bato-adv
bato-adv

این رنگ ادرار نشانه سرطان روده است

این رنگ ادرار نشانه سرطان روده است

محققان به روشی کم‌هزینه و ساده برای تشخیص سرطان روده دست‌یافتند.

تاریخ انتشار: ۰۰:۰۲ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۲

ابزار‌هایی که سرطان را در مراحل اولیه تشخیص می‌دهد می‌تواند طول عمر و کیفیت زندگی را افزایش دهد. با این وجود، تشخیص این بیماری اغلب نیازمند تجهیزات و هزینه‌های درمانی گزافی هستند که ممکن است در مناطق روستایی یا در حال توسعه با زیرساخت‌های پزشکی کم امکان پذیر نباشد.

به گزارش صدآنلاین، ازین رو محققان در جستجوی تست‌های ارزان تر، سریعتر و آسانتر همواره در تلاشند. آن‌ها به تازگی فناوری برای تشخیص سرطان روده و بررسی بیماری‌های داخلی بدن، از طریق تغییر رنگ ادرار را طراحی کردند.

مرحله اولیه این فناوری که توسط تیمی به سرپرستی پروفسور Molly Stevens از کالج سلطنتی لندن و پروفسور Sangeeta Bhatia از MIT انجام شده است، با تزریق نانو حسگر‌های طلا به موش‌ها انجام شد.

این نانوذرات طلایی در بدن توسط آنزیم‌هایی به نام پروتئاز‌ها که پروتئین‌ها را تجزیه می‌کنند شکسته می‌شوند، از طریق کلیه عبور می‌کنند و به دلیل ایجاد تغییر رنگ آبی با چشم غیر مسلح پس از آزمایش ادرار، می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد. محققان این فناوری را برای موش‌های مبتلا به سرطان روده بزرگ استفاده کردند و دریافتند که ادرار موش‌هایی که دارای تومور هستند، در مقایسه با نمونه‌های آزمایش شده از موش‌های سالم، به رنگ آبی روشن تبدیل می‌شود.

همچنین طی یک پیگیری چهار هفته‌ای پس از تجویز این نانوحسگرها، موش‌ها هیچ علامتی از عوارض جانبی نشان ندادند و هیچ شاهدی مبنی بر وجود اجتماعی از این حسگر‌های آزاد در بدن موش‌ها وجود نداشت.

به گفته محققان، با بهره گیری از این واکنش شیمیایی که تغییر رنگ ایجاد می‌کند، این آزمایش بدون نیاز به ابزار‌های آزمایشگاهی گران قیمت و پیچیده، قابلیت کاربرد به عنوان یک روش تشخیصی را خواهد داشت.

این یافته محققان در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv