شیرینی سپه سالاری یکی از انواع شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی میباشد که طرفداران زیادی دارد.
آموزش شیرینی خانگی، از محبوبیت خاصی در میان خانمهای خانه دار برخوردار است، بخصوص شیرینیهای خوشمزهای که با مواد کم و در دسترس آماده میشوند، مثل شیرینی سپه سالاری. شیرینی سپه سالاری یکی از اصیلترین شیرینیها ایرانی میباشد که توجه کمتری نسبت به سایر شیرینی به آن شده است.
این شیرینی بسیار خوشمزه اصالتا برای تبریز است اما شیرینی سپه سالاری تهران هم به همان اندازه شهرت دارد. این شیرینی لذیذ را میتوانید در ایام نوروز تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم | میزان لازم |
آرد سفید | 250 گرم |
آرد برنج | 130 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 150 گرم |
شهد | 10 گرم |
کره | 150 گرم |
روغن مایع | 40 گرم |
ماست | 150 گرم |
بکینگ پودر | 1 ق چ خ |
وانیل | نوک ق چ |
خمیر مایه | 1 ق چ خ |
برای شروع، آرد و آرد برنج را در یک ظرف الک کنید و هم بزنید.
روغن و کره که به دمای محیط رسیده است را به آرد اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملا مواد بایکدیگر ترکیب شوند.
بکینگ پودر و خمیر مایه را به این مواد اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن بکنید.
در ظرف دیگری ماست را بریزید و هم بزنید؛ سپس شکر را نیز به ماست اضافه کنید.
تخم مرغ را به همراه وانیل و شهد به این مواد اضافه کنید و با همزن برقی شروع به هم زدن بکنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
مایهای که آماده کردهاید را به مخلوط آردها اضافه کنید و با همزن شروع به همزدن بکنید. کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند؛ البته نیاز به بیش از حد هم زدن نیست.
کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و موادی که آماده شده است را درون قیف بریزید.
با مواد آماده شده و کمک قیف، دایرههای هم اندازهای را در سینی با مواد به وجود آورید و اجازه دهید تا حدود نیم ساعت استراحت کند.
به کمک یک مهر روی دایرههای را حالت دهید. قبل از زدن مهر به شیرینی ها، آن را کمی با آب نمدار کنید.
یک زرده تخم مرغ را به همراه کمی زعفران ترکیب کنید. با کمک یک فرچه زرده را روی شیرینیها رومال کنید. میتوانید در این مرحله مقداری کنجد و یا پودر پسته روی شیرینیها بریزید.
شیرینیها را درون فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا حدود ۲۰ دقیقه بپزد.
پس از پخت میتوانید کمی شهد روی شیرینیها بزنید تا براق شوند. شیرینیهای شما حاضر است و میتوانید آنها را سرو کنید.
منبع: نمناک