اساس و ریشه این تئوری توطئه تا حدی بر اساس حقیقت است. هیتلر در سال ۱۹۳۸ یک گروه اکتشافی آلمانی را به اسم دستیابی به روغن نهنگ به قطب جنوب اعزام کرد.
کاربران Google Maps ادعا میکنند که با مشاهده یک دریچه مرموز و مخفی در قطب جنوب توانستهاند پناهگاه نازیها در سالهای پس از جنگ دوم جهانی را پیدا کنند.
به گزارش یورونیوز؛ موقعیتیابی این مکان موجب شد تا بار دیگر بازار تئوریهای توطئه در شبکههای اجتماعی رونق بگیرد؛ آن هم با این فرضیه که بازماندگان رژیم نازیها پس از جنگ دوم جهانی به یک پایگاه نظامی در قاره یخی پناه بردهاند.
کشف این دریچه ابتدا توسط یک کاربر فیسبوک در تاریخ ۳۰ ژوئیه به اشتراک گذاشته شد و به سرعت در فضای مجازی منتشر شد. تصویری که او به اشتراک گذاشته بود یک علامت مربعشکل سایهدار را نشان میدهد که شبیه ورودی یک مخفیگاه در سمت شرقی یک تکه وسیع یخی است.
نظریهپردازان توطئه از آن زمان تا به حال درباره کاربری این درب حدس و گمانهای زیادی زدند و بعضی نیز معتقدند که این حتی میتواند متعلق به یک پایگاه مخفی دولت ایالات متحده باشد.
توئیت یک کاربر در شبکه اجتماعی ایکس در مورد دریچه موقعیتیابی شده در قطب جنوب
اساس و ریشه این تئوری توطئه تا حدی بر اساس حقیقت است. هیتلر در سال ۱۹۳۸ یک گروه اکتشافی آلمانی را به اسم دستیابی به روغن نهنگ به قطب جنوب اعزام کرد.
همین عملیات اکتشافی سبب شد تا در سال ۱۹۴۷ بحثهایی در میان محققان حوزه تئوریهای توطئه برانگیخته شود؛ بطوریکه برخی از آنها احتمال میدادند که جنایتکاران جنگی نازی در طی سفر یک ماهه خود به این منطقه، توانستهاند یک پایگاه معظم نظامی در زیر یخ بسازند و احتمالا مقامات ارشد نازی ممکن است از این طریق توانسته باشند سالهای بعد از پایان جنگ را در آنجا سپری کنند.
در حالی که هیچ مدرک عینی دال بر صحت این موضوع تایید نشده است، اما مشاهده زیردریاییهای آلمانی معروف به «او-بوت» در آرژانتین در سالهای پس از تسلیم نازیها در سال ۱۹۴۵ میلادی، شایعات بقا و فرار هیتلر را بیشتر دامن زد.
سرنوشت دیکتاتور آلمان یکی از ماندگارترین رازهای تاریخ مدرن باقی مانده است. جسدی که گمان میرود متعلق به هیتلر باشد، از زمان پایان جنگ دوم جهانی، در کشور روسیه (اتحاد جماهیر شوروی سابق) نگهداری میشود.
با این حال، جسد احتمالی او سفری پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشته است؛ سوزانده شده، مخفیانه دفن شده، نبش قبر شده، دوباره توسط سرویس اطلاعاتی «کا. گ. ب.» دفن شده و تقریبا میشود گفت که کامل از بین رفته است. با این اوصاف، بسیاری در صحت آن تردید دارند.
بازدیدکنندهای در یک موزه در اندونزی از مجسمه موم هیتلر عکس میگیرد
تئوریهای توطئه فقط به این فقره ختم نمیشود
در طول این سالها، تئوریهای توطئه بیشماری پدیدار شدهاند که برخی از آنها از اساس بیربط بوده و برخی را میتوان گفت تا حدی قابل قبول هستند. برخی ادعا میکنند که هیتلر خودکشی نکرده بلکه قهرمانانه در میدان نبرد جان باخته است، در حالی که برخی دیگر به این باور رسیدهاند که او موفق به فرار شده و با هویتی جعلی در آرژانتین یا برزیل زندگی کرده است. حتی برخی معتقدند هیتلر در ماه یا در اعماق زمین پناه گرفته است.
با این حال، دانشمندان فرانسوی با بررسی قطعات به جا مانده از جمجمه و دندانهای هیتلر و مقایسه آنها با سوابق کالبدشکافی او در دوران جنگ، این نظریهها را رد کرده و مرگ او در سال ۱۹۴۵ را به طور قطعی اثبات کردند؛ بنابراین هیتلر در ۴۵ سالگی درگذشت؛ او نه فرار کرد و نه پنهان شد؛ او مرده است. پس نه به آرژانتین گریخته و نه در یک پایگاهی مخفی در قطب جنوب پنهان شده بود. بماند اینکه او در سمت تاریک ماه هم زندگی نکرده است.
اگر این دریچه پنهانی در قطب جنوب ما را به مخفیگاه هیتلر نمیرساند، پس چه چیزی میتواند باشد؟
برخی از کاربران اینترنتی قائل بر این هستند که با توجه به اندازه این دریچه، ممکن است ورودی محل زندگی موجودات افسانهای مانند مردان برفی یا غولها باشد. برخی دیگر از کاربران، این ورودی را که در قطب جنوب واقع است را با عکسی مرموز از دریچهای متعلق به آدم فضاییها در کره مریخ در ارتباط دانستهاند، که البته سازمان فضایی ناسا بعدا اعلام کرد که آن فقط یک سنگ بر روی سطح مریخ بوده است و لاغیر.
بیسمارک، بزرگترین کشتی جنگی آلمان نازی در سال ۱۹۳۹آسوشیتدپرس
تصویر دریچه قطب جنوب در شبکههای اجتماعی تحت عنوان «دهانهای به درون یخ» به اشتراک گذاشته شد و هزاران لایک، کامنت و اشتراک برای خود جمع کرده است.
در حالی که برخی از مفسران در فضای مجازی با بازیگوشی برای خود از وجود یک پایگاه پنهان نازیها، تأسیسات رایش چهارم، یا آزمایشهای غیرقانونی فرضیههایی میچینند، اما برخی دیگر شک دارند و معتقدند این به اصطلاح «دریچه» صرفا سوراخی در یخ است.
یک زمینشناس و اقیانوسشناس به نام «کالین سامرهِیز» هرگونه ایدهای مبنی بر وجود یک پایگاه مخفی نازیها در قطب جنوب را رد میکند و تأکید میکند که شایعات وجود چنین پایگاهی صرفا میتواند از عرض اندام مختصر نازیها در حوزه اکتشافات دریایی و همچنین آزمایشهای موشکی و هوایی آن در طول جنگ سرچشمه گرفته باشد.
این شایعات فرضی آنقدر ادامه پیدا کرده است که گفته میشود این قبیل پروژهها از جمله توسعه و آزمایش بشقاب پرندهها، در سالهای پس از جنگ هم ادامه یافتند. گویی که پس از تسلیم آلمان در سال ۱۹۴۵، فناوریهای آن به مکانهای امنی در قطب شمال، آمریکای جنوبی و قطب جنوب فرستاده شده باشد.
برای همین است که مشاهده میشود که به وفور صحبت از یوفوها و اعتقاد به حضور پنهان نازیها در مناطق دورافتاده و غیرقابل دسترس در سراسر جهان میشود.
در خاتمه باید گفت که در حالی که کشف یک دریچه مرموز در قطب جنوب گمانهزنیهایی را در مورد وجود پایگاه پنهان نازیها برانگیخته است، اما هیچ مدرک ملموسی این نظریه را تایید نمیکند. همچنین تجزیه و تحلیل علمی هرگونه تئوری در ارتباط با فرار و بقای هیتلر را رد کرده است.
با این حال، شایعات در مورد این دریچه پنهانی همچنان پابرجا است و برخی کماکان اصرار بر وجود موجودات افسانهای دارند. در حالی که برخی دیگر این دریچه در قطب جنوب را صرفا یک عارضه طبیعی و جغرافیایی میدانند.