تشخیص دهد، و به همین دلیل است که دانشمندان هر ساله خون حدود نیم میلیون خرچنگ نعل‌اسبی را در آزمایشگاه‌ها می‌دوشند تا به مصارف مختلف و متنوع پزشکی برسانند.

خرچنگ نعل‌اسبی را نمی‌توان برای مدتی طولانی در مخازن آب نگه داشت و پرورش داد، به همین دلیل هم آن را مستقیم از رودخانه و دریا می‌گیرند، سوار کامیون می‌کنند، و با طی مسافات طولانی به آزمایشگاه می‌برند. سپس از طریق ستون فقرات آن‌ها در پشت‌شان، یک سوزن به غشاء نزدیک قلب‌شان وارد می‌شود و خون لازم را برداشت می‌کند.

خرچنگ‌های نعل‌اسبی، در رویدادی که به تخم‌ریزی لاکشپت‌های دریایی شباهت دارد، تخم‌های خود را در یک حرکت هماهنگ در ساحلی هزاران کیلومتری می‌گذارند.

در این جریان، ماده‌ها در حالی که نر‌های متصل به پشت خود را همراه دارند، به خشکی می‌روند و تخم می‌گذارند. آن‌ها از زمانی پیش از پیدایش دایناسور‌ها این کار را انجام داده‌اند، و علاقه دارند زیر نور ماه و در هنگام بالا آمدن آب دریا تخم‌ریزی کنند.

برچسب ها: خرچنگ نعل اسبی
bato-adv
bato-adv
bato-adv