وزیر خارجه جمهوری آذربایجان ادامه داد: ارمنستان در حال خروج از تمامی توافقهای از پیش حاصل شده است و هدف ارمنستان حفظ تجزیهطلبی در اراضی جمهوری آذربایجان است.
وزارت خارجه ارمنستان در واکنش به اظهارات اخیر وزیر خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که ایروان به حلوفصل دیپلماتیک و سیاسی مشکلات با باکو پایبند است.
به گزارش ایسنا، وزارت خارجه ارمنستان روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد: جمهوری ارمنستان همچنان به حلوفصل تمامی مشکلات باقیمانده با آذربایجان از طریق روشهای کاملا سیاسی و دیپلماتیک متعهد است. به همین سبب، اظهارات درخصوص فتنهانگیزیهای انجام گرفته از سوی ارمنستان تماما بیاساس هستند. ارمنستان به دنبال تشدید شرایط نیست و بالعکس، برای گفتوگو درخصوص سازوکارهایی برای تنشزدایی که پیشتر پیشنهاد شده، آمادگی دارد.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما از تمامی شرکایمان که علاقهمند به ثبات در منطقه هستند دعوت میکنیم تا به این حقیقت که جمهوری ارمنستان برای ازسرگیری گفتوگوها با آذربایجان در اولین فرصت مناسب آمادگی دارد، توجه کنند.
«جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز (جمعه) و در دیدار با سفرای کشورهای خارجی مقیم باکو گفت: ارمنستان خندقهای جدید حفر میکند، استحکامات دفاعی تشکیل میدهد و پرسنل و تجهیزات را برای ماجراجویی نظامی بعدی خود جمعآوری میکند.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان ادامه داد: ارمنستان در حال خروج از تمامی توافقهای از پیش حاصل شده است و هدف ارمنستان حفظ تجزیهطلبی در اراضی جمهوری آذربایجان است.
بایراموف همچنین گفت: ضروری است تا تدابیر مناسبی برای جلوگیری از وقوع رفتارهای غیرمسئولانه از سوی ارمنستان اتخاذ شود.
ارمنستان با جمهوری آذربایجان که مورد حمایت ترکیه بهعنوان یکی از اعضای ناتو است، از زمان سقوط اتحاد شوروی چندین جنگ را بر سر قرهباغ داشتهاند که جدیدترین مورد آن در سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد.
این جنگ با یک آتشبس سهجانبه که با واسطهگری روسیه حاصل شد، پایان یافت اما همچنان درگیریهای پراکنده بین دو کشور ادامه یافته است.
کریدور «زنگزور» نیز به یکی از موارد تنش تبدیل شده است.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان میگوید اگر ارمنستان با گشایش این کریدور مخالفت کند باکو «طرح جایگزینی» دارد که آن را به اجرا خواهد گذاشت.
ادعاهای مقامات جمهوری آذربایجان و ترکیه درباره کریدور زنگزور پس از توافق آتشبس سهجانبه سران باکو، ایروان و مسکو مطرح شده اما مسئولان ارمنستانی بارها این ادعاها را رد کردهاند.
ایجاد این گذرگاه باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان میشود و به باکو دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار نخجوان را خواهد داد.